ΠΟΛΟ

Μόνη πρώτη η Βουλιαγμένη

Μόνη πρώτη η Βουλιαγμένη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Βουλιαγμένη επικράτησε με 5-2 επί της Χίου και παρέμεινε στην κορυφή της Α1 πόλο των ανδρών. Μεγάλη νίκη για τον Εθνικό. Πρώτο βαθμό πήρε η ΝΕΠ.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας και στο δεύτερο μισό του δεν είχε γκολ, ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε το τρίποντο της νίκης στο κολυμβητήριο του Λαιμού, επικρατώντας με 5-2 του ΝΟ Χίου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών.

Έτσι οι "μπέμπηδες" του Κώστα Λούδη έκαναν το "5 στα 5" και θα βρίσκονται μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, τουλάχιστον προσωρινά, δηλαδή μέχρι αύριο Κυριακή το απόγευμα οπότε και θα διεξαχθεί το ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο Ιλίσιο.

Οι Βουλιαγμενιώτες ήταν δραστήριοι στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, οπότε και διαμόρφωσαν το τελικό 5-2 υπέρ τους. Στα υπόλοιπα δύο ο διεθνής τερματοφύλακας του ΝΟ Χίου Κώστας Γαλανίδης, που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα (και ο Τσαλκάνης δεν πήγε πίσω αλλά δεν χρειάστηκε να επεμβαίνει το ίδιο) δεν άφηνε τίποτα να περνάει στην εστία του και το σκορ παρέμεινε ίδιο.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 5-2

Τα οκτάλεπτα:2-1, 3-1, 0-0, 0-0.

ΝΟΒ: Χρυσοσπάθης 2, Δελαγραμμάτικας 1, Αφρουδάκης 1, Παπαδόγκωνας 1.

ΧΙΟΣ: Ντούλος 1, Τεσάνοβιτς 1.

Περίπατος του ΠΑΟΚ στο Φάληρο

Ο ΠΑΟΚ επέβαλε από νωρίς το ρυθμό του στο Ρέστειο κολυμβητήριο και πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη με 10-5 επί του Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και ανέβηκε προσωρινά στην 4η θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με πρώτους σκόρε τους Γιάννη Κόχειλα, Μαζοκοπάκη και Θωμάκο, που πέτυχαν από 3 γκολ, ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε από νωρίς και αύξησε το προβάδισμά του μέχρι τη λήξη.

Με κόκκινη κάρτα, για διαμαρτυρία, αποβλήθηκε ο προπονητής του Παλαιού Φαλήρου Νίκος Μαμούρης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΟΚ 4-10

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 0-4, 2-2.

Ματσάρα στο "Καπαγέρωφ"

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με όλα τα στοιχεία του ντέρμπι έγινε στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά, με τον γηπεδούχο Εθνικό να παίρνει τελικά, έστω και δύσκολα, τη νίκη με 8-7 επί του αξιόμαχου Υδραϊκού και να εδραιώνεται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Μαυρωτά αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα και κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και 5-2 στις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού βελτίωσαν την άμυνά τους, βρήκαν λύσεις επιθετικά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 5-5 και να περάσουν με 6-5 και 7-6. Οι Υδραίοι ισοφάρισαν σε 7-7, αλλά ο Χατζηκυριακάκης πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Πειραιώτες στο τέταρτο οκτάλεπτο.

Αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από τους διαιτητές, μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Υδραϊκού Δημήτρης Μαυρωτάς για έντονες διαμαρτυρίες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-1, 2-2, 1-0.

Εθνικός: Χατζηκυριακάκης 2, Μίσιτς 2, Χαραλαμπόπουλος 2, Χονδροκούκης 1, Αργυρόπουλος 1

Υδραϊκός: Κοκκινάκης 1, Δανούρδης 1, Φώσκολος 2, Βλοντάκης 1, Στελάτος 1, Τσαχειλίδης 1

Νιάτα για φίλημα

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε ο ΑΝΟ Γλυφάδας, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Βολτυράκη, που επανήλθε κανονικά στον πάγκο μετά την τιμωρία του, επιβλήθηκε με 14-7 στην έδρα του του ΓΣ Ηλιούπολης και σκαρφαλώνει σιγά σιγά στη βαθμολογία.

Το νεανικό συγκρότημα του ΑΝΟΓ, με τις λογικές αυξομειώσεις στην απόδοσή του, ήταν φανερά ανώτερο σήμερα από τον αντίπαλό του σε όλους τους τομείς, πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα και το αύξανε μέχρι το τέλος. Κορυφαίος παίκτης και σκόρερ για την ομάδα της Γλυφάδας ήταν ο Μανώλης Πρέκας που πέτυχε 5 γκολ.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 14-7

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-1, 4-3.

Γλυφάδα: Παπασηφάκης 1, Πρέκας 5, Καζάζης 1, Κουλιεράκης 1, Αλβέρτης 1, Παπαδόπουλος 2, Φωτόπουλος 1, Σκουμπάκης 2

Ηλιούπολη: Καστανάκης 1, Κοντονής 1, Λάζαρης 2, Ζώρζος 3

Πρώτος βαθμός για τη ΝΕΠ

Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, και μάλιστα εκτός έδρας, κατέκτησε η νεοφώτιστη στην κατηγορία ΝΕ Πατρών που κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 8-8 στο κολυμβητήριο του Αλίμου απέναντι στο εδρούχο ΝΟ Καλαμακίου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Το ματς ήταν συναρπαστικό με συγκλονιστικό φινάλε. Οι Καλαμακιώτες προηγήθηκαν με 8-6, αλλά οι Πατρινοί με δύο γκολ του πρωταγωνιστή τους Γιάννη Παπάκου μείωσαν σε 8-7 (2.38) και ισοφάρισαν στο τελικό 8-8 (1.26 πριν από το φινάλε).

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 8-8

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 1-2, 2-3.

ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Κουρλιάφτης 3, Αλεβίζος 2, Ζ. Αφρουδάκης 1, Πίσσας 1, Καφετζόπουλός 1.

ΝΕΠ: Παπάκος 3, Τουλγαρίδης 2, Αντίοχος 2, Κανελλόπουλος 1.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 14-7

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ 5-2

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 8-7

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΟΚ 4-10

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 8-8

ΚΥΡΙΑΚΗ, 15/11

Κολ. Ιλίσιο 19.00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η βαθμολογία σε 5 αγώνες

Βουλιαγμένη 15

Ολυμπιακός 12

Εθνικός 12

ΠΑΟΚ 10

Παναθηναϊκός 8

Γλυφάδα 6

Χίος 6

Υδραϊκός 4

Καλαμάκι 4

Π. Φάληρο 3

Ηλιούπολη 3

ΝΕ Πατρών 1

* Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ένα αγώνα λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/11)

ΝΟ Χίου – Παλαιό Φάληρο

ΓΣ Ηλιούπολης – ΝΟ Βουλιαγμένης

Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΝΟ Καλαμακίου – Παναθηναϊκός

ΝΕ Πατρών – Υδραϊκός

ΠΑΟΚ- Εθνικός

Το κείμενο ανανεώνεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ