ΠΟΛΟ

Λοράντος: "Αυτά τα παιδιά είναι σημαντικό κεφάλαιο"

Λοράντος: "Αυτά τα παιδιά είναι σημαντικό κεφάλαιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων στο πόλο, Τεό Λοράντος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και για το λαμπρό μέλλον αυτών των παικτών. (AUDIO)

Η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων Ανδρών κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο κόουτς της Εθνικής, Τεό Λοράντος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και για το λαμπρό μέλλον αυτών των παικτών.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

Για το back to back: "Αυτή η ομάδα εκτός ότι είναι δύο χρόνια αήττητη έχει καταφέρει ένα επίτευγμα. Έχει καταφέρει η δεύτερη θέση να είναι αποτυχία. Φανταστείτε ότι παιδιά 19-20 χρονών να ξέρουν πως ακόμα κι αν έχουν φτάσει στον τελικό δεν έχουν κάνει τίποτα καθότι όλοι έχουν προσδοκίες από αυτούς. Είναι τεράστια η πίεση, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτή η διαδρομή που ολοκληρώνεται σήμερα για αυτά τα παιδιά με κάνει νιώθω ευλογημένος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά. Τους ανήκει το μέλλον. Πέρα από εξαιρετικοί παίκτες είναι αδαμάντινοι χαρακτήρες και ευφυέστατα παιδιά"

Για το γεγονός ότι οι παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα έχουν ρόλο στις ομάδες τους: "Η Ελλάδα έχει καταφέρει στο πόλο να εξάγει παίκτες. Δύο παίκτες αυτής της ομάδας βρίσκονται στην Ιταλία και την Κροατία. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει ηλικία. Ένας παίκτης υψηλού επιπέδου στα 19 και τα 20 του χρόνια πρέπει ήδη να έχει καθιερωθεί και να του έχει ανοιχτεί ο δρόμος".

Αυτή η ηλικία είναι που κάποιος πρέπει να επενδύσει πάνω μια ομάδα. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι παίκτες που ξεχωρίζουν. Υπάρχουν και άλλα παιδιά από πίσω και το μέλλον προμηνύεται λαμπρό".

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην χαθούν αυτά τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα: "Πρέπει να δοθεί σε αυτά τα παιδιά το μέλλον και η προσοχή που τους αξίζει. Είναι μέρα χαράς και δεν θέλω να γίνω γραφικός. Αν θέλει η πολιτική ηγεσία να σκύψει πάνω στα προβλήματα είμαστε εδώ για να μας ακούσουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αυτοί οι παίκτες είναι πρωταθλητές κόσμου. Είναι μία φουρνιά είναι αήττητη εδώ και δύο χρόνια. Αυτά τα παιδιά είναι σημαντικό κεφάλαιο όχι μόνο για το πόλο, αλλά για την κοινωνία γενικότερα. Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια έχουν τα μάτια τους στραμμένα σε αυτά τα παιδιά. Αυτοί που κάνουν το σχεδιασμό πρέπει να ασχοληθούν".

Για το τρόπο που διαχειρίστηκαν την πίεση: "Στον αθλητισμό αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας. Ήταν τεράστια η πίεση. Είναι μία ομάδα που έχει μεγάλο ταλέντο. Τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν και τον χαρακτήρα. Η πίεση που δέχτηκαν ήταν καλοπροαίρετη και κακοπροαίρετη. Στην Ελλάδα ζούμε ξέρετε πως είναι αυτά".

Για το γεγονός ότι η Εθνική κατέκτησε το χρυσό παρά το χαμηλό ποσοστό της στον παίκτη παραπάνω: "Για τα δεδομένα της ομάδας ήταν μία μέτρια εμφάνιση. Ακόμα και δεύτερη να ήταν η ομάδα θα ήταν η καλύτερη στον κόσμο. Έχει τρομερό ταλέντο. Το λένε και οι ειδικοί του χώρου αυτή την στιγμή. Έχουν μετρήσει αυτή την στιγμή 3/3 και είναι νομίζω η πιο επιτυχημένη ομάδα. Είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Εύχομαι να τους δούμε και με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ