ΠΟΛΟ

Gwangju 2019: Στην οκτάδα οι γοργόνες του Μορφέση, 12-8 την Κίνα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 12-8 της Κίνας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Επόμενη αντίπαλος οι Ηνωμένες Πολιτείες την Δευτέρα (22/7, 08:00).

Μια Εθνική "να την πιεις στο ποτήρι" νίκησε 12-8 την Κίνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Νότια Κορεά. Την Δευτέρα (22/7, 08:00) η ομάδα του Γιώργου Μορφέση θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με... φόντο την τετράδα και την διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Ένα ένα όμως τα βήματα...

Οι Αμερικανίδες βέβαια είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, επομένως η αποστολή της Εθνικης πόλο γυναικών είναι πάρα πολύ δύσκολη, εντούτοις θα διεκδικήσουν τα κορίτσια τις πιθανότητές τους για την υπέρβαση. Κόντρα στην Κίνα πάντως έδειξαν ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο και νίκησαν απολύτως δίκαια.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, βάζοντας τις βάσεις για τν νίκη. Η Ελευθερία Πλευρίτου άνοιξε το σκορ, η Κίνα απάντησε με τη Νιού, αλλά με τις Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη και Νικόλ Ελευθεριάδου η διαφορά ανέβηκε. Στη δεύτερη περίοδο η γαλανόλευκη διατήρησε την διαφορά στα τρία γκολ (6-3).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η γαλανόλευκη δεν κινδύνεψε και έφτασε εύκολα στην πρόκριση, αφού διατηρούσε μονίμως μια διαφορά ασφαλείας. Πρώτη σκόρερ ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου με τρία τέρματα, ενώ από δύο πρόσθεσαν οι Τσουκαλά και Αβραμίδου και από ένα οι Ελευθεριάδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Νίνου και Ξενάκη.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 4-4, 2-1

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Πάτρα, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.

Κίνα (Ντάλι Γκογκ): Πενγκ, Γουάνγκ Ξ. 1, Μέι, Ξιόνγκ, Νιού 1, Γκουό, Γουάνγκ Χ., Ζανγκ Κ., Ζάο 4, Ζανγκ Ν. 1, Τσεν, Ζανγκ Ζ. 1, Ντογκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ