ΠΟΛΟ

Κύπελλο πόλο ανδρών: Στο Final 4 προκρίθηκαν Απόλλων και Εθνικός

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΥΔΡΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΥΔΡΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης και ο Εθνικός ακολούθησαν τον Ολυμπιακό στο Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο ανδρών. Από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Περιστέρι θα προκύψει η τέταρτη ομάδα.

Ιστορική πρόκριση για τον Απόλλωνα Σμύρνης, το βράδυ της Τετάρτης (29/1) στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, καθώς πέτυχε τη συμμετοχή του σε Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών για πρώτη φορά από την ίδρυσή του.

Η "ελαφρά ταξιαρχία" νίκησε τον Υδραϊκό, στο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης, με 10-9 και προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα γίνει στη Χίο 28-29/2.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και πήγαινε γκολ γκολ μέχρι το τέλος. Και παρά το γεγονός ότι ο Υδραϊκός προηγήθηκε δυο φορές στην τελευταία περίοδο με 8-7 και 9-8, ο Απόλλων ισοφάρισε και με γκολ του πολύπειρου Γ. Παπαδόπουλου, στο 1:10 πριν από τη λήξη, πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Ο Εθνικός επιστρέφει σε Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών για πρώτη φορά μετά από την περίοδο 2016-17. Οι κυανόλευκοι του Πειραιά επιβλήθηκαν με 8-5 του Πανιωνίου στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και πέτυχαν την πρόκριση στην τελική φάση της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης, που θα γίνει στη Χίο 28-29 Φεβρουαρίου.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε μόνο στην αρχή του παιχνιδιού με 2-1, αλλά στη συνέχεια ο Εθνικός, με βασικό όπλο την άμυνα και με τον τερματοφύλακά του Φίλιππο Καραμπέτσο σε μεγάλη μέρα, αλλά και με λύσεις επιθετικά σε κρίσιμα σημεία, πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα που το διατήρησε μέχρι το τέλος.

Πιο κοντά στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε με 7-6 το Παλαιό Φάληρο στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης και θα αντιμετωπίσει πλέον το ΓΣ Περιστερίου, στο έξτρα παιχνίδι, στις 5 Φεβρουαρίου, για την πρόκριση στη Τελική φάση της διοργάνωσης (Χίος, 28-29/2).

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν, μάλιστα, την ανατροπή καθώς είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 6-4 στις αρχές της τρίτης περιόδου αλλά έφτασαν στη νίκη.

Καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν η αποβολή με αντικατάσταση του Χαράλαμπου Τρούλου στις αρχές της τρίτης περιόδου που στοίχισε στους φιλοξενούμενους, ενώ η ομάδα του Τεό Λοράντου έμεινε χωρίς γκολ για 15 λεπτά μετά το 6-4 που έκανε ο Τσολακούδης. Η ανατροπή μάλιστα έγινε με γκολ των δύο ξένων του ΠΑΟΚ που έκαναν ντεμπούτο με το σκουφάκι του και συγκεκριμένα του Ντένις Κολμπένοφ (μείωσε στο 6-5) και Νίκολα Ράντονιτς (ισοφάρισε 6-6 και πέτυχε το νικητήριο 7-6, 4.34 πριν από τη λήξη).

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 5-8

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-2, 2-1, 0-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Δημακόπουλος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ 1, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος, Κουκούνας, Αλεξίου 1, Γαβαλάς Σπ., Βέκκος 1, Δήμου 1, Σταθάς, Βλατάκης, Μπουζαλάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Θαλασσινός 2, Τεσάνοβιτς 1, Βαλλιανάτος, Τοράκης, Παπαδόγκωνας 2, Χονδροκούκης 1, Πρωτοψάλτης 1, Λιαπάκης 1, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Ματθαίου, Μπέλεσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 10-9

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-2, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ – Νάσερ 1, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 4, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος Γ. 1, Καρούντζος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας, Γούρας, Κοκκινάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας, Μπλάνης, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος, Παπασηφάκης 1, Τσαχιλίδης, Καπετανάκης 2, Πολεογεώργης, Όμπερτ 1, Ίρβινγκ 3.

ΠΑΟΚ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 7-6

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 1-1, 2-0.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας, Κολμπένοφ 1, Προσινικλής Ν., Βοζίκης, Κεχαλάρης 1, Καλαϊτζής, Παυλίδης, Παπάκος 2, Προσινικλής Π. 1, Ράντονιτς 2, Μουρατίδης, Αντιβαλίδης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος Σ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Αλαφραγκής, Δίπλαρος, Τσολακούδης 3, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης, Τρούλος 3, Ντε Σόουζα, Γαβαλάς Ι., Μητράκης.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια:

Ολυμπιακός - Χανιά 16-8

ΠΑΟΚ - Π. Φάληρο 7-6 *

Πανιώνιος - Εθνικός 5-8

Απόλλων Σμύρνης - Υδραϊκός 10-9

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ FINAL 4

Ολυμπιακός

Απόλλων Σμύρνης

Εθνικός

* Η τέταρτη ομάδα θα προκύψει ΠΑΟΚ - ΓΣ Περιστερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ