ΠΟΛΟ

Η συνέντευξη Τύπου για το Stoiximan.gr Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών

Η συνέντευξη Τύπου για το Stoiximan.gr Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών
EUROKINISSI

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του Stoiximan.gr Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο γυναικών, της νεοσύστατης διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι.

Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του Stoiximan.gr Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στην υδατοσφαίριση, που θα γίνει στο Καρπενήσι το διήμερο Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου, παραχωρήθηκε σήμερα (29/3), με την παρουσία του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλου, του Α' Αντιπροέδρου Γιώργου Κατσαρού και των εκπροσώπων των τεσσάρων ομάδων (προπονητών και παικτών) που μετέχουν στους αγώνες.

Οι δύο ημιτελικοί της Παρασκευής είναι ΝΟ Ρεθύμνου – ΝΟ Βουλιαγμένης και Ολυμπιακός - Νηρέας Χαλανδρίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Χάρης Παυλίδης (προπονητής Ολυμπιακού): "Είναι πολύ σημαντικό που πλέον βλέπουμε κύπελλο και στο γυναικείο πόλο. Είναι κάτι που το ζητούσαμε χρόνια και τελικά γίνεται φέτος για πρώτη φορά στο Καρπενήσι, μια πολύ όμορφη πόλη. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Οι καλύτεροι του ελληνικού πόλο βρίσκονται σήμερα εδώ, πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο Φάιναλ Φορ. Οργανωτικά σίγουρα θα είναι επιτυχημένο και ελπίζω να είναι και οργανωτικά. Στο κύπελλο είναι ένας αγώνας (ο τελικός) και τα πάντα μπορούν να συμβούν".

Φιλιώ Μανωλιουδάκη (αρχηγός Ολυμπιακού): "Ευχαριστούμε πολύ κι εμείς την περιφέρεια και το Δήμο για τη φιλοξενία και είμαι σίγουρη ότι αυτός ο θεσμός θα είναι σήμερα η αρχή για να διεκδικήσουμε όλες οι ομάδες τα επόμενα χρόνια πολλά κύπελλα. Ευχαριστούμε επίσης πολύ τον πρόεδρο και τον κ. Κατσαρό, γιατί όπως οι άνδρες έτσι κι εμείς θέλουμε να έχουμε αρκετά τρόπαια να διεκδικούμε. Εύχομαι να γεμίσει το κολυμβητήριο, που αυτός είναι και ο λόγος που το Φάιναλ Φορ διεξάγεται στην περιφέρεια, και να έρθουν νέα παιδιά να παρακολουθήσουν τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες και τα κορίτσια που μας έφεραν το χρυσό μετάλλιο. Είμαστε ένα άθλημα το οποίο αξίζει λίγο παραπάνω φως της δημοσιότητας και ελπίζουμε σιγά σιγά να το συνεχίσουμε και να έχουμε αυτή την παράδοση. Στόχος είναι να δικεδικήσουμε το κύπελλο. Ας κερδίσει ο καλύτερος, οι ομάδες είναι ισάξιες και αυτό μόνο καλό είναι και για την Εθνική και για τις ομάδες τις ίδιες".

Αλεξία Καμμένου (προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης): "Μπορεί όντως να έχω λίγο άγχος γιατί είμαι πολύ τυχερή που τυχαίνει να ήμουν παρούσα την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε το ελληνικό πρωτάθλημα. Έπειτα, στην πρώτη επίσημη παρουσία της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά στην Ιταλία, και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και τώρα με την ομάδα μου είμαι εδώ στο νεοσύστατο Φάιναλ Φορ. Σίγουρα είμαι συγκινημένη γιατί αγαπώ πολύ το άθλημα όπως και όλοι όσοι είμαστε εδώ. Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ", στην Ομοσπονδία και στον κ. Κατσαρό που το προσπάθησε πολύ για να οργανωθεί όλο αυτό. Επίσης, ευχαριστούμε το Δήμο Καρπενησίου, την περιφέρεια. Θέλουμε να προσελκύσουμε τα νέα παιδιά. Η επιτυχία του Europa Cup είναι πολύ πρόσφατη και μας γεμίζει περηφάνια και εύχομαι αυτό το διήμερο να δούμε ωραίο θέαμα και να κερδίσουμε κάποια παιδιά που θα ερθουν να παρακολουθήσουν το πιο επιτυχημένο άθλημα στην Ελλάδα".

Έλενα Κούβδου (αρχηγός ΝΟ Βουλιαγμένης): "Ευχαριστούμε και εμείς πολύ από την πλευρά μας την Ομοσπονδία για το θεσμό του κυπέλλου. Νομίζω πως ένα από τα πιο πετυχημένα αθλήματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δικαιούται να έχει κύπελλο. Εύχομαι να είναι μια καλή διοργάνωση και ευχόμαστε καλή τύχη σε όλες τις ομάδες. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θέλουμε να δώσουμε και τα δύο παιχνίδια και θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο".

Κώστας Φιτσανάκης (προπονητής ΝΟ Ρεθύμνου): "Θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε την περιφέρεια και το Δήμο για τη φιλοξενία. Αυτό που έχουμε δει ως τώρα είναι πάρα πολύ θετικό. Θα θέλαμε επίσης να δώσουμε συγχαρητήρια και στα κορίτσια που έφεραν το χρυσό μετάλλιο πριν μερικές ημέρες στο Europa Cup. Είμαστε τυχεροί που βρίσκονται εδώ και θα τα δούμε από κοντά. Για εμάς είναι μια ιστορική στιγμή, εκπροσωπούμε την πόλη μας, το νησί μας και όπως δείχνουν τα πράγματα και όλη την περιφέρεια σε αυτό το τουρνουά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί, να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και θα ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους. Μακάρι να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός που είναι κάτι πολύ σημαντικό για την διοργάνωση".

Έλενα Φαρμάκη (αρχηγός ΝΟ Ρεθύμνου): "Ευχαριστούμε πολύ την περιφέρεια για αυτή τη διοργάνωση. Είναι μεγάλη μας τιμή και μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα, που απαρτίζεται από νεαρές αθλήτριες, να πάρουμε όσο περισσότερα μπορούμε από τον αγώνα που θα δώσουμε και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι".

Ευτυχία Καραγιάννη (προπονητής Νηρέα Χαλανδρίου): "Αυτό είναι το πρώτο και ιστορικό Φάιναλ Φορ για τις γυναίκες. Θέλουμε να πούμε ένα "ευχαριστώ" στην Ομοσπονδία και να ευχηθούμε να έχει συνέχεια αυτός ο θεσμός, και ευχαριστούμε πολύ την περιφέρεια και το Δήμο Καρπενησίου. Όσον αφορά τον Νηρέα, να πούμε ότι είναι μια ομάδα που ανέβηκε πέρυσι κατηγορία και είναι πολύ μεγάλη χαρά και τύχη να βρισκόμαστε σε αυτό το Φάιναλ Φορ. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για μια αξιοπρεπή παρουσία".

Νεφέλη Στρατάκου (αρχηγός Νηρέα Χαλανδρίου): "Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μας αυτό το πρώτο ιστορικό Φάιναλ Φορ. Ευχαριστούμε πολύ την Ομοσπονδία και την περιφέρεια για αυτό το εγχείρημα και μακάρι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο άθλημα μετά από αυτό".

Αριστείδης Τατσιός (αντιπερφερειάρχης Ευρυτανίας): "Θα σας καλωσορίσω με τη σειρά μου. Ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα και στις πρωταθλήτριες Ευρώπης. Φαίνεται πως όλα τα αθλήματα και το πόλο μας κάνουν υπερήφανους. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία γιατί είναι η τρίτη φορά που επιλέγεται το Καρπενήσι για να φιλοξενήσει και να διοργανώσει μια μεγάλη διοργάνωση, και ιδίως μια που γίνεται για πρώτη φορά. Εμείς εδώ στην Ευρυτανία κολυμπάμε κόντρα στο ρεύμα, μεταφορικά, εννοώντας ότι παρά τις δυσκολίες των καιρών στηρίζουμε τις αθλητικές μας υποδομές και διοργανώνουμε μεγάλα τουρνουά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού εργαζόμαστε 365 μέρες το χρόνο στα 956μ. υψόμετρο, σε ένα στολίδι όπως το κολυμβητήριο Καρπενησίου, που φιλοξενεί τους αγώνες. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις ομάδες και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Εμείς σαν περιφέρεια κινούμαστε σε τρία επίπεδα στον αθλητικό τουρισμό: βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές μας, διοργανώνουμε διαρκώς μεγάλες διοργανώσεις και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τον αθλητικό τουρισμό. Καλή επιτυχία σε όλους".

Ταξιάρχης Κουτρομάνος (αντιδήμαρχος Καρπενησίου): "Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω την Ομοσπονδία, τις αθλήτριες και τους προπονητές. Σας ευχόμαστε καλή διαμονή. Θέλω να πω ένα μεγαλο "ευχαριστώ" στους κυρίους της Ομοσπονδίας που επιλέγουν το Καρπενήσι για μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση και για την προσπάθεια που καταβάλλει, όπως και τους αφανείς ήρωες, δηλαδή τους υπαλλήλους του κολυμβητηρίου, τους εθελοντές της ΚΟΕ και την αστυνομία, που πάντα είναι δίπλα μας σε τέτοιες προσπάθειες".

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (πρόεδρος ΚΟΕ): "Και εγώ θα ευχαριστήσω τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στο Final Four, τον περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τατσιό που βρίσκεται κοντά μας, τον Δήμαρχο, το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο, ολόκληρη την πόλη και τον κόσμο, τη διοίκηση των κολυμβητηρίων και τους υπαλλήλους, που σχεδόν για τρία συνεχή χρόνια είναι κοντά μας και μας στηρίζουν, δίνοντας μια αμέριστη υλική και ηθική βοήθεια για τέτοιες διοργανώσεις. Είναι μια ιστορική στιγμή γιατί αυτό το Final Four είναι το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, στις γυναίκες. Και κατ' ευτυχή σύμπτωση έρχεται χρονικά πολύ κοντά με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, την κατάκτηση του πρώτου Europa Cup".

"Αυτές τις μέρες θα δούμε σχεδόν όλες τις αθλήτριες της Εθνικής, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Η υδατοσφαίριση είναι άλλωστε το μόνο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα που έχει φέρει ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, το αργυρό του 2004, το μόνο άθλημα με χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη Σαγκάη το 2011. Των μεγάλων επιτυχιών σε όλες τις κατηγορίες. Ελπίζουμε να γίνουν ακόμη πολλά Φάιναλ Φορ. Η επιλογή έγινε εδώ στο Καρπενήσι γιατί πρώτον λόγω του καταπληκτικού κολυμβητηρίου, σε μια όμορφη πόλη που είναι τόπος προορισμού όχι μόνο για τουρίστες αλλά για όλους, χάρη και στην περιφέρεια και το Δήμο. Εμείς είμαστε συμμέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Επίσης, εδώ έχουμε βρει ανθρώπους και θεσμούς που έχουν τη θέληση να βοηθήσουν απεριόριστα, να είναι απλόχεροι και δοτικοί. Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς εκ μέρους της ΚΟΕ για την αγάπη και τη φιλοξενία. Έχουμε μια αγαστή συνεργασία και μας προσφέρετε πολλά σε δύσκολες εποχές. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω ότι σε αυτή την προσπάθεια ήταν πρωτεργάτης ο κ. Κατσαρός, που ήταν από τους εμπνευστές του Κυπέλλου γυναικών. Καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες και εύχομαι να διαφημίσουμε το άθλημα και να φέρουμε κοντά μας παιδιά που θα αγαπήσουν το άθλημα".

Γιώργος Κατσαρός (αντιπρόεδρος ΚΟΕ): "Βλέποντας το Final Four των Ανδρών είχαμε σαν όραμα να γίνει ένα και στις Γυναίκες. Για μια ακόμη φορά η Ευρυτανία είναι πρώτη, στο πρώτο Φάιναλ Φορ Γυναικών. Ευχαριστούμε και τον κ. Μπακογιάννη, και την περιφέρεια και το Δήμο για τη διοργάνωση αυτή. Η περιφέρεια έχει αναλάβει επίσης το χειμερινό πρωτάθλημα και να καθιερώσει ένα Φάιναλ Φορ κάθε χρόνο στην πόλη".

Κώστας Ντρίβας (πρόεδρος ΚΟΚ): "Και εγώ με τη σειρά μου θα σας ευχαριστήσω όλους και όλες που βρίσκεστε εδώ. Τα θερμά συγχαρητήρια και στις κοπέλες που μας έκαναν υπερήφανους, αλλά και την ΚΟΕ που στηρίζει αυτό το εγχείρημα. Θέλω να γίνει μια γιορτή στο Καρπενήσι. Με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να το πετύχουμε αυτό".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ