ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 11-5: Έκαναν το 2-1 οι ερυθρόλευκοι

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο των ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με 11-5 επί της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός με πλουραλισμό στην επίθεση και παρά το τραγικό ποσοστό στην επίθεση (3/13) επικράτησε με 11-5 επί της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Πειραιά και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο των ανδρών.

Καταιγισμό τερμάτων είχαμε στο πρώτο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό να ξεκινά πιο δυνατά και με τρία γκολ σε ισάριθμα λεπτά να αποκτά γρήγορο προβάδισμα με 3-0. Η Βουλιαγμένη αντέδρασε με τους Μπάσιτς και Μπούχα να μειώνουν σε 3-2, όμως και πάλι οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δύο τέρματα από τους Ομπράντοβιτς και Μουρίκη για να κλείσουν την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 5-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι άμυνες κυριάρχησαν με τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι απελπιστικά άστοχος στον παίκτη παραπάνω. Το μοναδικό τέρμα της δεύτερης περιόδου πέτυχε ο Μουρίκης με το οποίο διαμόρφωσε το 6-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Η άμυνα των παικτών του Βλάχου είχε εγκλωβίσει τους φιλοξενούμενους και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις από τη θέση του φουνταριστού είτε πετυχαίνοντας γκολ είτε κερδίζοντας αποβολές. Κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 8-2 πριν ο Σολανάκης μειώσει προσωρινά σε 8-3 με το πρώτο τέρμα του ΝΟΒ μετά από 17 λεπτά στον αγώνα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο με το σκορ στο 9-3 και το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με εξαίρεση τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο λόγος ήταν το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Θοδωρής Βλάχος, 5 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του και ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες του πάγκου του ΝΟΒ. Μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός είχε έντονο διάλογο με τον αρχηγό της ομάδας της Βουλιαγμένης, τον Χρήστο Αφρουδάκη.

Γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν, το τελικό 11-5 ήταν εκείνο που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων οι οποίες θα τα ξαναπούν στο κολυμβητήριο του Λαιμού την ερχόμενη Δευτέρα (27/5).

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-5

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 1-0, 3-1, 2-2

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, 1 Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Κάκκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 2, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος.

Βουλιαγμένη: Χρύσανθος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης, Κουρούβανης, Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 2, Κουρούβανης, Χριστοφορίδης, Βλάσσης

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Δευτέρα, 20/5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-9

Πέμπτη, 23/5

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-8 (6-6 η κανονική διάρκεια)

Σάββατο, 25/5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11-5

Η ώρα αναλόγως της τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ

Δευτέρα, 27/5 (Αν χρειαστεί)

*Λαιμός, ΝΟΒ ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ώρα αναλόγως της τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ

Τρίτη, 28/5 (Αν χρειαστεί)

*Εθνικό Πειραιά ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η ώρα αναλόγως της τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ

Η ομάδα που θα πετύχει 3 Νίκες αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2019

Όλοι οι Τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ

Photo Credits: Εurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ