ΠΟΛΟ

Η δυσφήμιση στην κερκίδα και η διαφήμιση στην πισίνα

Η δυσφήμιση στην κερκίδα και η διαφήμιση στην πισίνα

Αρκετά παρατράγουδα είχαμε στον τέταρτο τελικό ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό με αρκετούς φίλους των δεύτερων να μπαίνουν με "ντου" στο κολυμβητήριο.

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο Λαιμό αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του τέταρτου τελικού ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό για την Α1 πόλο των γυναικών. Όλα ξεκίνησαν μια ημέρα πριν με τα εισιτήρια του αγώνα να αποτελούν την αφορμή.

Έπειτα από συνεννόηση ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ομάδες, ΚΟΕ και αστυνομία) είχε αποφασιστεί να δοθούν 50 ονομαστικές προσκλήσεις στον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν να πάρουν μεγαλύτερο αριθμό και τελικά αυτές έγιναν 60 έπειτα από τη συμφωνία που υπήρξε. Τόσο οι προσκλήσεις του Ολυμπιακού όσο και εκείνες που έδωσε η Βουλιαγμένη ήταν ονομαστικές με την ανακοίνωση του ΝΟΒ μία ημέρα πριν τον αγώνα να είναι χαρακτηριστική. "Ενημερώνουμε τους φίλους της Ομάδας μας πως στον αυριανό 4ο τελικό για το πρωτάθλημα Γυναικών της Α1 κατηγορίας για την είσοδο στον χώρο του κολυμβητηρίου, θα τηρηθεί ονομαστική λίστα με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων", ενώ παράλληλα επισημαίνονταν ότι: "Κατά την είσοδο στον χώρο των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης θα πραγματοποιείται έλεγχος και ταυτοποίηση απο τις Αστυνομικές αρχές και η επίδειξη της Αστυνομικής ταυτότητας θα είναι αναγκαία".

Πριν την έναρξη του τελικού όμως στο Λαιμό βρέθηκαν σχεδόν διπλάσιοι οπαδοί του Ολυμπιακού από ότι είχε συμφωνηθεί οι οποίοι ήθελαν να μπουν στο κολυμβητήριο. Αρχικά, επετράπη η είσοδος μόνο σε όσους ήταν στην αρχική λίστα και έτσι περίπου 50 άτομα μπήκαν μέσα και κάθισαν στη μία άκρη της μοναδικής κερκίδας που διαθέτει η εγκατάσταση. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των δύο ομάδων υπήρξε ένταση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού που είχαν μείνει εκτός και τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν τους επέτρεπαν την είσοδο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων που ήταν μέσα στο κολυμβητήριο να κινηθούν προς τα έξω για ενίσχυση των υπολοίπων και τελικά να επιστρέψουν όλοι μαζί μέσα στην πισίνα. Μάλιστα, η αστυνομία για να αποφευχθούν τα χειρότερα έβαλε μία διμοιρία των ΜΑΤ για να χωρίζει τους οπαδούς του Ολυμπιακού και τους φίλους της Βουλιαγμένης. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία τους όσοι ήταν στο κολυμβητήριο από την πλευρά των γηπεδούχων ήταν παιδιά μικρής ηλικίας τα οποία αγωνίζονται στις μικρές ομάδες του ΝΟΒ, αθλητές και συγγενείς και φίλοι των αθλητριών.

Το παιχνίδι στη συνέχεια άρχισε με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να φωνάζουν εμετικά συνθήματα τόσο εις βάρος του Πάνου Καμμένου, όσο και της αδερφής του και προπονήτριας της Βουλιαγμένης, Αλεξίας Καμμένου. Τότε υπήρξαν και οι απρεπείς χειρονομίες από την πλευρά του Υπουργού Άμυνας. Όλα αυτά μπροστά σε μικρά παιδιά ανάμεσα στα οποία και η 16χρονη κόρη της Αλεξίας Καμμένου, Ηλιάννα Κοκκινάκη.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι πλευρά της Βουλιαγμένης γίνεται λόγος για τραυματισμό δύο υπαλλήλων της που έλεγχαν τα τουρνικέ, ενώ από την αντίπερα όχθη υπάρχουν διαμαρτυρίες για τη συμπεριφορά της αστυνομίας προς τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΜΕ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΤΟΝ ΜΠΥΡΑΚΗ

Σε αντίθεση με όσα έγιναν στην κερκίδα από την πλευρά των φίλων του Ολυμπιακού οι δύο ομάδες απέδωσαν εξαιρετικά μέσα στην πισίνα προσφέροντας θέαμα στους φίλους του αθλήματος. Άλλωστε, πρόκειται για δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με σχεδόν όλες τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας να αγωνίζονται σε αυτούς τους δύο συλλόγους.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια με τη Βουλιαγμένη να κάνει την αντεπίθεση της στο τέταρτο οκτάλεπτο και να φτάνει κοντά στο να στείλει το ματς στα πέναλτι χωρίς τελικά να τα καταφέρνει. Οι παίκτριες των δύο ομάδων έβγαλαν πάθος μέσα στην πισίνα, έπεσε αρκετό "ξύλο" και σε αρκετές περιπτώσεις οι διαιτητές χαρίστηκαν αφού θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερες αποβολές εκατέρωθεν. Σε αντίθεση με τον Σταυρίδη ο έτερος διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Μπυράκης υπήρξαν φορές που άφησε το σκληρό παιχνίδι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να έχουν παράπονα και κυρίως η Βουλιαγμένη.

Το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα το Σάββατο είναι δύσκολο να το προβλέψουμε, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά από τα γκολ που σημειώθηκαν θα βρίσκονται στα καλύτερα στιγμιότυπα της σεζόν. Ειδικά, το εντυπωσιακό τέρμα της Νικόλ Ελευθεριάδου από το κέντρο της πισίνας στη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πάνος Καμμένος έκανε απρεπείς χειρονομίες στους οπαδούς του Ολυμπιακού
Έστειλε τη σειρά σε πέμπτο τελικό ο Ολυμπιακός, 9-8 τη Βουλιαγμένη
Αιχμές Καμμένου για τη διαιτησία
Η θετική παράδοση του Ολυμπιακού σε πέμπτους τελικούς

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ