ΠΟΛΟ

Μορφέσης: "Χρυσή ευκαιρία το Europa Cup"

Μορφέσης: "Χρυσή ευκαιρία το Europa Cup"

Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο γυναικών κληρώθηκε με Ιταλία, Ουγγαρία, Τουρκία, Γερμανία στο νεοσύστατο Europa Cup και ο Γιώργος Μορφέσης σχολίασε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στην Όστια της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η κλήρωση του Europa Cup. Πρόκειται για μία νεοσύστατη διοργάνωση, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) για το άθλημα της υδατοσφαίρισης, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες, σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Αμέσως μετά από την κλήρωση, που έφερε την Εθνική γυναικών απέναντι στην Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, και την Τουρκία, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε στο σημαντικό αυτό γεγονός.

"Πρόκειται για ένα μικρό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια των παικτριών και των προπονητών των εθνικών ομάδων της Ευρώπης. Θα δοθούν δύσκολοι και ανταγωνιστικοί αγώνες. Είναι μια ιδανική προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού που θα γίνει το καλοκαίρι στην Βαρκελόνη και φυσικά για το Παγκόσμιο που θα πραγματοποιηθεί το 2018".

"Είναι μια χρυσή ευκαιρία οι παίκτριες να παραμείνουν συγκεντρωμένες και με σπουδαίο κίνητρο. Εκτιμώ ότι μετά από την πρώτη φάση των αγώνων που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, οι περισσότερες από τις παίκτριες θα γυρίσουν στις ομάδες τους με την καλύτερη δυνατή προπαρασκευή", υποστήριξε.

Μιλώντας για την κλήρωση που μας έφερε αντιπάλους με δύο πολύ καλές ομάδες και με δύο υποδεέστερες, τόνισε: "Η κλήρωση έφερε σε κάθε όμιλο τρεις καλές ομάδες και δύο που ακόμη δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Είναι σίγουρο ότι οι τρεις ομάδες, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ιταλία θα προχωρήσουν στην τελική φάση".

"Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πρώτη ομάδα του συγκεκριμένου ομίλου θα προκριθεί κατευθείαν στην ημιτελική φάση του Final Six. Άρα, υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για την 1η θέση του ομίλου. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αντιγράφει στο Europa Cup τον τρόπο διεξαγωγής του Final Six στο Champions League των αντρών σε σωματειακό επίπεδο".

Η Ελλάδα θα διοργανώσει τον όμιλο αυτό, χωρίς κανείς να γνωρίζει σε ποια πόλη της χώρας θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Σε ερώτηση για τον προγραμματισμό, δήλωσε: "Είναι αλήθεια ότι άλλαξαν τα δεδομένα, αφού αρχικά υπήρξε η φημολογία ότι θα παίξουμε την 1η φάση των αγώνων τον Νοέμβριο. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα γίνει, γεγονός που αλλάζει λίγο τον προγραμματισμό μας. Θα ήθελα να καλέσω τα κορίτσια μία φορά τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο και μία τον Ιανουάριο. Είναι σίγουρο βέβαια, ότι θα προετοιμαστούμε και πριν από την έναρξη των αγώνων, δηλαδή τον Φεβρουάριο".

Όσο για τις επιλογές του στη φετινή Εθνική, δήλωσε: "Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για τις επιλογές μου. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποια κορίτσια τα οποία λείπουν, όπως για παράδειγμα η Κότσια βρίσκεται στην Αμερική, ενώ φημολογείται ότι και η Πρωτοπαπά θα πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι για σπουδές. Θα ήθελα να δώσω ευκαιρίες στα νέα κορίτσια, αυτά τα οποία πρωταγωνίστησαν στο Παγκόσμιο Νέων Γυναικών που έγινε τον Σεπτέμβριο στον Βόλο. Νομίζω ότι αργά ή γρήγορα πρέπει να πάρουν μια ευκαιρία. Να κάνουν ένα βήμα παραπάνω".

Τέλος, αναφέρθηκε και στο αντρικό πόλο. Η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί σε έναν όμιλο που θα γίνει στην Κροατία και η άποψη του Γιώργου Μορφέση είναι ότι η διοργάνωση αυτή αποτελεί για τους άντρες ένα μίνι ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

"Μπορεί το γυναικείο πόλο να παίζεται και εκτός Ευρώπης, αφού πολλές ομάδες όπως ο Καναδάς, η Αμερική, η Αυστραλία δεν βρίσκονται στη "γηραιά ήπειρο". Το αντίθετο συμβαίνει με το ανδρικό πόλο όπου όλες οι καλές ομάδες βρίσκονται στην Ευρώπη. Άρα για τα αγόρια μας είναι ένα μεγάλο κίνητρο, μια σπουδαία διοργάνωση που θα τους κάνει πολύ καλό".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ