ΠΟΛΟ

Ορτίτζια - Βουλιαγμένη: Πρώτη μάχη στον δρόμο για τα ημιτελικά του Euro Cup

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην Ιταλία βρίσκεται η αποστολή της ανδρικής ομάδας πόλο της Βουλιαγμένης, που απόψε (20:30) αντιμετωπίζει στις Συρακούσες την Ορτίτζια, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Euro Cup.

Στην Ιταλία βρίσκεται η αποστολή της ανδρικής ομάδας πόλο της Βουλιαγμένης, που απόψε (20:30) αντιμετωπίζει στις Συρακούσες την Ορτίτζια, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Euro Cup. Η πρόκριση του ΝΟΒ στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League, έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, του έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια, παρότι η πανίσχυρη Φερεντσβάρος του "έφραξε" το δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Χρβόγε Κόλιανιν απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στους "8" του Euro Cup και, από τη στιγμή που απέφυγε στην κλήρωση την Όρβοσι, έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι μπορεί να φτάσει στην τετράδα. Στόχος των "μπέμπηδων" είναι ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς, που θα γίνει στις 5/12 (άγνωστο ακόμη σε ποιο κολυμβητήριο).

Η Ορτίτζια προέρχεται βεβαίως από ένα ισχυρό πρωτάθλημα, όπως είναι το ιταλικό, αλλά δεν αποτελεί φόβητρο. Άλλωστε, στον Α' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, χρειάστηκε δύο γκολ στα τελευταία 45'' για να νικήσει 6-5 τον Υδραϊκό στον Άλιμο και να πάρει την πρόκριση ως δεύτερη του 4ου ομίλου, πίσω από την Πρίμορατς Κότορ.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην επόμενη φάση, όπου και πάλι η Ορτίζια προκρίθηκε ως δεύτερη του ομίλου (πίσω από την Ορβοσι), νικώντας 10-9 τη Μόρναρ Σπλιτ με γκολ του Αλμπερτ Εσπανιόλ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο διεθνής Ισπανός, που έχει περάσει και από τον Ολυμπιακό, αποτελεί το "βαρύ πυροβολικό" της ιταλικής ομάδας, μαζί με τον βετεράνο Μάσιμο Τζιάκοπο "(ασημένιος" Ολυμπιονίκης του Λονδίνου), ο διεθνής Σέρβος φουνταριστός, Μπόρις Βαπένσκι και ο πολύπειρος Κροάτης, Μάρκο Γέλατσα, ο οποίος έχει πάρει πλέον τη γεωργιανή υπηκοότητα.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Euro Cup:

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11

Στρασμπούρ (Γαλλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

Ορτίτζια Συρακουσών (Ιταλία)-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)-Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)

Τεράσα (Ισπανία)-Ορβοσι (Ουγγαρία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ