ΠΟΛΟ

Η Ουγγαρία κατέκτησε το Προολυμπιακό

Η Ουγγαρία κατέκτησε το Προολυμπιακό

Οι Ούγγροι ήταν εκείνοι που κατέκτησαν τελικά το Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης αφού επιβλήθηκαν με 10-8 επί της Ιταλίας στον τελικό. Τρίτη η Ισπανία.

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος του Προολυμπιακού τουρνουά στο πόλο των ανδρών. Τις ομάδες που πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τους ξέραμε από την Παρασκευή αφού Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία είχαν "σφραγίσει" τα τέσσερα εισιτήρια.

Οι δύο πρώτες ομάδες ήταν εκείνες που διεκδίκησαν τελικά την πρωτιά σε έναν δυνατό τελικό.

Οι Ιταλοί μπήκαν νωθρά στο ματς και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, αλλά στη συνέχεια με τέρματα των Φούλβιο, Πρεσιούτι και Φιγκλιόλι κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 3-2. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στα αδέρφια Βάργκα.

Ο Ντένες σταμάτησε στα τρία γκολ με τον αδερφός του Ντάνιελ να προσθέτει ακόμα ένα με τους δυο τους να οδηγούν την Ουγγαρία στη νίκη με 10-8. Πρώτος σκόρερ για τους Ιταλούς ήταν ο Ντι Φούλβιο με τρία τέρματα.

Στον μικρό τελικό η Ισπανία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Γαλλία την οποία και νίκησε με 16-4. Πρώτος σκόρερ για τους Ισπανούς ήταν ο Ταχούλ με τέσσερα γκολ με τον Μάλιαρακ να βάζει άλλα δύο.

Ουγγαρία - Ιταλία 10-8

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-2, 3-1, 1-2

Ουγγαρία: Μάνχερτζ 1, Έρντελι 1, Βάμος 1, Σίβος 1, Νταν. Βάργκα 1, Ντεν. Βάργκα 3, Χαράι 2

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 3, Φιγκλιόλι 1, Τζιορτζιέτι 1, Πρεσιούτι 1, Λουόνγκο 1, Αϊκάρντι 2

Η τελική κατάταξη του Προολυμπιακού τουρνουά

Ουγγαρία

Ιταλία

Ισπανία

Γαλλία

Ολλανδία

Καναδάς

Ρουμανία

Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ