ΠΟΛΟ

Ξανά στον τελικό Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη

Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Για μία ακόμα χρονιά ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα είναι το ζευγάρι του τελικού στην Α1 πόλο των γυναικών αφού ξεπέρασαν το εμπόδιο του Εθνικού και της Γλυφάδας αντίστοιχα.

Την πρόκριση του στους τελικούς της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών εξασφάλισε ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε με 15-2 του Εθνικού στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη με αυτό τον τρόπο έκανε το 2-0 στις νίκες πολύ εύκολα όπως δείχνει και το τελικό σκορ και ετοιμάζεται για το Final-4 της Euroleaugue, όπου θα λάβει μέρος το επόμενο σαββατοκύριακο (28-29/4).

Ο αγώνα κρίθηκε από τα πρώτα του λεπτά με τις παίκτριες των «ερυθρολεύκων» να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, αφού συνεχώς διεύρυναν τη διαφορά τους, η οποία έκλεισε στα 13 γκολ (2-15)

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης θα είναι η ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας της Ελλάδας στην υδατοσφαίριση των γυναικών από τον Ολυμπιακό, αφού επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών με τον ΑΝΟ Γλυφάδας με 18-3. Το παιχνίδι διεξήχθη στην έδρα του ΝΟΒ, στο Λαιμό, εξ' αιτίας εργασιών στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας.

Η σειρά των τελικών κρίνεται στις τρεις νίκες και ο Ολυμπιακός θα είναι η ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Από τη μεριά του ο ΑΝΟ Γλυφάδας θα παλέψει για την 3η θέση του πρωταθλήματος στους μικρούς τελικούς με αντίπαλο τον Εθνικό, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά που θα κριθεί στις δύο νίκες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΝΟ Βουλιαγμένης είχε εξασφαλίσει τη νίκη από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο, όταν προηγήθηκε με 6-0. Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία για αρκετές δοκιμές ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών τους με το τελικό 18-3 να δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός-Ολυμπιακός 2-15

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 0-5, 2-3, 0-4

Εθνικός (Τσόκας): Αποστολίδου 1, Μπίσμπα 1.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Ελ. Πλευρίτου 1, Σώρα 2, Ασημάκη 4, Μ. Πλευρίτου 2, Εμολο 1, Β. Πλευρίτου 1, Σμιτ 1, Ζοφώλη 2, Νίνου 1.

Γλυφάδα-Βουλιαγμένη 3-18

Τα οκτάλεπτα: 0-6, 1-4, 1-4, 1-4

Γλυφάδα (Πυρπηρής): Κολτσίδα 1, Νιαρχάκου 2

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τσουκαλά 4, Χυδηριώτη 1, Μαστρόκαλου 1, Πρωτοπαπά 2, Ξενάκη 5, Πάτρα 2, Κοντογιάννη 1, Αντωνιάδη 2

Ισοφάρισε ο Τρίτων

Σε τρίτο αγώνα θα κριθεί η παραμονή στην Α1 κατηγορία γυναικών, αφού ο Τρίτων Αμαρουσίου έκανε το 1-1 στην έδρα του κόντρα στον Ηλυσιακό, επικρατώντας με 8-6 και έτσι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι την προσεχή Δευτέρα (24/4).

Όπως και η πρώτη αναμέτρηση έτσι και αυτή, ήταν βγαλμένη από «Χιτσκοκικό» σενάριο. Η ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη πήρε προβάδισμα 2-0 λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως ο Ηλυσιακός με ένα σερί 3-0 κατάφερε να πάει στην ανάπαυλα με το σκορ υπέρ του (2-3).

Οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι», με καμία από τις δύο να μην μπορεί να πάρει προβάδισμα πάνω από ένα τέρμα, όμως στο τέλος της τελευταίας περιόδου και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 6-6, ο Τρίτωνας κατάφερε με δύο γκολ να ισοφαρίσει τις νίκες και οδηγήσει την υπόθεση της παραμονής σε τρίτο παιχνίδι.

Τρίτων Αμαρουσίου- Ηλυσιακός 8-6

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-3, 3-0

Τρίτων Αμαρουσίου (Βαμβακάρης): Μουλάκη 2, Τζελέπη 1, Χατζηκυριακάκη 4, Αργυρού 1

Ηλυσιακός (Γαρελίδης): Σαμαρά 1, Χαραλαμπίδου 2, Κανάκη 1, Λυμπεροπούλου 1, Γρηγοριάδη 1

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ