ΠΟΛΟ

Πρόκριση για Βουλιαγμένη, ιστορική νίκη το Ρέθυμνο

Πρόκριση για Βουλιαγμένη, ιστορική νίκη το Ρέθυμνο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία ισοπαλία και μία ήττα ήταν τα αποτελέσματα της Βουλιαγμένης στην τρίτη ημέρα της προκριματικής φάσης της Euroleague με το ΝΟΒ, ωστόσο να παίρνει την πρόκριση. Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για το Ρέθυμνο.

Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟ Βουλιαγμένης κατάφερε να φτάσει στην ισοπαλία απέναντι στην Σαν Αντρέου από την Ισπανία με 8-8. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν ισόπαλο (3-3) και η Σαν Αντρέου κατάφερε να φτάσει σε προβάδισμα δύο τερμάτων στο τρίτο οκτάλεπτο (5-3).

Η ισπανική ομάδα διατηρούσε το προβάδισμα των δύο γκολ μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (8-6), όμως η αντίδραση της Βουλιαγμένης ήρθε με δύο γκολ των Τσουκαλά και Κούλχαας. Στο βραδινό παιχνίδι ένα τετράλεπτο μπλακ άουτ ήταν αρκετό για να στερήσει την νίκη και κατ' επέκταση την πρώτη θέση του Β' Ομίλου της Α' Φάσης της Ευρωλιγκα από την γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟ Βουλιαγμένης. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ηττήθηκε με 8-6 από την οικοδέσποινα Ουτρέχτη, χάρη σε ένα σερί 4-0 των Ολλανδών στα μέσα της τελευταίας περιόδου κι ενώ το σκορ ήταν 6-4 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είχε τον έλεγχο σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα, αφού προηγήθηκε με 2-0 και 3-1, πριν δεχτεί την ισοφάριση (3-3), με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα ξαναπήρε προβάδισμα δύο γκολ (6-4), το οποίο όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει, αφού η ολλανδική ομάδα μέσα σε 3:34 (από το 6:23 – 2:49 της τελευταίας περιόδου) πέτυχε τέσσερα αναπάντητα γκολ, ενώ είχε και χαμένο πέναλτι χάρη σε επέμβαση της Μαρίνας Κοτσιώνη.

Από εκεί και πέρα η Ουτρέχτη έβγαλε τις άμυνες που χρειάστηκε έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της, φτάνοντας σε μια νίκη που κατά πάσα πιθανότητα της δίνει την δεύτερη θέση πίσω από τη Σαν Αντρέου, αφήνοντας στην τρίτη την ελληνική ομάδα, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, αφού στην τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό. Υπενθυμίζεται πως από τον όμιλο (στον οποίο συμμετέχουν και ο ΝΟ Ρεθύμνου και η Μπάγερ Ίρντιγκεν) περνούν οι τρεις πρώτοι στην επόμενη φάση.

Πρόκριση για Βουλιαγμένη, ιστορική νίκη το Ρέθυμνο

Έγραψε ιστορία ο ΝΟ Ρεθύμνου, 17-14 την Μπάγερ Ίρντιγκεν

Ιστορία έγραψε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟ Ρεθύμνου, αφού επικράτησε της Μπάγερ Ίρντιγκεν με 17-14 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α' Φάσης του Β' Ομίλου της Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη ξεκίνησε από την αρχή του αγώνα δυνατά και προηγήθηκε 4-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου και 11-6 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μισό του αγώνα η γερμανική ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε μέχρι και στα δύο γκολ (15-13, 16-14), όμως η κρητική ομάδα στάθηκε ψύχραιμη και έφτασε στην νίκη, που αποτελεί μια τεράστια επιτυχία!

Πρώτες σκόρερ για την ομάδα του ΝΟΡ η Μαυρέλλου και η Μυριοκεφαλιτάκη που σημείωσαν από πέντε. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα αντιμετωπίζει αύριο (4/12) στις 13:30 την Σαν Αντρέου στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΟΥ 8-8

Τα οκτάλεπτα:2-1, 1-2, 0-2, 5-3

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη1 , Ο' Ντόνελ 2, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 1, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 2, Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Ζοφώλη

Σαν Αντρέου (Χαβιέ Αθνάρ Φερνάντεθ): Ο' Νιλ, Σέτο, Γιορέ 1, Γκιράλ 4, Μορέλ, Καστέγια, Άρμιτ, Μπαρίνγκο, Μπαργκάλο, Νταλμάσες 1, Κρέσπι 2, Αθνάρ, Νιέτο

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-6

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-0, 1-2, 4-1

Ουτρέχτη: (Γκέριτ-Γιαν Σοτχανς):Μπούις, Φαν Ντερ Μόλεν 1, Γιάνσεν, Χένε Ντ. 1, Ντέπλα, Λόριτσεν, Σρέντερ, Φράουενφέλντερ, Σμιτς, Ντρέβες 2, Χένε Αμ. 4, Γκέσερικ, Άαρτς

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη 2, Ο' Ντόνελ, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 1, Μαυρωτά, Πάτρα 1, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Ζοφώλη

ΜΠΑΓΕΡ ΙΡΝΤΙΓΚΕΝ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 14-17

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-7, 5-3, 3-3

Μπάγερ Ίρντιγκεν (Πία Σλέντορν): Άρενς, Βόσεμπεργκ Μπ. 1, Σάμπο, Σέιφερτ Μ. 3, Μπλόμενκαμπ 2, Χόπε 1, Σέιφερτ Α. 4, Όιμες, Μαγκαριγιάμα 3, Καμερμάιερ, Έγκερτ, Μπρέσερ, Βόσεμπεργκ Κ.

ΝΟ Ρεθύμνου (Κώστας Φιτσανάκης): Κυριακάκη, Σαφέτη 1, Μ. Φαρμάκη, Γαγάνη, Παλληκαράκη, Μπελέγρη, Μαυρέλλου 5, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Λιμπιτάκη, Ελ. Φαρμάκη 4, Πατσαχάκη 1, Σολανάκη 1, Καραβάνου

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Πέμπτη 1/12

Βουλιαγμένη - Ρέθυμνο 17-8

Ουτρέχτη - Σαν Αντρέου 9-11

Παρασκευή 2/12

Βουλιαγμένη - Μπάγερ 15-7

Ουτρέχτη - Ρέθυμνο 15-7

Σάββατο 3/12

Βουλιαγμένη - Σαν Αντρέου 8-8

Μπάγερ - Ρέθυμνο 14-17

Ουτρέχτη - Βουλιαγμένη 8-6

Μπάγερ - Σαν Αντρέου 9-16

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σαν Αντρέου 7

Βουλιαγμένη 7

Ουτρέχτη 6

Ρέθυμνο 3

Μπάγερν 0

* Η Βουλιαγμένη ολοκλήρωσε τους αγώνες της.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 04/12

Σαν Αντρέου - Ρέθυμνο

Ουτρέχτη - Μπάγερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ