ΠΟΛΟ

Λύγισε στα πέναλτι η Εθνική, 7-5 από την Ολλανδία

Λύγισε στα πέναλτι η Εθνική, 7-5 από την Ολλανδία

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί την προκριματική φάση του World League, καθώς έχασε στα πέναλτι από την Ολλανδία

Στην άμυνα ήταν υπέροχη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών σ’ αυτόν τον πρώτο της αγώνα στην προκριματική φάση του World League, στον Α’ Όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης (στο κλειστό του Πειραιά) και η νεαρή τερματοφύλακας Ιωάννα Σταματοπούλου βρέθηκε σε μεγάλη μέρα κι έπιανε τα άπιαστα.

Επιθετικά, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ήταν άσφαιρο για δυόμισι οκτάλεπτα. Έτσι ηττήθηκε τελικά στα πέναλτι από την Ολλανδία με συνολικό σκορ 7-5, καθώς ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 4-4. Συνεπώς, η Ελλάδα παίρνει μόνο 1 βαθμό και οι οράνιε 2 από το συγκεκριμένο ματς.

Η ομάδα μας ξεκίνησε το ματς με τις καλύτερες προοπτικές και βρίσκοντας λύσεις από φουνταριστό, περιφέρεια και παραπάνω προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στο μεταξύ, η Σταματοπούλου είχε αρχίσει ήδη να κατεβάζει ρολά και έπιασε και πέναλτι.

Η Εθνική μας έφτασε να προηγείται και με 4-1 στα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά ενώ συνέχισε να είναι εκπληκτική αμυντικά (και με την τερματοφύλακα να πιάνει και τα τετ α τετ), στην επίθεση δεν κατάφερνε με τίποτα να βρει λύσεις. Μοιραία οι Ολλανδέζες ροκάνισαν τη διαφορά και έφτασαν στην ισοφάριση στο τέταρτο οκτάλεπτο (4-4, 4.47 ρπιν από το αφινάλε).

Στη διαδικασία των πέναλτι ευστόχησε μόνο η Ελευθεριάδου, ενώ η τερματοφύλακας Σταματοπούλου, παρούσα κι εκεί, έπιασε δύο, αλλά αυτό δεν έφτανε, καθώς οι Ελληνίδες ήταν άστοχες και εκεί.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 5-7 (κ.α. 4-4)

Οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 0-1, 0-1, πέναλτι 1-3.

Οι επόμενοι αγώνες:

24 Ιανουαρίου 2017 ΕΛΛΑΔΑ – Ρωσία

21 Φεβρουαρίου 2017 Ολλανδία – ΕΛΛΑΔΑ

18 Απριλίου 2017 Ρωσία – ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ