ΠΟΛΟ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σόλνοκ, 10-5 την Γιουγκ

Players of Szolnoki VSK of Hungary celebrate with the trophy after they defeated Jug Dubrovnik of Croatia by 10-5 in the men's water polo Champions' League Final Six final match in Duna Arena in Budapest, Hungary, Saturday, May 27, 2017. (Tamas Kovacs/MTI via AP)
Players of Szolnoki VSK of Hungary celebrate with the trophy after they defeated Jug Dubrovnik of Croatia by 10-5 in the men's water polo Champions' League Final Six final match in Duna Arena in Budapest, Hungary, Saturday, May 27, 2017. (Tamas Kovacs/MTI via AP) AP

Η Σόλνοκ διαδέχεται την Γιουγκ στην κορυφή της Ευρώπης στο πόλο ανδρών, επικρατώντας 10-5 των Κροατών στο μεγάλο τελικό του Champions League.

Δια περιπάτου και χωρίς να κοπιάσει και να ιδρώσει ιδιαίτερα, η Σόλνοκ κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο ανδρών. Στο μεγάλο τελικό κατάφερε να επικρατήσει εύκολα με 10-5 της Γιουγκ και να την διαδεχτεί στην κορυφή, αποδεικνύοντας πως φέτος ήταν εξαιρετική και ειδικά στο Final-6 αποδείχτηκε πανέτοιμη για να σηκώσει το τρόπαιο.

Η Σόλνοκ, αν και βρέθηκε πίσω με 3-1 από τη Γιουγκ, δεν πτοήθηκε και κυριάρχησε στην πισίνα, φτάνοντας πολύ άνετα στη νίκη, απέναντι σε μια αντίπαλο που τα είχε δώσει όλα με Ολυμπιακό και Προ Ρέκο, ξεμένοντας από δυνάμεις την κρίσιμη ώρα. Για πρώτη φορά έκανε δικό της το βαρύτιμο τρόπαιο.

Θυμίζουμε πως οι Κροάτες είχαν νικήσει 11-8 τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα για την είσοδο στην 4άδα και μετά έκανε την έκπληξη και απέκλεισε και το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Προ Ρέκο. Όσο για την Σόλνοκ, πέταξε εκτός την Έγκερ στον ουγγρικό εμφύλιο.

Έχοντας δώσει έναν αγώνα λιγότερο, φάνηκε να έχει περισσότερες αντοχές και έτσι ο Νάγκι και η παρέα του μπόρεσαν να φτάσουν στο Έβερεστ της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης. Η κορυφή βρίσκεται και πάλι σε μαγυάρικα χέρια!

Όσο για τον Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά, ενώ στον αγώνα της... ταλαιπωρίας με την Μπρέσια για τις θέσεις 5-6 ηττήθηκε 8-5. Αυτό βέβαια πολύ μικρή σημασία είχε. Του χρόνου θα προσπαθήσει να επιστρέψει δριμύτερος για να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο. Τρίτη ήρθε η Προ Ρέκο που νίκησε 15-6 την Έγκερ στο μικρό τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-5, 1-2, 0-2

Γιουγκ: Μάτσαν 1, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μάρκοβιτς 2

Σόλνοκ: Γκόγκιτς 1, Βάμος 2, Άλεκσιτς 3, Πρλαΐνοβιτς 3, Κις 1

Photo credits: Tamas Kovacs/MTI via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ