ΠΟΛΟ

Ο Ολυμπιακός "βύθισε" τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό

Ο Ολυμπιακός "βύθισε" τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το απόλυτο στην Α1 πόλο ανδρών, περνώντας και από την πιο δύσκολη έδρα, εκείνη της Βουλιαγμένης, με χαρακτηριστική άνεση (11-3) για τη 15η αγωνιστική.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού εν Ελλάδι δεν αμφισβητείται φέτος ούτε κι από τον συνήθη αντίπαλό του, τον ΝΟ Βουλιαγμένης, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα, που έγινε αυτή στην έδρα του ΝΟΒ στον Λαιμό, με τον οποίο έκλεισε η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Παρά τις δύο σημαντικές απουσίες τους, του Άλεξ Γούνα που είναι τραυματίας στους κοιλιακούς και του Ομπράντοβιτς (τον οποίο ο Βλάχος επέλεξε να ξεκουράσει), οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 11-3, διατήρησαν το απόλυτο των νικών (έφτασαν το "14 στα 14" καθώς έχουν κι έναν αγώνα λιγότερο) και αύξησαν τη διαφορά από τον σημερινό αντίπαλό τους -που είναι 2ος- στους 6 βαθμούς.

Με βασικό όπλο τη γνωστή του απροσπέλαστη άμυνα, ο Ολυμπιακός έλεγξε γρήγορα τον ρυθμό, εξουδετέρωσε τα ατού του αντιπάλου, βρήκε επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία και με κορυφαίο τον Γεννηδουνιά και αύξησε τη διαφορά μέχρι το φινάλε.

Σύμφωνα και με το φύλλο αγώνα: "Στο 5.33 πριν από τη λήξη του γ' οκταλέπτου (κι ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο ήδη με 7-1), το Νο 4 του ΝΟΒ Ντούσαν Βάσιτς, δέχθηκε κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση, διότι χτύπησε αντίπαλο στο πρόσωπο (σ.σ. τον Στέλιο Αργυρόπουλο - Κανακάκη). Στο ίδιο χρονικό σημείο ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, σηκώθηκε από τον πάγκο και απευθύνθηκε στον Βάσιτς, σε έντονο ύφος, με αποτέλεσμα να δεχτεί κόκκινη κάρτα και να αποβληθεί, ενώ είχε κίτρινη για διαμαρτυρία νωρίτερα". Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι στο διάστημα των 4 λεπτών που έπαιζε συνεχώς με παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός, λόγω της αποβολής χωρίς αντικατάσταση του Βάσιτς, δεν πέτυχε κάποιο γκολ, αλλά έφτασε στη συνέχεια στο τελικό 11-3.

Ο αγώνας έγινε υπό κακές καιρικές συνθήκες με βροχή και πολύ αέρα στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-11

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-2, 0-2, 2-4.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καπότσης 1, Γκιουβέτσης, Σολανάκης 1, Κουρουβάνης, Δήμου, Καλογερόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης 3, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Χαλυβόπουλος, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Γαλανόπουλος, Πρέκας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 7/2

Πανιώνιος – Παλαιό Φάληρο 6-9

Εθνικός – ΠΑΟΚ 2-7

ΑΝΟ Γλυφάδας – Απόλλων Σμύρνης 14-8

ΝΟ Χανίων – Υδραϊκός 8-8

ΝΟ Χίου – ΟΦΗ 21-5

Σάββατο 10/2

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 3-11

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 42

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 36

3. ΝΟ Χίου 27

4. Εθνικός 25

5. ΑΝΟ Γλυφάδας 21

6. Παλαιό Φάληρο 21

……………………………………

7. Υδραϊκός 19

8. ΠΑΟΚ 19

……………………………………

9. Απόλλων Σμύρνης 19

10. Πανιώνιος 16

11. ΝΟ Χανίων 13

12. ΟΦΗ 3

* Ολυμπιακός και ΟΦΗ έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 24/2

15:00 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

15:30 Ολυμπιακός - ΝΟ Χίου

17:00 ΟΔΗ - ΝΟ Χανίων

18:00 Υδραϊκός - ΑΝΟ Γλυφάδας

19:00 Παλαιό Φάληρο - ΝΟ Βουλιαγμένης

19:30 Απόλλων Σμύρνης - Εθνικός

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ