ΠΟΛΟ

Ήρθε στην Α1 για να μείνει η "ελαφρά ταξιαρχία"

Ήρθε στην Α1 για να μείνει η "ελαφρά ταξιαρχία"

Η παρουσίαση της ομάδας πόλο του Γ.Σ. "Απόλλων Σμύρνης", που είναι πανέτοιμη για την παρθενική συμμετοχή της στην Α1 Κατηγορία των αδρών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/10) με κάθε επισημότητα

Η παρουσίαση της ομάδας πόλο του Γ.Σ. «Απόλλων Σμύρνης», που είναι πανέτοιμη για την παρθενική συμμετοχή της στην Α1 Κατηγορία των αδρών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/10) με κάθε επισημότητα και παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη και πλήθους φιλάθλων στην αίθουσα τροπαίων του γηπέδου «Γεώργιος Καμάρας» στη Ριζούπουλη.

Το κλίμα ήταν ενθουσιώδες, καθώς η συμμετοχή της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» στην Α1 Κατηγορία είναι ιστορική από κάθε άποψη.

Είναι η παρθενική για το τμήμα, καταγράφεται ως η πρώτη διπλή εκπροσώπηση σε ανώτατη κατηγορία κάποιου ομαδικού αθλήματος στην 126χρονη ιστορία του συλλόγου (ποδόσφαιρο και πόλο), ως έδρα θα χρησιμοποιηθεί (σύντομα θα δοθεί η απαραίτητη άδεια) το πλήρως ανακαινισμένο και εντυπωσιακό Σεράφειο κολυμβητήριο στο Ρουφ - έδρα που είχε χρησιμοποιήσει στα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, από το 1923 έως και τη μόνιμη εγκατάσταση στη Ριζούπολη, η ποδοσφαιρική ομάδα - ενώ με το κυανόλευκο σκουφάκι θα κλείσει και επισήμως τη σπουδαία καριέρα του, στα 42 του χρόνια, ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Ο μεγάλος αυτός αθλητής, που μαζί με τον αδερφό του Ζάχο οραματίστηκαν και δημιούργησαν πριν από τέσσερα χρόνια το τμήμα πόλο του Απόλλωνα έχοντας την αμέριστη υποστήριξη και χρηματοδότηση του Σταμάτη Βελλή, δηλώθηκε στο ρόστερ για να ολοκληρώσει, όπως είχε υποσχεθεί, τον κύκλο του, αγωνιζόμενος σε ένα επίσημο παιχνίδι για λογαριασμό του Συλλόγου που αγαπά από μικρό παιδί. Τη μεγάλη καριέρα τους θα κλείσουν επίσης με το σκουφάκι του Απόλλωνα φέτος και οι Ζάχος Αφρουδάκης, Γιώργος Ρέππας.

Η χρονιά χαρακτηρίζεται επίσης ιστορική , καθώς είναι η πρώτη της λειτουργίας του νεόδμητου κλειστού κολυμβητηρίου που χτίστηκε στη Ριζούπολη (κάτω από τις θύρες του ποδοσφαιρικού γηπέδου) με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον Σταμάτη Βελλή και το οποίο περιλαμβάνει πισίνα για τις κολυμβητικές ακαδημίες του ΓΣ "Απόλλων Σμύρνης" (μέχρι και τα 11 έτη) και μια μικρότερη πισίνα αποκατάστασης. Ένα έργο που αποτελεί εχέγγυο συνεχούς ανάπτυξης της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας», η οποία ήρθε στην Α1 πόλο για να μείνει.

Κατρουτζανάκης: «Άλλη δυναμική με τον κόσμο δίπλα μας»

Την υπόσχεση αυτή έδωσαν ο προπονητής Γιάννης Κατρουτζανάκης και οι παίκτες του, που συγκροτούν ένα ρόστερ έμπειρών και αρκετών νεαρών με ταλέντο και ενθουσιασμό.

«Όπως είχαμε πει και με το που τελείωσε το πρωτάθλημα της Α2 ήταν δύσκολο για τις ομάδες που ανέβηκαν στην Α1 να κάνουν το σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, καθώς υπήρχε πολύ λίγος χρόνος διαθέσιμος. Μαζί, όμως, με τον Γιώργο και τον Ζάχο προσπαθήσαμε για το καλύτερο και πήραμε παίκτες που θα μας βοηθήσουν πρώτα απ’ όλα να μείνουμε στην κατηγορία και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο αφού εξασφαλίσουμε την παραμονή», δήλωσε αρχικά ο 40χρονος προπονητής του Απόλλωνα και συνέχισε:

«Η χρησιμοποίηση ως έδρας του Σεράφειου κολυμβητηρίου θα μας δώσει δυναμική. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις τη δική σου έδρα και μάλιστα σε μια περιοχή όπου βρίσκεται κοντά ο πυρήνας του κόσμου μας. Ελπίζουμε ότι με το που θα μετακομίσουμε στο Σεράφειο οι φίλαθλοί μας θα δίνουν δυναμικό “παρών” δημιουργώντας μια… καυτή έδρα, μεταφέροντας πίεση στον αντίπαλο.

Εξάλλου το φετινό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, με δυνατές έδρες κι ελπίζουμε δυνατή να είναι και η δική μας. Υγεία να έχουμε, να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα τραυματισμών και όλα θα πάνε καλά. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα παιδιά που πέρασαν από τον Απόλλωνα και συνέβαλαν, ώστε να ανέβει η ομάδα στην Α1 και δεν είναι σήμερα εδώ. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους».

Αφρουδάκης: «Να χτίσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης ξεκίνησε το δικό του χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους λέγοντας: «Πιστέψτε με όταν δημιουργήθηκε κι έπεσε η ιδέα στο τραπέζι ο λόγος που θέλαμε να δημιουργήσουμε το τμήμα πόλο, που γνωρίζουμε πολύ καλά ήταν για να συσπειρωθούμε και να δώσουμε δυναμική στην ομάδα του Απόλλωνα. Σας βλέπω εδώ σήμερα και χαίρομαι. Θέλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι στην οικογένεια του Απόλλωνα, Ερασιτέχνης, ΠΑΕ, φίλαθλοι. Να υπάρχει αγάπη και σύμπνοια».

Ακολούθως ο οραματιστής και δημιουργός αυτής της ομάδας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη μιας άνετης παραμονής, ώστε να μπουν οι βάσεις για κάτι ακόμη μεγαλύτερο στο μέλλον:

«Έχουμε επιλέξει περισσότερους νέους παίκτες στο φετινό ρόστερ - ακόμη και οι ξένοι είναι πολύ μικροί σε ηλικία - καθώς θέλουμε να έχουμε ενθουσιασμό και ενέργεια στα παιχνίδια μας. Επίσης επειδή το ήθος με χαρακτήριζε σαν αθλητή, όλοι οι παίκτες μας είναι διαλεγμένοι και για την προσωπικότητα και το ήθος τους. Έχουμε 21 αθλητές, όλοι τους πολύ καλά παιδιά. Από τα βασικά κριτήρια για να έρθουν στην ομάδα. Πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός θα βελτιωνόμαστε, ώστε κατά τη διάρκεια της σεζόν να πετύχουμε μια άνετη παραμονή στην Α1 και ταυτόχρονα να έχουμε χτίσει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε βήματα προς τα πάνω κάθε χρόνο».

Σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Σεράφειου για προπονήσεις και αγώνες είπε: «Είναι σημαντικό ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αγωνιζόμαστε (σ.σ. όχι στην πρεμιέρα, που θα γίνει στην Ηλιούπολη) στο ολοκαίνουργιο Σεράφειο. Το καλύτερο κολυμβητήριο στην Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και μας αλλάζει επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Αθηναίων για τη συνεργασία αυτή. Νομίζω ότι είναι χαρά για τον κάθε φίλαθλο της υδατοσφαίρισης να παρακολουθεί αγώνες σε αυτό το κολυμβητήριο. Είναι ευχής έργο που έχουμε ως ομάδα αυτό το προνόμιο».

Το κάλεσμα στον κόσμο

Όπως και ο Γιάννης Κατρουτζανάκης έτσι και ο Γιώργος Αφρουδάκης μίλησε για τη δυναμική που προσδίδει ο κόσμος του Απόλλωνα. Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα, λέγοντας: «Θα τονίσω ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια, ζητάμε στήριξη από τον κόσμο, καθώς αξίζει να έχουμε κόσμο στα παιχνίδια και για την προσπάθεια και για τα παιδιά, που μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά προπονούνται δύο φορές τη μέρα, το βράδυ 9-11 και το πρωί 8 στη Γλυφάδα. Οπότε με το που πάνε σπίτι πρέπει να ξαπλώσουν. Είναι ένα σκληρό πρόγραμμα για εκείνους. Δίνουμε το πρώτο μας παιχνίδι το προσεχές Σάββατο (σ.σ. με τον ΑΟΠ Φαλήρου στην Ηλιούπολη) και θέλουμε, όπως και στη διάρκεια της σεζόν, τη στήριξη των φιλάθλων μας».

Διαρκείας σε απόλυτα προσιτή τιμή για τους φιλάθλους

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι κυκλοφόρησαν χθες και τα εισιτήρια διαρκείας για όσους φιλάθλους θελήσουν να ενισχύσουν τη φετινή προσπάθεια της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» στην απόλυτα προσιτή τιμή των 30 ευρώ έκαστο.

Ο φυσικός ηγέτης των «κυανόλευκων» δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί στο νεόδμητο κολυμβητήριο της Ριζούπολης: «Απ’ όλη την πορεία τα 3.5 χρόνια αυτό που κρατώ σαν Γιώργος είναι το κολυμβητήριο που φτιάξαμε στη Ριζούπολη. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό έργο του τμήματος, αλλά και του ερασιτέχνη Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια. Είναι απίστευτα μεγάλη η χαρά που παίρνω όταν βλέπω μικρά παιδιά που φορούν το σκουφάκι του Απόλλωλα, γελούν και παίζουν, μαθαίνουν κολύμβηση στη Ριζούπολη. Είμαι πανευτυχής που σ ένα ιστορικό γήπεδο βλέπω παιδάκια σε καθημερινή βάση.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι δεν θα υπήρχε τίποτα αν δεν υπήρχε ο Σταμάτης Βελλής (σ.σ. αποκελιστικ΄ςο χρηματοδότης του νεόδμητου κολυμβητηρίου και χορηγός της ομάδας). Ο,τι του έχουμε καταθέσει ως ιδέα είναι πάντα θετικός, είτε με την αλλαγή έδρας είτε με το κολυμβητήριο στη Ριζούπολη. Είναι ευχής έργο που είναι δίπλα μας. Στο κολυμβητήριο φιλοξενούμε ήδη 180 παιδιά υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση άρτια καταρτισμένων προπονητών. Στόχος μας είναι να φέρουμε ακόμη περισσότερα μικρά παιδιά στα τμήματα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα και να δημιουργήσουμε υγιείς αθλητές και ανθρώπους».

«Φινάλε με το σκουφάκι της αγαπημένης μου ομάδας»

Από τη στιγμή που δηλώθηκε στο ρόστερ άπαντες περιμένουν τη στιγμή που ο Γιώργος Αφρουδάκης θα φορέσει το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτό, θα γίνει, όπως εξηγεί ο ίδιος, σε ένα παιχνίδι, για να κλείσει έτσι και με τη «βούλα» μια ένδοξη καριέρα:

«Θα παίξω σ’ ένα παιχνίδι το οποίο θα επιλέξουμε αναλόγως με την πορεία και τους στόχους της ομάδας. Κάποια στιγμή θα αγωνιστώ για να κλείσω κι επίσημα την καριέρα μου ακριβώς όπως το είχα υποσχεθεί. Με το σκουφάκι της αγαπημένης μου ομάδας, του Απόλλωνα».

«Καταβέλος: Δίπλα σας σε νίκες και σε λύπες»

Την παρουσίαση της ομάδας πόλο άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» Παναγιώτης Καταβέλος, ο οποίος δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας. Όταν ξεκίνησε η σκέψη και το όραμα για το πόλο είχε πει ο Γιώργος ότι θα φτάσουμε στην Α1 και να που φτάσαμε. Εκτός από το ποδόσφαιρο είναι το 2ο ομαδικό άθλημα του Συλλόγου στην Α Κατηγορία και σε δύσκολες εποχές. Φέτος η χρονιά είναι δύσκολη, θα έχουμε και πίκρες και λύπες.

Μας ενδιαφέρει η καλή εμφάνιση, να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατό γρηγορότερα και να πλασαριστούμε σε καλή θέση. Να ευχηθώ καλή δύναμη, υγεία και καλή επιτυχία και να υποσχεθώ ότι εμείς θα είμαστε όσο μπορούμε δίπλα τους, θα φωνάζουμε για την ομάδα, θα τους υποστηρίζουμε και στις νίκες και τις ήττες. Θα σας χαιρόμαστε και θα σας χειροκροτούμε».

Ο έφορος και ψυχή – όπως τον χαρακτήρισε ο Γιώργος Αφρουδάκης – του τμήματος, Σπύρος Μίντζης αφού έκανε λόγο για ένα ιστορικό επίτευγμα (η άνοδος στην Α1) τόνισε ότι τα όσα έμαθε ασχολούμενος με το τμήμα πόλο όλα αυτά τα 3,5 χρόνια «δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα άλλο απ’ όσα έχω ζήσει στον αθλητικό χώρο».

Στη συνέχεια, εξήρε την οργάνωση που υπάρχει στο τμήμα χάρις στα αδέρφια Αφρουδάκη, μίλησε για ένα απόλυτα οικογενειακό κλίμα που συνάδει με το ήθος και τις αρχές του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» και ανέπτυξε το όραμα που υπάρχει ώστε το κολυμβητήριο στη Ριζούπολη να μετατραπεί σ’ ένα παιδικό μελίσσι σε συνδυασμό με τα τμήματα ακαδημιών πόλο και υδατοσφαίρισης που θα αναπτύσσονται παράλληλα στο Σεράφειο κολυμβητήριο.

Το ρόστερ του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης για τη σεζόν 2017-18

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

1. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

3. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

4. ΤΡΟΒΑΣ – ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

5. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (ΑΡΧΗΓΟΣ)

6. ΚΑΛΙΟΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

7. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ

8. ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

9. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

10. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

11. ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΖΑΧΟΣ

12. MOSKOV NIKOLA

13. LEKIC DJORDJE

14. ΦΩΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

15. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

16. ΨΑΡΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

17. ΓΙΑΝΝΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

18. ΤΣΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΙ

19. ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

20. ΠΑΠΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

21. ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Γιάννης Κατρουτζανάκης

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Γιώργος Ιντζές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ