ΠΟΛΟ

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Final 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΤΟΒΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΤΟΒΑ EUROKINISSI SPORTS

Η πανίσχυρη Σαμπαντέλ, η σταθερή Κίνεφ και η πρωτάρα Ματαρό είναι οι τρεις άλλες ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση για το Final 4 της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ρεβάνς στα προημιτελικά της Euroleague έμαθε τις ομάδες που θα είναι μαζί του στο Final 4 της Euroleague. Οι δύο από τις τρεις ήταν γνωστές αφού η Κίνεφ είχε προκριθεί από τις 25 Φεβρουαρίου, ενώ η Σαμπαντέλ δεν γινόταν να αποκλειστεί από την Ντουναϊβάρος.

Το μόνο ανοικτό ζευγάρι ήταν αυτό ανάμεσα στην Ματαρό και την UVSE με τις Ισπανίδες να παίρνουν μία μεγάλη πρόκριση. Έτσι, οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την Euroleague στο Final 4 το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 28-29 είναι ο Ολυμπιακός, η Σαμπαντέλ, η Κίνεφ και η Ματαρό.

Για τους περισσότερους η παρουσία της Σαμπαντέλ στο Final 4 ήταν δεδομένη, ενώ ο Ολυμπιακός με την Κίνεφ ήταν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για να βρεθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Εκείνη που έκανε μία μικρή έκπληξη ήταν η Ματαρό. Η ισπανική ομάδα συνεχίζει να κάνει βήματα προόδου και η πρόκρισή της στην τετράδα ήταν ένα φυσιολογικό επακόλουθο.

Ας δούμε όμως πως πήραν την πρόκριση οι δύο ομάδες από την Ισπανία.

Περίπατο η Σαμπαντέλ, μεγάλη εμφάνιση η Ματαρό

Η Σαμπαντέλ είχε βάλει τις βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ματς αφού είχε επικρατήσει με 12-9 επί της Ντουναϊβάρος στην Ουγγαρία. Παρόλα αυτά οι Ισπανίδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας ότι θέλουν να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση. Με δύο τέρματα από την Ταμπάνι κατάφερε να προηγηθεί με 6-3.

Η διαφορά όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε και η Σαμπαντέλ κατάφερε να επικρατήσει με 19-11 με την Ντομενέκ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στην τελευταία επίθεση της αναμέτρησης.

Σαμπαντέλ - Ντουναϊβάρος 19-11

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-2, 3-4, 6-2

Σαμπαντέλ: Ματ. Ορτίθ, Νιεσουλ 3, Μπ. Ορτίθ 2, Ταμπάνι 3, Κορμποντες 3, Γκαρθία 1, Κλ. Εσπάρ 2, Ντομενέκ 4

Ντουναϊβάρος: Σιλάγκι 3, Μένζινγκερ 2, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ 2, Βάλι 1, Γκάρντα 1

Στο άλλο ματς στην Ισπανία η Ματαρό τέθηκε αντιμέτωπη με την UVSE από την Ουγγαρία. Στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει η UVSE με 10-9 σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε σε σημαντικό βαθμό στο πρώτο του οκτάλεπτο. Στη ρεβάνς της Ισπανίας οι δύο ομάδες μπήκαν και πάλι δυνατά στο ματς με την Ματαρό να αποκτά προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1 και 4-2) αλλά η Τσαμπάι με ένα τέρμα 1.30 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου έκανε το 4-3.

Η Ματαρό ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ και με την έναρξη της τρίτης περιόδου κατάφερε να ξεφύγει με τρία γκολ διαφορά (7-4), ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου με δύο τέρματα από τις Καμπράι και Αραντσίνι η ισπανική ομάδα ξέφυγε και με τέσσερα γκολ (10-6). Η Αραντσίνι και πάλι με έξι λεπτά πριν το τέλος ανέβασε και άλλο τη διαφορά στα πέντε τέρματα (11-6) τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Το μόνο που κατάφερε μετά η UVSE ηταν να μειώσει στο τελικό 12-8 με την Κεστελέκι. Έτσι, η Ματαρό κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final 4 της Euroleague.

Ματαρό - UVSE 12-8

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 4-2, 2-2

Ματαρό: Αράνια 1, Αραντσίνι 3, Καμπράι 2, Γκίμπσον 2, Λόπεθ 4

UVSE: Τσιγκάνι 1, Κεστελέι 3, Τοτ 2, Τσαμπάι 2

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ