ΠΟΛΟ

Μανωλιουδάκη: "Προτεραιότητα το Ευρωπαϊκό"

Μανωλιουδάκη: "Προτεραιότητα το Ευρωπαϊκό"

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησαν μετά την ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών από την Ισπανία στα πέναλτι με 17-16.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία και γνώρισε την ήττα στη διαδικασία των πέναλτι με 17-16. Ωστόσο, άπαντες στο στρατόπεδο της ελληνικής ομάδας κρατούν τα θετικά και δηλώνουν πανέτοιμοι να διεκδικήσουν το τρόπαιο στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μανωλιουδάκη: "Προτεραιότητα το Ευρωπαϊκό"

Σε μία σεζόν, που η ελληνική ομάδα θα δώσει το παρών σε αρκετές διοργανώσεις, αρχής γενομένης το World League και έπειτα το Ευρωπαϊκό, η ομάδα πρέπει και οφείλει να ξεκαθαρίσει τους στόχους της, σύμφωνα με τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

"Κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία ισχυρή ομάδα και τώρα έχουμε δρόμο μπροστά μας με σκληρή δουλειά ώστε να φτάσουμε στην ολυμπιάδα μέσω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που είναι και η προτεραιότητά μας. Θα προχωρήσουμε σκαλί - σκαλί και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος δε θα απογοητευτούμε γιατί υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία".

Πλευρίτου: "Κρίθηκε στις λεπτομέρειες"

Όπως όλες οι διεθνείς, έτσι και η Μαργαρίτα Πλευρίτου επιθυμεί διακαώς την παρουσία της Εθνικής στο μεγάλο γεγονός του επόμενου καλοκαιριού, τους Ολυμπιακούς.

"Η χθεσινή παρουσία κρίνεται πολύ καλή καθώς βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό ματς με νέο τεχνικό και αρκετές αλλαγές. Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες λόγω της ποιότητας και του αντιπάλου και μας κόστισαν κάποια αβίαστα λάθη. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια καλή προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό, στο οποίο θα παλέψουμε κάθε αγώνα γιατί είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Βασικός στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς".

Ασημάκη: "Έχουμε νοοτροπία νικητή"

Τα θετικά κρατάει η διεθνής φουνταριστός, Αλεξάνδρα Ασημάκη, που χάρηκε ιδιαίτερα για το πνεύμα νικητή που εξάγει η ελληνική ομάδα.

"Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να σταθούμε στη φάση του πέναλτι, γιατί γνωρίζουμε πως έτσι είναι ο αθλητισμός. Εγώ θέλω να επισημάνω τα θετικά, τη θέληση που υπήρχε από όλες μας σε διαφορετικές συνθήκες με μιάμιση μέρα προπόνηση και με νέο προπονητή, τον οποίο ναι μεν γνωρίζουμε αλλά έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα στο πλάνο του. Έστω και σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλάξαμε πράγματα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η νοοτροπία που έχει αποκτήσει αυτή η ομάδα, με στόχο να ‘’χτυπάει’’ κάθε αγώνα ακόμη και σε μία διοργάνωση που δεν αποτελεί κύριο στόχο της. Βέβαια έγιναν και λάθη, που πρέπει να διορθώσουμε αλλά πρέπει να αναλογιστούμε τη κούραση καθώς οι ομάδες βρίσκονται σε φουλ ρυθμούς αυτή τη χρονική περίοδο. Όσον αφορά την Ολυμπιάδα, η πρόκριση είναι κοντά και μακριά ταυτόχρονα. Έχουμε δύο ευκαιρίες αλλά θα τα δώσουμε όλα για να την πάρουμε στο Ευρωπαϊκό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ