ΠΟΛΟ

Η Βουλιαγμένη νίκησε στον "εμφύλιο", 17-8 το Ρέθυμνο

Η Βουλιαγμένη νίκησε στον "εμφύλιο", 17-8 το Ρέθυμνο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν ο νικητής στον εμφύλιο της Α' φάσης της Ευρωλίγκας στο πόλο των γυναικών αφού επικράτησε με 17-8 επί του Ρεθύμνου.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν ο νικητής του ελληνικού «εμφυλίου» αφού επιβλήθηκε του ΝΟ Ρεθύμνου με 17-8 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Α' Φάσης της Ευρωλίγκα για την υδατοσφαίριση των γυναικών. Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στον Β' όμιλο που γίνεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ (5-2 το πρώτο οκτάλεπτο) και έφτασε προηγούμενη στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 7-3. Η κρητική ομάδα πάλεψε και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ – τηρουμένης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων – μέχρι τα μισά του τρίτου οκταλέπτου (10-6), αλλά ένα σερί 4-0 του ΝΟΒ έφερε την διαφορά στα οκτώ γκολ. Το τελικό 17-8 έδωσε του τρεις βαθμούς στην ομάδα των νοτίων προαστίων. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του ΝΟ Ρεθύμνου και το ιστορικό πρώτο γκολ της ομάδας του Κώστα Φιτσανάκη πέτυχε η Μαρία Φαρμάκη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η ισπανική Σαντ Αντρέου επιβλήθηκε εύκολα με 11-9 επί της διοργανώτριας Ουτρέχτης. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τα πέντε γκολ στα μισά της τέταρτης περιόδου, αλλά στο τέλος οι Ολλανδές κατάφεραν να μαζέψουν το σκορ. Πρώτη σκόρερ για την Σαντ Αντρέου ήταν η Αθνάρ με τέσσερα γκολ, ενώ για την Ουτρέχτη τρία σημείωσε η Χένεε.

Αύριο (2/12) ο ΝΟΒ αντιμετωπίζει την γερμανική Μπάγερν Ουέρντινγκεν στις 20:00 ώρα Ελλάδας και ο ΝΟΡ την Ουτρέχτη στις 21:30.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 17-8

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-1, 6-3, 4-2

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 2, Ο' Ντόνελ 2, Πρωτοπαπά 2, Ξενάκη 3, Μαυρωτά 1, Πάτρα 1, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 2, Νιόβη

ΝΟ Ρεθύμνου (Κώστας Φιτσανάκης): Κυριακάκη, Σαφέτη, Φαρμάκη Μ. 1, Γαγάνη, Παλληκαράκη, Μπελέγρη, Μαυρέλλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Λιμπιτάκη, Φαρμάκη Ελ. 2, Πατσαχάκη 1, Σολανάκη, Καραβάνου.

Τα αποτελέσματα της 1η αγωνιστικής

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΝΟ Ρεθύμνου 17-8

Ουτρέχτη - Σαντ Αντρέου 9-11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΝΟ Βουλιαγμένης 3

Σαντ Αντρέου 3

Μπάγερν Ουέρντινγκεν 0

Ουτρέχτη 0

ΝΟ Ρεθύμνου 0

* Η Μπάγερν Ουέρντινγκεν έχει ένα ματς λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

ΝΟ Βουλιαγμένης - Σαντ Αντρέου

ΝΟ Ρεθύμνου - Ουτρέχτη

Photo credits: Eurokinisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ