ΠΟΛΟ

Μορφέσης: "Αν αυτό που κάνουμε μπορεί να απαλύνει τον πόνο είναι σημαντικό"

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε για την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού καθώς και για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας. (AUDIO)

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Πνίξτε τον φουνταριστό” με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη, για την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές: "Συνειδητοποιήσαμε την πορεία την καταστροφή βλέποντας τις εικόνες. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ανθρώπινη ζωή. Αν αυτό που κάνουμε μπορεί να απαλύνει τον πόνο είναι σημαντικό".

Για τη νίκη επί της Ισπανίας: "Ήρθε με ωραίο πόλο μέσα στην έδρα της Ισπανικής ομάδας που ήταν το φαβορί. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, έξυπνο, με τακτική και συμπαγή άμυνα σε γεμάτο κολυμβητήριο. Μας χαροποιεί, γιατί είναι σημαντικό μετά από έξι χρόνια να παίξεις και πάλι σε τελικό. Από πέρσι στο παγκόσμιο έχει επιστρέψει αυτή η ομάδα".

Για τον πλουραλισμό στην επίθεση: "Αρχικά παίξαμε σφιχτά στην άμυνα με συγκεκριμένη τακτική. Είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση και οι κοπέλες ήταν σε καλή βραδιά επιθετικά".

Για τα "όπλα" της ομάδας: "Νομίζω η άμυνά μας είναι το βασικό όπλο. Σε σχέση με το παιχνίδι στους ομίλους. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Ήταν περίεργο το παιχνίδι στον όμιλο γιατί μας έκανε ως αποτέλεσμα η ισοπαλία. Αυτό ίσως μας έκανε κακό. Θα δούμε τι λάθη κάναμε και θα είμαστε πιο έτοιμοι. Στον τελικό δεν υπάρχει κάτι άλλο, παρά μόνο η νίκη".

Για την Ολλανδία: "Έχουν το πλεονέκτημα να έχουν Έλληνα βοηθό τον Βαγγέλη Δουδέση. Έχει μεγαλώσει στη Βουλιαγμένη και ξέρει τις αθλήτριες. Είναι πολύ γρήγορες και παίζουν με πολλές φουνταριστές. Έχουν φυσική δύναμη και ταχύτητα".

Για το ψυχολογικό κομμάτι και τη διαχείριση: "Θα κάνουμε ακριβώς ότι μέχρι σήμερα. Ίσως θα μπορούσαμε να πάμε σε μια βόλτα. Θα πάμε με ηρεμία και αύριο το πρωί θα δούμε ένα βίντεο και θα πάμε να παίξουμε".

Για τις αντιδράσεις των ξένων για τις πυρκαγιές: "Όλοι είναι συγκλονισμένοι με αυτό που συμβαίνει. Υπάρχει συμπάθεια, μας έδωσαν όλοι συλλυπητήρια. Είδαμε και Ισπανούς φιλάθλους που είχαν πένθος στο μανίκι τους. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ