ΠΟΛΟ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης και πάλι η Σερβία

Serbia celebrate after taking the gold during the medal ceremony after the Men's final of the European Water Polo Championships between Spain and Serbia in Barcelona, Spain, Saturday, July 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Serbia celebrate after taking the gold during the medal ceremony after the Men's final of the European Water Polo Championships between Spain and Serbia in Barcelona, Spain, Saturday, July 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Εθνική ομάδα πόλο της Σερβίας επιβλήθηκε με 12-10 επί της Ισπανίας στα πέναλτι (7-7κ.δ.) και κατέκτησε το τέταρτο διαδοχικό και όγδοο συνολικά χρυσό της σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Έναν σπουδαίο τελικό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του πόλο. Η Ισπανία κοίταξε στα μάτια τη Σερβία, της έβαλε δύσκολα, αλλά τελικά λύγισε στη διαδικασία των πέναλτι με 12-10 (7-7 κ.δ.).

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα νευρικό με τις άμυνες των δύο ομάδων να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Για να ανοίξει το σκορ χρειάστηκε να περάσουν επτά λεπτά με τον Μάγιαρακ να κάνει το 1-0 για τους Ισπανούς.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες βρήκαν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και σημειώθηκαν έξι γκολ (τρία για κάθε ομάδα) με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 4-3 υπέρ των Ισπανών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Νταβίντ Μαρτίν ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ και για να περάσουν μπροστά οι Σέρβοι χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν με σκόρερ τον Πρλαΐνοβιτς προηγήθηκαν με 6-5, αλλά ο Μουνάριθ απάντησε άμεσα και έτσι το σκορ μετά το τέλος του τρίτου οκταλέπτου ήταν 6-6!

Ο Γιάκσιτς έβαλε μπροστά τους Σέρβους με 5.14 να απομένει για την ολοκλήρωση του αγώνα, αλλά ο Μπλάι Μάγιαρακ με το δεύτερο τέρμα του διαμόρφωσε το τελικό 7-7. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με τον Φερνάντεθ Μιράντα να είναι ο μοιραίος για τους Ισπανούς.

Σερβία - Ισπανία 12-10 πεν (7-7 κ.δ.)

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 3-3, 3-2, 1-1

Σερβία: Μάντιτς 1, Τσουκ 1, Άλεκσιτς 1, Γιάκσιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 2, Μίτροβιτς 1

Ισπανία: Μουνάριθ 1, Γκρανάδος 1, Ντελ Τόρο 1, Περόνε 2, Μάγιαρακ 2

Η διαδικασία των πέναλτι

Φιλίποβιτς 8-7

Περόνε 8-8

Πρλαΐνοβιτς 9-8

Μουνάριθ 9-9

Άλεκσιτς 10-9

Φερνάντεθ 10-9 (δοκάρι)

Μάντιτς 11-9

Λαρούμπε 11-10

Τσουκ 12-10

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ