ΠΟΛΟ

Μεγάλη νίκη για την Εθνική που "έπιασε" κορυφή

WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών επιβλήθηκε με 8-7 επί της Ρωσίας και "ανέβηκε" στην πρώτη θέση του βαθμολογικό πίνακα στον όμιλο του World League.

Την πρώτη της νίκη στο άνοιγμα του νέου Ολυμπιακού κύκλου πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών με 8-7 απέναντι στη Ρωσία στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής για τον Α' Προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Γουόρλντ Λιγκ.

Στο παιχνίδι που έγινε στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στην εξαιρετική άμυνα στο λιγότερο (3/11 στον παραπάνω για τις Ρωσίδες) που υπερκάλυψε τον κακό παραπάνω της ομάδας του Σάκη Κεχαγιά που είχε 2/12. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς (όλες οι ομάδες έχουν παίξει από δύο αγώνες), έχοντας δύσκολη συνέχεια με δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις απέναντι σε Ολλανδία και Ρωσία.

Η ελληνική ομάδα χτύπησε τις Ρωσίδες με το όπλο της, παίζοντας επιθετική άμυνα χάρη στην οποία κατάφερε να κάνει αρκετά κλεψίματα, ενώ περιόρισε και το όπλο της αντίπαλης ομάδας που είναι η κόντρα.

Στον αγώνα αυτό, η Ελευθερία Πλευρίτου σημείωσε το εκατοστό της γκολ με το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική μας να μπαίνει πιο δυνατά στον αγώνα και να προηγείται με 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ στα μισά του δεύτερου οκταλέπτου έφτασε για πρώτη φορά σε διαφορά δύο γκολ (3-1). Ένα νεκρό διάστημα όμως 36 μόλις δευτερολέπτων ήταν αρκετό για τη ρωσική ομάδα ώστε να φτάσει σε ισοφάριση (3-3). Η ελληνική ομάδα πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με 4-3 χάρη σε ένα πολύ ωραίο γκολ της Έλενας Ξενάκη από φουνταριστό.

Στην έναρξη του δεύτερου μισού του παινχιδιού η Ρωσία ανέβασε την απόδοσή της και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ (4-5 και 5-6), πριν η Χριστίνα Τσουκαλά ισοφαρίσει σε 6-6, 0:41 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου με υπέροχο σουτ.

Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη να φτάσει στο τρίποντο της νίκης και κατάφερε να πετύχει δύο αναπάντητα γκολ με την Ξενάκη και την Τσουκαλά (8-6). Στη συνέχεια η πολύ καλή άμυνα της Εθνικής οδήγησε το παιχνίδι σε αυτό το σκορ μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Η Ρωσία μείωσε με την Τιμοφέεβα σε 8-7 στα 0:47 πριν τη λήξη του αγώνα, όμως δεν είχε άλλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού η Έλενα Ξενάκη κέρδισε κόρνερ σε προσπάθειά της από το φουνταριστό στη λήξη της ελληνικής επίθεσης (0:17). Η Ελλάδα κράτησε την μπάλα κι έτσι κατάφερε να φτάσει στην νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 2-3, 2-1

Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Διαμαντοπούλου Β., Αβραμίδου, Ασημάκη, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη, Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χρ.

Ρωσία (Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ): Γκολόβινα, Γκλίζινα 1, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα, Κραβτσένκο 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Ριζκόβα, Ιβάνοβα 1, Πιροζένκο, Καρνάουκ

Η Βαθμολογία

Ελλάδα 4 (2) 13-14

....................................

Ρωσία 3 (2) 22-20

Ολλανδία 2 (2) 19-20

Επόμενη αγωνιστική:

Ολλανδία - Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ