ΠΟΛΟ

Παπαναστασίου: "Χτίζουμε μια σταθερή βάση για το μέλλον των Εθνικών ομάδων"

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο αρχηγός της Εθνικής Νέων ανδρών στο πόλο, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε ότι η επιτυχία αυτή μαρτυρά την οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης για το μέλλον του αθλήματος. Τι ανέφερε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων ανδρών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μινσκ, αφού νίκησε στον τελικό με 14-12 επί του Μαυροβουνίου. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο αρχηγός της "γαλανόλευκης", μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, υποστήριξε ότι η επιτυχία αυτή μαρτυρά την οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα.

"Είμαστε ευτυχείς που αποδείξαμε ότι ο περσινός θρίαμβος του Βελιγραδίου, με την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, δεν ήταν πυροτέχνημα. Χτίζουμε μια σταθερή βάση για το μέλλον των Εθνικών ομάδων στην Ελλάδα. Και παλαιότερα το άθλημα είχε μεγάλες επιτυχίες, αλλά ήταν πιο αραιές.

Αφιερώνουμε τον θρίαμβο του Μινσκ σε κάθε Έλληνα που υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανους τους συμπατριώτες μας", υποστήριξε ο Έλληνας διεθνής.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΕ

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τους διεθνείς μας ως συνεχιστές του κορυφαίου έργου που έχει οικοδομήσει στο σύνολό της η ελληνική υδατοσφαίριση σε διεθνές επίπεδο.

"Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους προπονητές, σε όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτής της ομάδας με τον δικό τους τρόπο, από το δικό τους μετερίζι. Πρόκειται για ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, το έκτο μετάλλιο σε κορυφές διοργανώσεις μέσα στο 2018. Η συγκεκριμένη Εθνική αποτελεί το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Τα παιδιά αυτά συνεχίζουν την αυτοκρατορία που έχουμε οικοδομήσει. Είναι οι αυριανοί συνεχιστές του έργου. Κάποια από αυτά τα παιδιά είναι ήδη στην Εθνική ομάδα των αντρών, οι άξιοι συνεχιστές της κορυφαίας πορείας του αθλήματος στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) επιτυχία αλλά και αυτές που προηγήθηκαν μέσα στη χρονιά, μαρτυρούν ότι στην Ομοσπονδία υπάρχει στόχος, πλάνο, πρόγραμμα.

Έχουμε δημιουργήσει μια τεράστια εμπειρία στο χώρο. Δίνουμε χαρές στο πόλο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελλάδα, μέσα από τις επιτυχίες στον αθλητισμό, εμφανίζεται δυνατή, πρωτοπόρα, με κύρος. Δεν είναι η Ελλάδα του ορυμαγδού και των μνημονίων.

Να σημειώσουμε ότι η σημερινή επιτυχία επιτεύχθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στερηθήκαμε την δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς προετοιμασίας. Κανείς επίσης δεν πρέπει να λησμονεί ότι η επιτυχία στο Μινσκ επιτεύχθηκε απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ