ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός πόλο ανδρών: Ο Πάβιτς στο πλευρό των ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός πόλο ανδρών: Ο Πάβιτς στο πλευρό των ερυθρόλευκων

Ο Γιόζιπ Πάβιτς βρέθηκε στο Σπλιτ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γιάντραν στην πρεμιέρα του Champions League στο πόλο ανδρών.

Το δέσιμο του με τον Ολυμπιακό είναι γνωστό. Ο Γιόζιπ Πάβιτς αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο των ερυθρολεύκων και ήταν ένας εκ των ηγετών της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2015 ήρθε στην Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια παρουσίας του στην Μλάντοστ, για αντικαταστήσει τον Δεληγιάννη, ο οποίος μετά από 14 έτη στον Ολυμπιακό κρέμασε το σκουφάκι του. Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή. Ένας πιστός στρατιώτης μιας ομάδας, να διαδέχεται έναν άλλον.

Ο Πάβιτς ήρθε στον Ολυμπιακό έχοντας ένα παλμαρέ γεμάτο μετάλλια με την εθνική ομάδα της Κροατίας και πολλές ατομικές διακρίσεις. Ο τίτλος του καλύτερου τερματοφύλακα στον κόσμο τον συνόδευε. Ο Κροάτης όμως, ήταν πολλά περισσότερα. Από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό έγινε ο ιδανικός συμπαίκτης και καθοδηγητής για όλους τους συμπαίκτες του. Άλλωστε, οι παραστάσεις που είχε του επέτρεπαν να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Με τη συμπεριφορά του εντός και εκτός πισίνας κέρδισε αμέσως τον τίτλο του ηγέτη. Εκείνος καθοδηγούσε την ερυθρόλευκη άμυνα και με τις επεμβάσεις του οδήγησε τον Ολυμπιακό στη συμμετοχή σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς σε τέσσερα χρόνια.

Γρήγορα αγαπήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού και συχνά πυκνά άκουγε το όνομα του να γίνεται σύνθημα από τους φίλους της ομάδας. Αυτό συνέβη και μετά τον τελικό στο Ανόβερο με τον Πάβιτς να γνωρίζει την αποθέωση παρά την ήττα των ερυθρόλευκων.

Ο Πάβιτς μπορεί να σταμάτησε το πόλο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έπαψε να το αγαπά. Για αυτό το λόγο άφησε για λίγο το Ζάγκρεμπ όπου μένει με την οικογένεια του για να δει από κοντά την παλιά του ομάδα και όλους τους φίλους του που συνεχίζουν να αγωνίζονται στον Ολυμπιακό.

Φυσικά, η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη και από τον σκηνοθέτη ο οποίος πολλές φορές έκανε πλάνα πάνω στον θρυλικό Κροάτη τερματοφύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ