ΠΟΛΟ

Πρωταθλητές κόσμου ακριβώς 17 χρόνια μετά οι έφηβοι

Πρωταθλητές κόσμου ακριβώς 17 χρόνια μετά οι έφηβοι

Η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων είναι Παγκόσμια πρωταθλήτρια όπως είχε συμβεί και ακριβώς πριν από 17 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη.

Για μία ακόμα φορά μία αντιπροσωπευτική ομάδα πόλο καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο μία μεγάλης διοργάνωσης. Τώρα ήταν η σειρά των Εφήβων να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου προσθέτοντας ένα ακόμα μετάλλιο στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη επιβλήθηκαν με 9-8 επί της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό ολοκληρώνοντας έτσι μία ονειρική για εκείνους διοργάνωση.

Παίζοντας με ψυχή και κυρίως με αυτοσυγκέντρωση οι Έφηβοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την κορυφή του κόσμου. Όπως ήταν φυσιολογικό οι νεαροί παίκτες (γεννημένοι από το 2000 και μετά) πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτή τη σημαντική επιτυχία τους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Εθνική ομάδα των Εφήβων κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η αμέσως προηγούμενη έμελλε να είναι ακριβώς πριν από 17 χρόνια. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, το ημερολόγιο έγραφε 19 Αυγούστου όταν η αντιπροσωπευτική ομάδα κατακτούσε την κορυφή του κόσμου.

Το 2001 στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτες του Τάσου Δούμπα έκαναν εντυπωσιακή πορεία. Μία σπουδαία φουρνιά παικτών με τους περισσότερους εξ αυτών να επανδρώνουν αργότερα την Εθνική ομάδα των ανδρών, επιβλήθηκε στον τελικό επί της Κροατίας με 8-7.

Το ρόστερ εκείνης της ομάδας απάρτιζαν οι Χρήστος Αφρουδάκης, Στέλιος Πρωτονοτάριος, Στέλιος Σπαντιδέας, Γιάννης Κόχειλας, Νικήτας Κόχειλας, Νίκος Ντούλος, Γιώργος Χατζηδάκης, Δημήτρης Μιτελούδης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Βαμβουνάκης, Βαγγέλης Βλαζάκης, Αρτίν Ελμισιάν και Γιώργος Ντόσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ