ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 10-9: Ερυθρόλευκο προβάδισμα μετά από ματσάρα

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός με τέρμα του Φουντούλη 36'' πριν το τέλος επικράτησε επί της Βουλιαγμένης με 10-9 έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών.

Ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι παρακολουθήσαμε στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο των ανδρών. Εκεί, όπου ο Ολυμπιακός με τέρμα του Φουντούλη 36'' πριν το τέλος επικράτησε επί της Βουλιαγμένης με 10-9 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με ένα επιθετικό ρεσιτάλ αφού μόνο στην πρώτη περίοδο πέτυχε 6 γκολ. Στη συνέχεια όμως είχε τραγικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω και πέτυχε άλλα τέσσερα τέρματα.

Στην αντίπερα όχθη η Βουλιαγμένη έκανε ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, παιχνίδια της σεζόν. Μετά το πρώτο οκτάλεπτο έπαιξε υποδειγματική άμυνα στον λιγότερο και βρήκε επιθετικές λύσεις απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Δίχως αμφιβολία ο Κόλιανιν θα πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του, σε αντίθεση με τον Θοδωρή Βλάχο που είχε αρκετά παράπονα. Όπως παράπονα είχαν και οι άνθρωποι της Βουλιαγμένης από τη διαιτησία.

Σε αυτό που στέκονται είναι οι αποβολές. Συνολικά ο Ολυμπιακός έπαιξε 14 φορές με παίκτη παραπάνω, έναντι μόλις τεσσάρων του ΝΟΒ.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν οκτώ φορές με παίκτη παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο η Βουλιαγμένη κυριάρχησε, ενώ με αυτόν τον τρόπο πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα του στα δύο τελευταία οκτάλεπτα. Στο ίδιο χρονικό σημείο ο ΝΟΒ έπαιξε δύο φορές με παίκτη παραπάνω και κέρδισε ένα πέναλτι.

Ο αγώνας: Ο τελικός ξεκίνησε με επιθετικό ρεσιτάλ για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν στις τρεις πρώτες επιθέσεις τους για να προηγηθούν με 3-0.

Η Βουλιαγμένη πέτυχε το πρώτο της τέρμα μετά από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού, όταν ο Χρήστος Αφρουδάκης μείωσε σε 3-1 με λόμπα. Ο καταιγισμός των γκολ συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο της πρώτης περιόδου με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί αυτή με το σκορ στο 6-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο είχαμε... παύση "πυρών". Μόλις δύο τέρματα σημειώθηκαν, ένα για κάθε ομάδα. Ο Σολανάκης με ωραίο γυριστό νίκησε τον Ζερδεβά για να μειώσει σε 6-3, ενώ ο Μυλωνάκης 20 δευτερόλεπτο πριν το τέλος του ημιχρόνου έκανε το 7-3.

Από εκεί και πέρα είδαμε ένα άλλο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε, η άμυνα της Βουλιαγμένης στον παραπάνω βελτιώθηκε και αυτό επέτρεψε στον ΝΟΒ όχι απλά να μειώσει, αλλά να περάσει μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Κόλιανιν έτρεξαν επί μέρους 4-0 στην τρίτη περίοδο και στο ξεκίνημα της τέταρτης με τέρμα του Γούβη πέρασαν μπροστά με 7-8.

Στον παίκτη παραπάνω ο Μπούσλιε έφερε το ματς στα ίσα και στη συνέχεια ο Γενηδουνιάς έβαλε ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό. Ο ΝΟΒ δεν τα παράτησε και με τον Χρήστο Αφρουδάκη έκανε το 9-9 σε μία φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για επιθετικό φάουλ.

Τελικά, η μπίλια έκατσε στο κόκκινο. Ο Φουντούλης στον παίκτη παραπάνω έκανε το 10-9 νικώντας των Άντονι Χρύσανθο. Η Βουλιαγμένη είχε κι εκείνη την ευκαιρία να σκοράρει στην τελευταία επίθεση της παίζοντας με παίκτη παραπάνω, αλλά ο Μπάσιτς αστόχησε.

Επόμενος τελικός μεταξύ των δύο ομάδων την ερχόμενη Πέμπτη 23/5 στον Λαιμό.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 10-9

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 1-1, 0-4, 3-2

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος.

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Κουρούβανης, Γούβης 2, Αφρουδάκης 2, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Κουρούβανης, Χριστοφορίδης. Τσαταλιός

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Δευτέρα, 20/5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-9

Πέμπτη, 23/5

*Λαιμός, ΝΟΒ 19.00 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάββατο, 25/5

*Εθνικό Πειραιά ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η ώρα αναλόγως της τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ

Δευτέρα, 27/5 (Αν χρειαστεί)

*Λαιμός, ΝΟΒ ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ώρα αναλόγως της τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ

Τρίτη, 28/5 (Αν χρειαστεί)

*Εθνικό Πειραιά ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η ώρα αναλόγως της τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ

Η ομάδα που θα πετύχει 3 Νίκες αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2019

Όλοι οι Τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ