ΠΟΛΟ

Λούδης: "Δίνουμε βάση στις ακαδημίες"

Λούδης: "Δίνουμε βάση στις ακαδημίες"

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο της Βουλιαγμένης Κώστας Λούδης μίλησε στον Sport 24 Radio και στους Άκη Δημακό και Γιάννη Λαμπίρη για την ισοπαλία 10-10 με τον Παναθηναϊκό και την δουλειά που γίνεται στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Για το παιχνίδι: “Ήταν ένα μεγάλο ματς. Ήταν αναμενόμενο. Είμαστε δύο ομάδες αρκετά κοντά η μία με την άλλη από πλευράς δυναμικότητας και αν δεν γίνει κάποια έκπληξη, θα είμαστε το ζευγάρι που θα παλέψει για τον τελικό του πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες είναι νέες, με αρκετούς νέους παίκτες και νέους προπονητές στον πάγκο τους οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν την φιλοσοφία τους. Η διαφορά είναι ότι εμείς είμαστε και νεανική ομάδα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που είναι νέα και θα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Εμείς συνεχίζουμε αυτό που πρεσβεύει η Βουλιαγμένη, δίνοντας βάση στα παιδιά των ακαδημιών του ομίλου. Αυτό προσπαθώ να καταλάβουν τα παιδιά. Ότι θα τους δώσω χώρο και χρόνο στην ανδρική ομάδα. Για παράδειγμα σήμερα 7 παίκτες ήταν από την ομάδα κάτω των 17 ετών. Μάλιστα ένα παίκτης 16 χρόνων ξεκίνησε βασικός. Για εμάς ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα με μια ομάδα που μας κυνηγάει στην βαθμολογία. Σε περίπτωση ήττας θα είχαμε δώσει στον αντίπαλο ένα μεγάλο βαθμολογικό πλεονέκτημα”.

Για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής: “Έχουν αλλάξει οι εποχές. Τα παιδιά πλέον έχουν διαφορετικό κίνητρο και έχουν να αντιμετωπίσουν υψηλά μέτρα σύγκρισης. Τα παιδιά βλέπουν ότι για να φτάσουν παίκτες όπως ο Αφρουδάκης χρειάζεται πολλή δουλειά και αφοσίωση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι δύσκολο να πείσουμε αυτά τα παιδιά να παραμείνουν στο άθλημα και ταυτόχρονα να διαβάζουν ή να παραμείνουν στην Ελλάδα και να μην φύγουν στο εξωτερικό. Γίνεται όμως πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες, με αποτέλεσμα τα παιδιά που έρχονται να δουλέψουν μαζί μου να είναι πιο έτοιμα”.

Για τον Χαράλαμπο Ρομπόπουλο: “Είναι πολύ σημαντικό γι΄ αυτό το παιδί στην ηλικία των 16 ετών να παίζει με τον Αφρουδάκη. Όλοι ξέρουν με ποιο τρόπο δουλεύω και τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι παύουν να είναι μικροί όταν ο προπονητής της ανδρικής ομάδας τους βάζει να παίζουν. Προσωπικά υποστηρίζω τους Έλληνες παίκτες και γι΄ αυτό είμαστε ένα σωματείο που είπαμε όχι σε δεύτερο ξένο. Αν μπορούσα δεν θα έπαιρνα κανέναν ξένο, εκτός και αν υπήρχε η δυνατότητα να έρθει ένας ξένος που θα έκανε τη διαφορά και θα ανέβαζε το επίπεδο”.

Για τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων: «Αυτό που κατάφερε ο ελληνικός υγρός στίβος είναι ένα μικρό αγωνιστικό θαύμα. Είχαμε τεράστιες επιτυχίες για το μέγεθος της Ελλάδας και την οικονομική δυσπραγία που βιώνουμε. Για εμάς όμως που το ζούμε από μέσα, θα έλεγα ότι είναι κάτι φυσιολογικό, βλέποντας το μεράκι με το οποίο δουλεύουν οι προπονητές, την αγάπη των αθλητών για το άθλημα και την προσπάθεια των γονιών όταν μιλάμε για παιδιά 17 ετών”.

Για την διαφορά δυναμικότητας της Βουλιαγμένης και του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον Ολυμπιακό: “Η Βουλιαγμένη και ο Παναθηναϊκός έχουν τεράστια διαφορά από τον Ολυμπιακό. Η ψαλίδα δεν μπορεί να μικρύνει άμεσα. Εμείς στη Βουλιαγμένη πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε, να επιμείνουμε να δουλεύουμε με παιδιά από τις ακαδημίες για να μπορέσουμε σε κάποια χρόνια να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται υπομονή, δουλειά και να δημιουργηθεί ένας κορμός. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Ο Ολυμπιακός έχει όλη σχεδόν την Εθνική ομάδα στο ρόστερ του και ποιοτικούς ξένους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ