ΠΟΛΟ

Ήττα - αποκλεισμός για την Ελλάδα, 9-5 από την Ιταλία

Ήττα - αποκλεισμός για την Ελλάδα, 9-5 από την Ιταλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε με 9-5 από την Ιταλία και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 με την Ισπανία. Αγχωμένοι και άστοχοι οι διεθνείς σε όλο το ματς.

Η είσοδος στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου θα παραμείνει όνειρο για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι Έλληνες διεθνείς ήταν αγχωμένοι, τα γκολ δεν έμπαιναν στην επίθεση και έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα με από τους Ιταλούς με 9-5.

Έτσι, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 18 Αυγούστου (21.10) την Ισπανία για τις θέσεις 5-8. Αντίθετα, η Ιταλία θα αντιμετωπίσει τους Σέρβους στον έναν από τους δύο ημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά.

Το ματς: Στην πρώτη κιόλας επίθεση του παιχνιδιού οι Ιταλοί κέρδισαν την αποβολή και με τον Φιγκλιόλι άνοιξαν το σκορ. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι παίζουν νευρικά με τους Ιταλούς να είναι πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση και με τον Ντι Φούλβιο έκαναν το 2-0 στα μισά της πρώτης περιόδου.

Η Εθνική μας αδυνατούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τεμπέστι να μοιάζει με... Μπουφόν. Ο Αλεσάντρο Νόρα το εκμεταλλεύτηκε αυτό και έκανε το 3-0 στην αρχή του δευτέρου οκταλέπτου. Για να καταφέρει η Ελλάδα να σκοράρει χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από 11 λέπτα με τον Μουρίκη να πετυχαίνει γκολ σε παίκτη παραπάνω. Ο Αϊκάρντι απάντησε αμέσως στον παίκτη παραπάνω, αλλά ο Μουρίκης και πάλι στον παραπάνω έκανε το 4-2 περίπου ένα λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο το άγχος ήταν εμφανέστατο και για τις δύο ομάδες. Οι διεθνείς μας έχασαν αρκετές ευκαιρίες να μειώσουν και σαν να μην έφτανε αυτό δέχτηκαν δύο γκολ μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό με τους Φιγκλιολι και Τζίτο να ανεβάζουν τη διαφορά στο 6-2 τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Κολόμβος στην αμέσως επόμενη επίθεση κέρδισε την αποβολή και ο Φουντούλης έκανε το 6-3.

Σχεδόν πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Φουντούλης μείωσε τη διαφορά και πάλι στα δύο γκολ, αλλά πρώτα ο Πρεσιούτι και στη συνέχεια ο Αϊκάρντι έβαλαν ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι δίνοντας αέρα τεσσάρων τερμάτων (8-4) με 2.13 να απομένουν για το τέλος. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος μείωσε σε 8-5 με τον Φιγκλιόλι να διαμορφώνει στην κόντρα το τελικό 9-5 στην κόντρα.

Ελλάδα - Ιταλία 5-9

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-2, 1-2, 2-3

Ελλάδα: Μουρίκης 2, Φουντούλης 2, Βλαχόπουλος 1

Ιταλία: Φιγκλιόλι 3, Ντι Φούλβιο 1, Νόρα 1, Αϊκάρντι 2, Τζίτο 1, Πρεσιούτι 1

Στα πέναλτι το Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών, νικώντας την Ουγγαρία με 13-11 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 9-9). Η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και έφτασε να προηγείται 5-2, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με εξαιρετική άμυνα και πρωταγωνιστή τον Ίβοβιτς. Ο Τίμπορ Μπένεντεκ άλλαξε τερματοφύλακα στο ημίχρονο, αποσύροντας τον αρνητικό Βίκτορ Νάγκι (δεν έκανε ούτε μία απόκρουση!) και αντικαθιστώντας τον με τον Ατίλα Ντέκερ. Οι Μαγυάροι βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τους Βάμος και Έρντελι και «ψαλίδισαν» τη διαφορά, για να ισοφαρίσουν 9-9 με μακρινό σουτ του Ντένες Βάργκα, 1΄11΄΄ πριν τη λήξη. Το σκορ αυτό παρέμεινε ως το τέλος και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί πρωταγωνιστής ήταν ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας Μίλος Στσεπάνοβιτς, που απέκρουσε τις εκτελέσεις των Βάμος και Χοσνιάνσκι. Αν και ενδιάμεσα αστόχησε ο Μλάνταν Γιάνοβιτς, οι φιναλίστ του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κράτησαν το «πάνω χέρι» και με γκολ του Πάσκοβιτς πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Κροατία και τη Βραζιλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαυροβούνιο έχει καταφέρει και στις τρεις Ολυμπιακές παρουσίες του, ως ανεξάρτητη χώρα, να περάσει στην τετράδα, όμως στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις έμεινε εκτός βάθρου, καθώς περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Από την άλλη πλευρά η Ουγγαρία, μετά τους τρεις συνεχόμενους τίτλους που κατέκτησε σε Σίδνεϊ, Αθήνα και Πεκίνο, μένει για δεύτερη σερί διοργάνωση εκτός ημιτελικών.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ουγγαρία): 1-2, 2-3, 3-3, 3-1 (κ.α.), 2-4 (πέναλτι)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Έρντελι 3, Βάμος 3, Ντένες Βάργκα 3, Μάνχερτζ, Ντάνιελ Βάργκα

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ιβοβιτς 4, Ντράσκο Μπργκούλιαν 2, Πάσκοβιτς 2, Ράντοβιτς 2, Γιάνοβιτς, Κλίκοβατς, Ντάρκο Μπργκούλιαν

Δεν είχαν όρεξη για αστεία οι Κροάτες

Οι φιλοδοξίες της Βραζιλίας για ένα μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης των ανδρών σταμάτησαν στο εμπόδιο της Κροατίας. Οι κάτοχοι του Ολυμπιακού τίτλου επικράτησαν των γηπεδούχων 10-6 στο "Olympic Aquatics Center" του Ρίο και πέρασαν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη το Μαυροβούνιο. Παρά τη θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Βραζιλιάνοι στις εξέδρες και την «εχθρική» διαιτησία, οι Κροάτες πήραν από την αρχή τον έλεγχο του προημιτελικού, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς (προτιμήθηκε αντί του Γιόσιπ Πάβιτς), ο οποίος απέκρουσε και δύο πέναλτι. Η Κροατία προηγήθηκε 7-3 στο ημίχρονο και ανταπεξήλθε στην αντεπίθεση της «σελεσάο», που μείωσε 8-6 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Μάλιστα στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τελευταίου οκταλέπτου οι "χρβάτσκι" υποχρεώθηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση ο Μπούριτς (ο οποίος θα χάσει τον ημιτελικό), αλλά οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύθηκαν τη "χρυσή" ευκαιρία να πλησιάσουν και οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου «καθάρισαν» το ματς.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Βραζιλία): 2-3, 1-4, 3-1, 0-2

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ονέτο Γκόμες 3, Μπάτσες, Ντα Κόστα Ε Σίλβα, Γκιμαράες

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τζόκοβιτς 3, Γκαρσία 3, Μπούριτς, Μπούκιτς, Μπούσλιε, Σούκνο

Ήταν Σερβία και πέρασε

Παρουσιάζοντας βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τη φάση των ομίλων, η Σερβία επικράτησε 10-7 της Ισπανίας, στον προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών του Ρίο, και πήρε την πρόκριση για την τετράδα. Οι «πλάβι» παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι και πιο ομαδικοί στην επίθεση, ενώ έκαναν πολύ καλή δουλειά και στην άμυνα, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο, καθώς χρεώθηκαν με αρκετές αποβολές. Οι πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης πήραν από την αρχή το προβάδισμα και έφτασαν να προηγούνται 7-3 στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Οι Ιβηρες δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 7-5, κρατώντας τους Σέρβους στο «μηδέν» για ένα ολόκληρο οκτάλεπτο, αλλά στο κρίσιμο σημείο έχασαν επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-2, 0-2, 3-2

ΣΕΡΒΙΑ: Μάντιτς 4, Φιλίποβιτς 2, Στ. Μίτροβιτς 2, Τσουκ, Αλεξιτς

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μολίνα 3, Μουνάριθ 2, Μινγκουέλ, Σίρανι

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Ουγγαρία-Μαυροβούνιο 11-13 στα πέναλτι (κ.α. 9-9)

Σερβία-Ισπανια 10-7

Βραζιλία-Κροατία 6-10

ΕΛΛΛΑΔΑ-Ιταλία 5-9

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΣΕΙΣ 5-8

17:00 Ουγγαρία-Βραζιλία

21:10 ΕΛΛΑΔΑ-Ισπανία

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

18:20 Μαυροβούνιο-Κροατία

22:30 Ιταλία-Σερβία

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

17:40 Αγώνας κατάταξης (Θέσεις 7-8)

19:00 «Μικρός» τελικός

22:30 Αγώνας κατάταξης (Θέσεις 5-6)

23:50 ΤΕΛΙΚΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ