ΠΟΛΟ

Ο άθλος του Ολυμπιακού στη Μέκκα του πόλο

Ο άθλος του Ολυμπιακού στη Μέκκα του πόλο

Σαν σήμερα (25/5) πριν από 18 χρόνια ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-7 επί της Χόνβεντ και κατέκτησε το Champions League στο πόλο ανδρών. (VIDEO)

Στο "Άλφρεντ Χάγιος", εκείνο το απόγευμα, ο Τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό έμοιαζε ανάμεσα στα άλλα και εξιλέωση για αυτό που είχε στερηθεί, ελέω Μπόρις Μαργκέτα, την περασμένη σεζόν στο Ντουμπρόβνικ, κόντρα στη Γιουγκ.

Για πρώτη φορά, ελληνική ομάδα, κατακτούσε την Ευρώπη, 5 χρόνια μετά την επιτυχία του ΝΟ Βουλιαγμένης με το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1997.

Οκτώ χρόνια πίσω, σαν σήμερα (25 Μαϊου 2002), οι ερυθρόλευκοι του Ζόλταν Κάσας, με τον νυν τεχνικό τους Θοδωρή Βλάχο συνεργάτη του Μαγυάρου, δεν είχαν αντίπαλο.

Απέναντι τους η Χόνβεντ, οι περίπου 6.000 Ούγγροι φίλαθλοι, στη Μέκκα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, μα κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει πια τον Ολυμπιακό.

Την προηγούμενη στον Ημιτελικό, είχε στείλει αδιάβαστη την κροατική Γιούγκ (8-5), με μια γλυκιά εκδίκηση έτσι γι αυτό που είχε συμβεί ένα χρόνο νωρίτερα “σπίτι” της.

Η Χόνβεντ, δεν υπήρχε περίπτωση να αντισταθεί στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Ελλάδας, στον Τελικό της 25ης Μαϊου.

Υποκλίθηκε, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 9-7 και στο τέλος ο αρχηγός του Μάκης Βολτυράκης σήκωσε την κούπα στον ουρανό της Βουδαπέστης.

Τρεις φορές σκόραρε ο Θοδωρής Καλακόνας, από 2 ο Θέμης Χατζής και ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου και από μία, ο Σάκης Πλατανίτης και ο Γιάννης Θωμάκος.

Η σύνθεση των "ερυθρόλευκων": Μάκης Βολτυράκης, Νίκος Δεληγιάννης (τερματοφύλακες), Σάκης Πλατανίτης, Αντώνης Βλοντάκης, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, Λάππας, Πέταρ Τρμπόγεβιτς, Γιώργος Ψύχος, Δημήτρης Κραβαρίτης, Θέμης Χατζής, Αρσένης Μαρούλης, Γιάννης Θωμάκος

Πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στον μεγάλο αυτό θρίαμβο, ο αείμνηστος Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.

Ο Ολυμπιακός, σε εκείνη την διοργάνωση, άρχισε από την Β' προκριματική φάση, στον Όμιλο του Πειραιά. Νίκησε τη Ντιναμό Κιέβου 8-5, ηττήθηκε από τη Ντιναμό Μόσχας 4-5 και πέρασε στο γκολ, νικώντας 6-5 την Μπαρτσελόνα.

Στη φάση των Ομίλων, τα αποτελέσματα του: Σπαντάου Βερολίνου – Ολυμπιακός 6-8, Ολυμπιακός – Ολιμπίκ Νις 7-7, Ποζίλιπο Νάπολι – Ολυμπιακός 9-7, Ολιμπίκ Νις – Ολυμπιακός 7-8, Ολυμπιακός – Ποζίλιπο Νάπολι 10-7, Ολυμπιακός – Σπαντάου Βερολίνου 14-4.

Οι "ερυθρόλευκοι", έπαιξαν για πρώτη φορά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, το 1969-70 στο – τότε – Κύπελλο Πρωταθλητριών, με πρώτα παιχνίδια τους στον Όμιλο της Αθήνας (Ζάππειο), απέναντι στη Μαρσέιγ (4-2), την Μπαρτσελόνα (3-4) και τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (4-9).

Συνέχισαν στην Β' Φάση, όπου και αποκλείστηκαν στον Όμιλο της Γένοβας.

Πηγή: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ