ΠΟΛΟ

Νίκη στα πέναλτι για τη Βουλιαγμένη, έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 4-2 στα πέναλτι (4-4 κ.δ.) του Ολυμπιακού, έσπασε την έδρα των ερυθρόλευκων και πλέον προηγείται με 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο των γυναικών.

Ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι πρόσφεραν στους φίλους του πόλο οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Μάλιστα, αυτή τη φορά χρειάστηκε και η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με τη Βουλιαγμένη να επικρατεί με 4-2 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η κανονική διάρκεια του τελικού ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 4-4 με τις δύο άμυνες να παίζουν και πάλι καθοριστικό ρόλο στο ματς.

Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στις δύο τερματοφύλακες. Από τη μία η Τζόνσον επιβεβαίωσε γιατί θεωρείται η καλύτερη τερματοφύλακας στον κόσμο, αφού πέρα από τα δύο πέναλτι που απέκρουσε είχε ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από την άλλη η Σταματοπούλου έδειξε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κενό της Χρυσής Διαμαντόπουλου.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την ερχόμενη Δευτέρα (13/5) στο Λαιμό.

Το ματς: Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τη Βουλιαγμένη η οποία προηγήθηκε με 2-0 με τις Ξενάκη και Χυδηριώτη να σκοράρουν. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με την Μπάκλινγκ στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Στις επόμενες δύο περιόδους είδαμε μόλις ένα γκολ. Η Αβραμίδου στα μισά του τρίτου οκταλέπτου με σκαστό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Τι είχε προηγηθεί; Πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν στην παίκτρια παραπάνω, ενώ η Σταματοπούλου είχε αποκρούσει πέναλτι της Ράνεϊ.

Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να δουλεύει εξαιρετικά και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι ερυθρόλευκες πέτυχαν δύο γρήγορα τέρματα με τις Αβραμίδου και Ελευθερία Πλευρίτου για να προηγηθούν με 4-2. Η Βουλιαγμένη, όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με δύο γκολ από τις Ράνεϊ και Ελληνιάδη έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα κάνοντας το 4-4 σταματώντας παράλληλα 25 λεπτά επιθετικής ανομβρίας.

Στο διάστημα που απέμεινε το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η Άσλεϊ Τζόνσον απέκρουσε δύο πέναλτι, ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου έπιασε ένα. Μοιραία παίκτρια για τον Ολυμπιακό ήταν η Χάνα Μπάκλινγκ που νικήθηκε από την Τζόνσον, ενώ η Ξενάκη ευστόχησε στο πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση.

Η διαδικασία των πέναλτι:

4-5 Ευστόχησε η Ράνεϊ

4-5 Απέκρουσε η Τζόνσον το πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου

4-6 Ευστόχησε η Χαραλαμπίδη

5-6 Ευστόχησε η Αβραμίδου

5-6 Απέκρουσε η Σταματοπούλου το πέναλτι της Χυδηριώτη

6-6 Ευστόχησε η Τσουκαλά.

6-7 Ευστόχησε η Ελληνιάδη

6-7 Απέκρουσε η Τζόνσον το πέναλτι της Μπάκλινγκ

6-8 Ευστόχησε η Ξενάκη

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 4-4 (6-8 πεν)

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-0, 1-0, 2-2, 2-4 (πεν)

Ολυμπιακός: Ελ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Μπάκλινγκ

Βουλιαγμένη: Χυδηριώτη, Ξενάκη, Ράνεϊ, Ελληνιάδη

Δείτε σε βίντεο τη διαδικασία των πέναλτι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ