ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 9-8: Ερυθρόλευκος ο πρώτος τελικός

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο τελικό της Α1 πόλο των γυναικών, επικρατώντας με 9-8 της Βουλιαγμένης στο Κολυμβητήριο του Πειραιά.

Την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να φτάσει στην κατάκτηση του έκτου διαδοχικού πρωταθλήματος πανηγύρισε την Τρίτη (7/5) η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών καταβάλλοντας με 9-8 την αντίσταση της Βουλιαγμένης στον Πειραιά.

Η ομάδα των Νοτίων προαστίων μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απόδειξη είναι το γεγονός πως προηγήθηκε 5-4 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, ωστόσο στη συνέχεια ο άμυνες είχαν την τιμητική τους, με τις "ερυθρόλευκες" να κερδίζουν με σκορ 2-1 τα δύο επόμενα οκτάλεπτα και να αποκτούν ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη μπαίνοντας με σκορ 8-7 στην τελική ευθεία.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Μπάκλινγκ έκανε το σκορ 9-7 για τον Ολυμπιακό και η Ελληνιάδη μείωσε σε 9-8 για την Βουλιαγμένη, με το σκορ να μην αλλάζει στα τελευταία τρία λεπτά και έτσι η ομάδα του Χάρη Παυλίδη άνοιξε το σκορ στη σειρά των τελικών.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη κόντρα των δύο ομάδων μετά την πρόσφατη επικράτηση του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, ενώ το νέο ραντεβού τους στο πλαίσιο των τελικών είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη στον Λαιμό, με την Βουλιαγμένη να ψάχνει την ισοφάριση και τον Ολυμπιακό το 2-0 που θα τον φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο.

Τα οκτάλεπτα: 4-5, 2-1, 2-1, 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Μπάκλινγκ 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου 2, Γκόφερς, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Κανετίδου, Παπαναστασίου.

Βουλιαγμένη: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Ε. Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 1, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Π. Νίνου, Γιαννοπούλου.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ