ΠΟΛΟ

Μορφέσης: "Ζητούμενο τα κενά στην άμυνα"

Μορφέσης: "Ζητούμενο τα κενά στην άμυνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Μορφέσης έκανε τον πρώτο απολογισμό της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας πόλο των γυναικών και ανέφερε όσα χρειάζονται βελτίωση στη συνέχεια.

Λιγότερες από 20 ημέρες απομένουν για την έναρξη του Παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη (14-30 Ιουλίου), με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών να συνεχίζει την προετοιμασίας της εν όψει των αγώνων.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης έμεινε ικανοποιημένος από τις παίκτριές του στα φιλικά προετοιμασίας που έγιναν στο Εθνικό κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά απέναντι σε Ολλανδία και Ισπανία, βλέποντας όμως την Χριστίνα Τσουκαλά να φεύγει με τραυματισμό.

Το επόμενο τεστ προετοιμασίας που ακολουθεί είναι στο Πορτουγκαλέτε της Ισπανίας κόντρα σε Ισπανία, Ρωσία και Ιταλία, που μετά από αυτή τη διοργάνωση θα ανακοινώσει και την τελική 13αδα.

Σε δηλώσεις που έκανε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αρχικά μίλησε για τα συμπεράσματα του από την κοινή προετοιμασία με την Ολλανδία και την Ισπανία τονίζοντας: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προετοιμασία. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να περιμένω από την προπαρασκευή που έγινε αυτές τις ημέρες με την Ισπανία και την Ολλανδία. Παίξαμε αρκετά παιχνίδια, συγκεκριμένα δύο με τις Ολλανδές, δύο με τους Ισπανίδες και ένα ακόμη το οποίο ήταν ένα μικτό παιχνίδι και για τις τρεις ομάδες. Ήταν φιλικά που δεν είχαν σκορ, τα οποία έγιναν στο Εθνικό κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό το οποίο είδαμε».

Μιλώντας για την από την εδώ και πέρα προετοιμασία και την προπαρασκευή της Εθνικής ομάδας εν όψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, υπογράμμισε: «Ακολουθεί το τουρνουά που θα γίνει στην Πορτουγκαλέτε με τις συμμετοχές των Ισπανία, Ιταλία και Ρωσία. Μην ξεχνάμε ότι ο βασικός αντίπαλός μας στη Βουδαπέστη θα είναι η Ρωσία. Άρα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην εικόνα που θα δείξουμε σε αυτό το τουρνουά κυρίως απέναντι στις Ρωσίδες. Αυτό το οποίο είναι το ζητούμενο για μένα, είναι τα κενά τα οποία έχουμε στην άμυνα».

Συγκεκριμένα, για αυτά τα κενά, διευκρίνισε: «Η αλήθεια είναι ότι τρώμε μερικά εύκολα προσωπικά γκολ. Η άμυνα είναι το πρόβλημά μας και αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι να πάμε στη Βουδαπέστη»

Στη συνέχεια μίλησε για τον τραυματισμό της Χριστίνας Τσουκαλά, επισημαίνοντας: «Η Τσουκαλά δυστυχώς τραυματίστηκε στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού της χεριού στη μεσαία φάλαγγα. Μάλλον θα αποφύγει την εγχείρηση και αυτό είναι σημαντικό για εμάς, αλλά αποτελεί πλήγμα το γεγονός ότι θα υποχρεωθεί να προστατέψει τον εαυτό της, τις υπόλοιπες μέρες μέχρι να πάμε στο Παγκόσμιο. Σίγουρα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την Εθνική ομάδα. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε».

Για την επιλογή τις 13αδας που θα πάει στη Βουδαπέστη, υποστήριξε: «Η επιλογή θα γίνει μετά το τέλος του τουρνουά στη Πορτουγκαλέτε. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή έχω στη διάθεσή μου 15 πολίστριες για να επιλέξω τις 13. Άρα λοιπόν αυτό θα γίνει αμέσως μετά το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ