ΠΟΛΟ

Πρώτη η Εθνική παρά την ήττα με 7-5 από την Ιταλία

Πρώτη η Εθνική παρά την ήττα με 7-5 από την Ιταλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ήττα με 7-5 γνώρισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών από την Ιταλία στην αυλαία του "Θέτις Καπ". Πάντως, η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στην συγκεκριμένη διοργάνωση σε τριπλή ισοβαθμία.

Την ήττα με 7-5 γνώρισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών από την Ιταλία στην αυλαία του "Θέτις Καπ", που διεξάγεται στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και αποτελεί τεστ πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά της Γκούντα στην Ολλανδία. Παρά την ήττα, η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στην συγκεκριμένη διοργάνωση σε τριπλή ισοβαθμία.

Σε ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές αποβολές για τις δύο ομάδες, οι Ιταλίδες παρουσιάστηκαν περισσότερο συγκεντρωμένες σε άμυνα και επίθεση, κάτι που στο τέλος τους οδήγησε στη νίκη.

Από ένα τέρμα πέτυχαν η Ξενάκη, η Ασημάκη, η Ε. Πλευρίτου, η Τσουκαλά και η Μανωλιουδάκη, ενώ από πλευράς Ιταλίας η Εμόλο και η Ταμπάνι σημείωσαν από δύο τέρματα.

Το ενδιαφέρον πλέον της ελληνικής ομάδας στρέφεται στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 21-28 Μαρτίου, όπου η Ελλάδα θα διεκδικήσει την είσοδο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Καλύτερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Κεστέλι (Ουγγαρία), καλύτερη τερματοφύλακας η Γκορλέρο (Ιταλία), ενώ πρώτη σκόρερ ήταν Γκορμπούνοβα (Ρωσία) με 11 τέρματα.

Στον αγώνα που ολοκληρώθηκε νωρίτερα η Ρωσία επικράτησε με 15-6 της Γαλλίας.

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 1-1, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ: Τσουκαλά, Ασημάκη, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ, Ξενάκη.

ΙΤΑΛΙΑ: Έμολο 2, Ταμπάνι 2, Πομέρι, Ντι Μάριο, Ραντίκι.

Τι είπαν ο Κεχαγιάς και οι διεθνείς

Σάκης Κεχαγιάς (ομοσπονδιακός προπονητής)

"Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Κάναμε ένα πολύ καλό τουρνουά σε γενικές γραμμές. Στο σημερινό αγώνα παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, αλλά σε κάποιες κρίσιμες στιγμές δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Θα κάνουμε την ανάλυση όλων των αγώνων του τουρνουά για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς. Όλα τα κορίτσια έχουν πραγματοποιήσει μια πολύ καλή προσπάθεια και έχουν δουλέψει σκληρά. Όταν δουλεύεις σκληρά είναι δεδομένο ότι μπορείς να αισιοδοξείς".

Για το Προολυμπιακό τουρνουά ανέφερε: "Πρώτα απ΄ όλα κοιτάμε την προπόνηση της Τρίτης. Το Προολυμπιακό τουρνουά είναι μακροπρόθεσμος στόχος. Προχωράμε βήμα βήμα, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι όταν πρέπει".

Χρυσή Διαμαντοπούλου(διεθνής πολίστρια)

"Ήταν ένα σημαντικό τουρνουά για εμάς. Μας δίνει ώθηση και ψυχολογία όλη αυτή η διοργάνωση. Στο σημερινό αγώνα θέλαμε τη νίκη, αλλά κρατάμε την προσπάθεια που κάναμε. Είμαστε πάντως σε καλή κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να παρουσιαστούμε έτοιμες στο Προολυμπιακό τουρνουά".

Αντιγόνη Ρουμπέση (διεθνής πολίστρια)

"Πραγματοποιήσαμε ένα πολύ καλό τουρνουά. Θέλαμε την νίκη στο σημερινό αγώνα γιατί μπορεί να βρούμε την Ιταλία μπροστά μας στο χιαστί στο Προολυμπιακό. Θα δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας για να είμαστε έτοιμες όταν χρειαστεί. Είμαστε αισιόδοξες για την συνέχεια".

Ρομπέρτα Μπιανκόνι (διεθνής πολίστρια Ιταλίας)

"Ήταν ένα τουρνουά στο οποίο θέλαμε να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό μετά από τις σκληρές προπονήσεις που πραγματοποιήσαμε. Είμαστε ικανοποιημένες από την προσπάθεια μας σε γενικές γραμμές. Η σημερινή νίκη μας δίνει ώθηση και ψυχολογία για την συνέχεια".

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία:

1. Ελλάδα 9

2. Ιταλία 9

3. Ουγγαρία 9

4. Ρωσία 3

5. Γαλλία 0

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ