ΠΟΛΟ

Η Εθνική ανδρών λύγισε στα πέναλτι από την πανίσχυρη Σερβία

Η Εθνική ανδρών λύγισε στα πέναλτι από την πανίσχυρη Σερβία

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών μετά από μία μεγάλη εμφάνιση ηττήθηκε με 12-10 από τη Σερβία στη διαδικασία των πέναλτι (8-8 κ.δ.) στον τελικό των Μεσογειακών αγώνων της Ταραγόνα.

Μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέναντι στη Σερβία. Οι διεθνείς του Βλάχου κοίταξαν στα μάτια την κορυφαία στον ομάδα στον κόσμο και είχαν την ευκαιρία να νικήσουν στον κανονικό αγώνα, που έληξε τελικά ισόπαλος 8-8 και έχασαν το χρυσό μετάλλιο στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 12-10.

Η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε τελικά το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει του μεγάλου φετινού στόχου που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (14-28 Ιουλίου).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού προηγήθηκε τρεις φορές στην τελευταία περίοδο (6-5, 7-6, 8-7), όμως δέχθηκε την ισοφάριση στο φινάλε από τον Στέφαν Μίτροβιτς.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Σέρβοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι, με τον Μπράνισλαβ Μίτροβιτς να αποκρούει τα πέναλτι των Γενηδουνιά και Βλαχόπουλου και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Για την Ελλάδα δύο γκολ σκόραραν στην κανονική διάρκεια οι Φουντούλης, Μουρίκης και Βλαχόπουλος (τα δύο τελευταία της Ελλάδας), ενώ από ένα οι Αργυρόπουλος – Κανακάκης και Γούνας. Στα πέναλτι ευστόχησαν οι Γούνας και Δερβίσης.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 10-12 (κ.α. 8-8, πέν. 2-4)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Νικολαΐδης, Φουντούλης 2, Καπότσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Πιέτλοβιτς Γ., Μάντιτς 3, Ράσοβιτς Β., Ραντέλοβιτς, Τσουκ Μίλος 1, Πιέτλοβιτς Ν. 1, Ούμποβιτς, Άλεξιτς 1, Γιάξιτς 1, Φιλίποβιτς 3, Ράσοβιτς Σ., Μίτροβιτς Σ. 2, Μίτροβιτς Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ