ΠΟΛΟ

Ήττα από την Ουγγαρία με 10-9 για την Εθνική

Vasiliki Diamantopoulou, left, of Greece challenges Paula Leiton Arrones of Spain during the women's water polo quarterfinal match between Greece and Spain at the 17th FINA Swimming World Championships in Hajos Alfred National Swimming Pool in Budapest, Hungary, Monday, July 24, 2017. (Szilard Koszticsak/MTI via AP)
Vasiliki Diamantopoulou, left, of Greece challenges Paula Leiton Arrones of Spain during the women's water polo quarterfinal match between Greece and Spain at the 17th FINA Swimming World Championships in Hajos Alfred National Swimming Pool in Budapest, Hungary, Monday, July 24, 2017. (Szilard Koszticsak/MTI via AP) AP

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πληρώνοντας την τραγική τρίτη της περίοδο ηττήθηκε με 10-9 από την Ουγγαρία και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 7-8 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Για 16 λεπτά τα έκανε όλα εξαιρετικά η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών απέναντι στην Ουγγαρία, ωστόσο η κενή της τρίτη περίοδο και το γεγονός ότι χρειάστηκε σχεδόν δέκα λεπτά για να σκοράρει την οδήγησαν στην ήττα με 10-9 από την Ουγγαρία.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι διεθνείς μπλόκαραν το γρήγορο παιχνίδι της διοργανώτριας χώρας, δεν τις επέτρεψαν να βγει στην κόντρα και την οδήγησαν να επιτίθεται αποκλειστικά και μόνο με την Μπούικα περιορίζοντας την σημαντικά, από την άλλη έβρισκε πολλές λύσεις στην επίθεση με την Τσουκαλά να είναι σε μεγάλη ημέρα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο όμως τα κορίτσια της Ουγγαρίας βρήκαν κενούς χώρους, χτύπησαν στην κόντρα και με ένα επί μέρους 5-0 γύρισαν "τούμπα" το ματς και έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη. Με πρωταγωνίστρια την Αβραμίδου η Ελλάδα προσπάθησε να κάνει την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε.

Το ματς: Το παιχνίδι της Ουγγαρίας άμα της κόψεις τις κόντρες είναι μονοδιάστατο. Η Εθνική είχε γρήγορες επιστροφές και έτσι όλο το επιθετικό κομμάτι των κοριτσιών της Ουγγαρίας έπεσε πάνω στην Μπούικα. Αυτό διευκόλυνε το έργο των αθλητριών του Μορφέση οι οποίες επέβαλαν σταδιακά το ρυθμό τους. Η Ασημάκη άνοιξε το σκορ για να απαντήσει η Μπούικα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Εθνική ομάδα στη συνέχεια απέκτησε και συντηρούσε μία διαφορά 2-3 γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με δύο τέρματα από τις Τσουκαλά και Ξενάκη η Ελλάδα προηγήθηκε με 3-1, για να μειώσει και πάλι η Μπούικα στο γκολ. Η Τσουκαλά και πάλι όμως ανέβασε το σκορ στο 4-2 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στα μισά της δεύτερης η Τσουκαλά και πάλι ήταν εκείνη που έκανε το 5-2, για να μειώσει η Κέστελι στην παίκτρια παραπάνω στην αμέσως επόμενη επίθεση. Τελικά, η Εθνική πήγε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τη διαφορά στα τρία τέρματα χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ από την Ξενάκη (6-3).

Ό,τι σας περιγράψαμε παραπάνω διαγράψτε το για το τρίτο οκτάλεπτο. Μέσα τέσσερα λεπτά η Ουγγαρία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και στη συνέχεια με τέρματα από τις Γκουρισάτι και Σουτς να ολοκληρώσει το επί μέρους 5-0 και να περάσει μπροστά στο σκορ με 8-6.

Μάλιστα, τα κορίτσια της Ουγγαρίας ξέφυγαν και με τρία τέρματα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με γκολ της Σίλαγκι. Στη συνέχεια η Εθνική μας μείωσε δύο φορές στο γκολ, είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στα πέναλτι, αλλά τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 10-9.

Πλέον, η Εθνική θα παίξει κόντρα στην Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά για τις θέσεις 7-8.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Ουγγαρία - Ελλάδα 10-9

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-2, 5-0, 2-3

Ουγγαρία: Μπούικα 2, Κέστελι 3, Τάκακς 1, Σίλαγκι 2, Σουτς 1, Γκουρισάτι 1

Ελλάδα: Ασημάκη 1, Τσουκαλά 3, Ξενάκη 2, Αβραμίδου 2, Ελ. Πλευρίτου 1

Photo credits: Szilard Koszticsak/MTI via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ