ΠΟΛΟ

Πρέπει να γίνουν και επίσημα αγαπημένες

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών θα έπρεπε να είναι η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων και γιατί αυτές οι αθλήτριες αξίζουν τη συμπαράσταση και το χειροκρότημα όλων μας.

Έξι χρόνια μακριά από ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση ήταν πολλά για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Ένα σύνολο που παρά τις αλλαγές στη σύνθεσή του μας είχε καλομάθει στις επιτυχίες και τις διακρίσεις.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για την πλέον επιτυχημένο αντιπροσωπευτικό σύνολο των ομαδικών αθλημάτων και αυτό το μαρτυρούν τα μετάλλια που έχει κατακτήσει.

Αυτό στη Βαρκελώνη ήταν το 10ο που χαρίζει η Εθνική ομάδα πόλο στη χώρα μας και κάποια στιγμή θα πρέπει αυτά τα κορίτσια να έχουν την αναγνώριση και τη βοήθεια που τους αξίζει. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ (με όλο το σεβασμό για τα συγκεκριμένα σπορ), αλλά και το πόλο, το βόλεϊ, η γυμναστική, ο στίβος, η κωπηλασία, η κολύμβηση και όλα αυτά τα αθλήματα που μας έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες και διακρίσεις.

Βέβαια αυτή είναι μία τεράστια κουβέντα (για την οποία μεγάλη ευθύνη έχουμε κι εμείς οι εκπρόσωποι του Τύπου) η οποία χρειάζεται σαφέστατα μεγάλη έκταση και σίγουρα δεν χωρά μέσα σε μερικές αράδες.

Πρέπει να γίνουν και επίσημα αγαπημένες

* Οι παλιοσειρές της Εθνικής από αριστερά, Χριστίνα Τσουκαλά, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστις Αβραμίδου.

Ας πάρουμε για παράδειγμα μία μόνο αθλήτρια από αυτή την Εθνική ομάδα (κι ας μας συγχωρέσουν τα υπόλοιπα κορίτσια), την Αλεξάνδρα Ασημάκη. Σε ποια άλλη χώρα θα υπήρχε μία αθλήτρια η οποία θα είχε συμμετοχή σε εννιά παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια και δεν θα είχε την προβολή που της αρμόζει. Για όσους δεν το γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι η 30χρονη φουνταριστή έχει συμμετοχή σε όλα τα μετάλλια της Εθνικής ομάδας εκτός από αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Για την ακρίβεια έχει τρία χρυσά (2005 WL, 2011 Παγκόσμιο πρωτάθλημα, 2018 EC), τρία ασημένια (2010, 2012, 2018 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και τρία χάλκινα (2007 WL, 2010 WL, 2012 WL).

Από κοντά είναι και οι άλλες δύο της παλιοσειράς της Εθνικής. Η Άλκηστις Αβραμίδου και η Χριστίνα Τσουκαλά που πλέον μετρούν επτά μετάλλια σε επίπεδο γυναικών! Επιτεύγματα αν μη τι άλλο εντυπωσιακά για τρεις σπουδαίες αθλήτριες.

Η ΦΟΥΡΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Οι τρεις προαναφερθείσες αποτελούν τις παλιοσειρές της Εθνικής ομάδας οι οποίες πλαισιώνονται από κορίτσια με περίσσιο ταλέντο και πολλές εμπειρίες παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Για παράδειγμα η Νικόλ Ελευθεριάδου η οποία πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα του αντιπροσωπευτικού συνόλου στον τελικό με την Ολλανδία είναι μόλις 20 ετών, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού και έχει εικόνες από σπουδαία παιχνίδια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα κορίτσια της Εθνικής τα οποία είναι από 20 μέχρι 23 ετών, με εξαίρεση την Βασιλική Διαμαντοπούλου η οποία είναι 25. Όλες τους αποτελούν το βασικό κορμό τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Βουλιαγμένης και δίχως αμφιβολία αποτελούν μία άκρως ελπιδοφόρα φουρνιά για το μέλλον της γαλανόλευκης. Αυτό άλλωστε, δείχνει και η προϊστορία τους. Αυτές οι αθλήτριες έχουν χαρίσει ήδη στη χώρα μας πολλά μετάλλια με τις μικρότερες εθνικές ομάδες, ενώ μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και άλλα μετάλλια σε άλλες διοργανώσεις σε ευρωπαϊκά, αλλά και Παγκόσμια πρωταθλήματα που έδειχναν το τι θα επακολουθούσε και αυτά τα κορίτσια επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες που υπήρχαν.

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΣΗ

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομα του με τις περισσότερες επιτυχίες αυτής της ομάδας τόσο σε επίπεδο γυναικών, όσο και σε μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Μορφέση. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα δέκα μετάλλια τα οποία έχουν κατακτηθεί σε επίπεδο γυναικών ο 48χρονος κόουτς ήταν στον πάγκο της Εθνικής ομάδας στα επτά από αυτά.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για την ακρίβεια ο Ομοσπονδιακός κόουτς μετρά 2 χρυσά, τρία αργυρά και δύο χάλκινα. Κάτι που φυσικά δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Ο Γιώργος Μορφέσης επέστρεψε στην Εθνική ομάδα για να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών και μέσα σε 17 μήνες τα κατάφερε εξαιρετικά με την πρώτη θέση στο Europa Cup και φυσικά με το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ειδικά στη Βαρκελώνη ο Έλληνας κόουτς διαχειρίστηκε εξαιρετικά τόσο το κομμάτι της ψυχολογίας, όσο και της κούρασης από τα συνεχόμενα παιχνίδια μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής.

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΞΟΡΚΙΣΑΝ ΤΟ "ΔΑΙΜΟΝΑ" ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Αν θέλουμε να κάνουμε έναν αγωνιστικό απολογισμό σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουμε δύο στοιχεία για την επόμενη ημέρα. Ο πρώτος δίχως αμφιβολία αφορά την αυτοπεποίθηση που θα έχουν τα κορίτσια μετά από αυτό το τουρνουά που έκαναν. Με εξαίρεση την Ουγγαρία αντιμετώπισαν όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και επικράτησαν επί της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ρωσίας. Επίτευγμα που μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την ίδια ώρα η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε ένα νοκ άουτ ματς στη διαδικασία των πέναλτι ξορκίζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο την κατάρα των τελευταίων τουρνουά. Στο προολυμπιακό τουρνουά έμεινε εκτός Ρίο αφού αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Ρωσία, ενώ και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 έμεινε εκτός τετράδας από την Ισπανία πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά η αντιπροσωπευτική μας ομάδα ήταν εκείνη που χαμογέλασε στη συγκεκριμένη διαδικασία ξεπληρώνοντας ένα γραμμάτιο στη Ρωσία.

Αντί επιλόγου θα βάλουμε το κείμενο που ανέβασε στον λογαριασμό της στο instagram η Ελευθερία Πλευρίτου: "Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τον τελικό μας στόχο!! Δεύτερες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών!!

Δυστυχώς σήμερα δεν ήταν η μέρα μας, δεν παίξαμε όπως μπορούμε !! Ελπίζουμε να χαρίσαμε κάποια χαμόγελα και ελπίδες στους συνανθρώπους μας ,πίσω στην Ελλάδα ,που πλήττονται από απώλειες και στεναχώρια . Τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν αν βοηθάμε όλοι μαζί ,όπως και κάνουμε τις τελευταίες μέρες !! Όμως να θυμάστε το ατσάλι όσο το χτυπάς γίνεται πιο δυνατό !!! Αυτή η ομάδα έχει μέλλον και θα προσπαθούμε να το δείχνουμε συνεχώς !! Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έχουν μάθει να αναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους…"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ