ΠΟΛΟ

Κολοβός: "Να αποκτήσει ο Εθνικός το δικό του σπίτι"

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο υπεύθυνος της γυναικείας ομάδας πόλο του Εθνικού μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν, αλλά και για το όραμα για νέο κολυμβητήριο.

Δίχως καμία αμφιβολία η είσοδος του Δημήτρη Κολοβού στο γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς δημιούργησε από πολύ νωρίς προσδοκίες και έως τώρα ο υπεύθυνος της ομάδας τις έχει δικαιώσει απόλυτα.

Η φετινή είναι η δεύτερη διαδοχική σεζόν που στο "τιμόνι" της γυναικείας ομάδας βρίσκεται ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος σε αναλυτική συνέντευξη του στο Γραφείο Τύπου του γυναικείου τμήματος μίλησε για το όραμά του όσον αφορά τον "Αυτοκράτορα", την προίκα που θέλει να αφήσει στη μεγάλη του αγάπη, καθώς και για την πορεία του πλάνου που έχει στο μυαλό του.

Για ακόμη μια φορά, ο Δημήτρης Κολοβός δεν φοβήθηκε να δώσει απαντήσεις, μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται σε πολλά επίπεδα και τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ομάδες Νέων γυναικών και Νεανίδων, όπου στόχος τα επόμενα έτη είναι να τροφοδοτούν τη γυναικεία ομάδα με ταλαντούχες αθλήτριες.

Όλες οι απαντήσεις του Δημήτρη Κολοβού για τη γυναικεία ομάδα του "Αυτοκράτορα": "Τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών δεν ήταν τα επιθυμητά για το μέγεθος του ονόματος του Εθνικού. Ξαναλέω ακόμη μια φορά, ότι προσωπικός μου στόχος δεν ήταν να πάρω το πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά, αλλά να χτίσουμε μια καλή ομάδα. Να έχει στέρεες βάσεις, να θέλουν οι αθλήτριες να έρθουν στον Εθνικό και όχι να κυνηγάμε εμείς παίκτριες από άλλα σωματεία. Παράλληλα, να πορεύεται η ομάδα με «φάρο» την ιστορία του συλλόγου και την κατάκτηση του LEN Trophy το 2010, όταν στην ομάδα ήταν και η τωρινή αρχηγός και σημαία του συλλόγου, Κέλλυ Μπίσμπα. Όλα αυτά δεν είναι εύκολα, διότι δεν υπήρχαν «θεμέλια». Πάνω σε αυτή τη βάση φέτος ανέλαβα το τμήμα Νέων γυναικών και Νεανίδων, ώστε να δημιουργηθεί μια γερή βάση από την αρχή".

Για τις ακαδημίες της ομάδας, καθώς ανέλαβε τις Νέες γυναίκες και τις Νεάνιδες: "Μεγάλος στόχος είναι μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια του πλάνου που έχουμε ανακοινώσει από πέρυσι, η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν είναι ουτοπία. Κάθε χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι. Θα ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι και θα μειώνουμε την απόσταση από τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη. Δεν κρύβω ότι επιχείρησα να ενισχύσω το τμήμα Νέων γυναικών και Νεανίδων, ωστόσο συνάντησα πολλά εμπόδια. Παρόλα αυτά, τα κορίτσια δείχνουν περισσότερο ζήλο από πέρυσι και αυτό το κρατάω. Θέλω να έχω στην ομάδα παιδιά «ΕΘΝΙΚΟΥΣ» και η γυναικεία ομάδα να απαρτίζεται από τις ακαδημίες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση να τονιστεί ότι καμία οικογένεια δεν πληρώνει μηναία συνδρομή για να παίζει το παιδί της, ούτε σε Νέες γυναίκες, ούτε σε Νεάνιδες, ενώ οι παροχές (Σε ρουχισμό και ιατρική περίθαλψη) είναι ακριβώς ίδιες με αυτές της ομάδας γυναικών".

Για τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό: "Είμαι 100% ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στις μεταγραφές, όμως έφερα στον Εθνικό καλές αθλήτριες και καλούς χαρακτήρες. Με την καθοδήγηση του κ. Βαμβακάρη και του κ. Κατόπη, τους οποίους στηρίζω απόλυτα, θα γίνει το βήμα παραπάνω από πέρυσι, χωρίς να εννοώ την τελική κατάταξη, γιατί δεν είναι τόσο απλό να ξεπερνάς ομάδες με τη δυναμική του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Οι ομάδες χτίζονται σιγά-σιγά, διορθώνεις τα λάθη και κοιτάς να βελτιωθείς, να καλύψεις κενά και να ενισχυθείς σε θέσεις που είχες αδυναμίες. Αποκτήσαμε αθλήτριες που θα μας βοηθήσουν να ανέβουμε επίπεδο. Πήραμε τις παίκτριες που θέλαμε, έχει γίνει μια εξαιρετική επιλογή και τώρα όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Παρόλα αυτά, δεν γίνεται να μπαίνουμε σε λογική πλειστηριασμού και δικαστηρίων με αθλήτριες που θεωρούνται γηγενείς και κάτω των 26 ετών. Από τη στιγμή που έχω τη δυνατότητα να προσφέρω περισσότερα σε μια αθλήτρια για να την αποκτήσω, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορώ να το κάνω. Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε αθλήτρια να επιλέξει το καλύτερο για αυτήν και όχι να είναι «δέσμια» ενός συλλόγου. Πώς θα ενισχυθεί μια ομάδα αν δεν την αφήνουν;".

Για την οργάνωση της ομάδας και το όραμά του για ένα νέο κολυμβητήριο: "Είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο οργανωτικά, ήρθε ένας άνθρωπος, ο κ. Τάσος Σιδέρης, που γνωρίζει απόλυτα τι σημαίνει management στο ποδόσφαιρο και τώρα ήρθε στο πόλο να μας βοηθήσει. Μαζί του έχω τη δυναμική να φτιάξω αυτό που έχω οραματιστεί. Μαζί και ο κ. Γιώργος Κεκάκος, ο οποίος ανέλαβε το τμήμα Νέων γυναικών και Νεανίδων. Σε οτιδήποτε και αν τους ζητηθεί είναι εξαιρετικοί και προσφέρουν τεράστια βοήθεια στις ομάδες. Παράλληλα, προσωπικός μου στόχος είναι η ομάδα να έχει υγεία και τώρα αυτό έχει επιτευχθεί μέσω της κάρτας υγείας που παρέχεται στις αθλήτριες, του ασφαλιστήριου συμβολαίου, των εξετάσεων που έγιναν εξονυχιστικά από τον γιατρό της Εθνικής ομάδας με πλήρη ιατρικό φάκελο για όλα τα τμήματα (Γυναικών, Νέων γυναικών, Νεανίδων). Κοιτάμε τα πάντα, ακόμη και τι βιταμίνες τους λείπουν από τον οργανισμό τους. Θα ξεκινήσουμε και παράλληλες δράσεις, εκτός πισίνας, προκειμένου να είναι οι αθλήτριες χαρούμενες καθώς μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός δεν περιορίζεται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός από αυτόν. Φροντίζουμε τα πάντα για να είναι ευχαριστημένες και όλο αυτό να κάνει τον Εθνικό πόλο έλξης για περισσότερες αθλήτριες στο μέλλον.

Ακόμη, ήρθε ένας αναγνωρισμένης αξίας γυμναστής ο κ. Βαγγέλης Ανυφαντής, που θα ωθήσει τα κορίτσια να αποδώσουν καλύτερα. Θα ήθελα να κάνω περισσότερα, με χαρακτηρίζει αυτή η «τρέλα». Περισσότερο από τη θέση, από την έξοδο στην Ευρώπη και οτιδήποτε άλλο, μεγάλος στόχος είναι ο Εθνικός να αποκτήσει ένα δικό του «σπίτι». Είναι κάτι πολύ δύσκολο, έχω κάνει πολλές συναντήσεις το τελευταίο διάστημα, ωστόσο αποτελεί προσωπικό στοίχημα και πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορέσω να οριοθετήσω ένα τέτοιο έργο. Δεν μπορούμε, εν ολίγοις, να μιλάμε για υψηλότερους αγωνιστικούς στόχους, όταν δεν έχουμε μια πισίνα δική μας. Δεν γίνεται να ζητάμε υπέρβαση από τις Νέες γυναίκες και τις Νεάνιδες, όταν στο Δημοτικό κολυμβητήριο Πειραιά («Ανδρέας Γαρύφαλλος») κολυμπάμε σε μια, το πολύ δύο διαδρομές και δεν μπορούν τα παιδιά να παίξουν ένα διπλό".

Για τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η ενασχόλησή του με το γυναικείο πόλο του Εθνικού Πειραιώς: "Όταν ανέλαβα πολλοί είπαν ότι θα είμαι μια «φωτοβολίδα» και ότι θα εξαφανιστώ. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Όταν λέω ότι θα κάνω ένα κολυμβητήριο, δεν θα το κάνω για εμένα, θα το αφήσω προίκα στον σύλλογο που αγαπάω, είτε μείνω, είτε φύγω. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τον Εθνικό. Με πολέμησαν πολύ, αλλά αντέχω. Έχω γερό στομάχι, δεν με ενοχλεί η πίεση. Είμαι εδώ και εδώ θα μείνω. Όση λάσπη και ας ρίξουν, δεν θα με «ρίξουν». Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Με ότι ασχολούμαι, δεν έχω πτοηθεί ποτέ. Ότι βάζω στο μυαλό μου το ολοκληρώνω στο 101%. Αυτό μόνο που με προβληματίζει είναι ότι το πόλο ναι μεν είναι το εθνικό μας άθλημα, ωστόσο η διαφημιστική πίτα είναι μηδενική. Το μπάτζετ του Εθνικού έχει ανέβει στα διπλάσια, αλλά εμπορικά είναι δύσκολο να βρεις συμμάχους, καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη προβολή στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, σε σύγκριση με ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Ένα τμήμα μάρκετινγκ ενός χορηγού θα διαθέσει το 70% του μπάτζετ του στο ποδόσφαιρο ένα 25% στο μπάσκετ, ενώ για το πόλο θα δώσει μόλις το 1-2%. Οι διαφορές είναι σημαντικές και παίζουν το ρόλο τους όπως καταλαβαίνετε. Αγαπάω την ομάδα μου και μπορεί να με κατηγορούν πολλοί ότι ξοδεύω λεφτά, εγώ το κάνω για την αγάπη μου, που είναι ο ιστορικός σύλλογος του Εθνικού Πειραιώς".

Για το πόλο και τις επιτυχίες που φέρνει στην Ελλάδα: "Διαχρονικά, κάθε χρόνο, η υδατοσφαίριση φέρνει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα και μας κάνει υπερήφανους. Το ίδιο έγινε και φέτος το καλοκαίρι, όπου κατακτήθηκαν κορυφές και μετάλλια από το ελληνικό πόλο στις κορυφαίες διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, είναι αδιανόητο οι Εθνικές ομάδες και οι σύλλογοι που καλλιεργούν το άθλημα όλο τον χρόνο, να μην έχουν εγκαταστάσεις για να παράξουν έργο. Πρέπει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να δώσει άμεσα λύσεις, να βοηθήσει την Κολυμβητική Ομοσπονδία να κάνει περισσότερα, ώστε να λυθούν τα χέρια των σωματείων. Στο τέλος, όφελος θα έχουν οι αθλητές και οι Εθνικές ομάδες".

Για τον κόσμο του "Αυτοκράτορα": "Δεν θέλω να στείλω μήνυμα στον κόσμο του Εθνικού, θέλω να έχουν υπομονή. Προς το παρόν όλοι μιλούν με καλά λόγια για την προσπάθεια που κάνω στο γυναικείο τμήμα και θέλω να διατηρηθούν τα πράγματα έτσι. Η μεγάλη μου νίκη θα είναι να χτίσω ένα κολυμβητήριο στον Εθνικό"!

Για το αν έχει κάτι να επικοινωνήσει στις αθλήτριες της ομάδας: "Θα κάνω ότι μπορώ και είναι στις δυνάμεις μου, οτιδήποτε και αν μου ζητηθεί είμαι δίπλα τους. Όσες έμειναν, αναγνωρίστηκε έμπρακτα η αξία τους. Τις εμπιστεύομαι απόλυτα και θα ήθελα να μου το ανταποδώσουν μέσα στο νερό. Με την εμπιστοσύνη γίνεται μια ομάδα «οικογένεια»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ