ΠΟΛΟ

Gwangju 2019: Δεν τα κατάφερε η Εθνική, ήττα 9-8 από την Αυστραλία

Gwangju 2019: Δεν τα κατάφερε η Εθνική, ήττα 9-8 από την Αυστραλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική πόλο Ανδρών γνώρισε την ήττα με 9-8 από την Αυστραλία και θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία για τις θέσεις 7-8 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης που διεξάγεται στην Gwangju της Νότιας Κορέας.

Δεν τα κατάφερε η Εθνική πόλο Ανδρών στην αναμέτρηση με την Αυστραλία, καθώς γνώρισε την ήττα με 9-8 και είναι αναγκασμένη να παλέψει για την κατάκτηση της 7ης θέσης στο Παγκοσμίο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στην Gwangju της Νότιας Κορέας.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν σημείωσαν γκολ στα τελευταία 10(!) λεπτά του παιχνιδιού, με συνέπεια να χάσουν τον αγώνα και κατ' επέκταση την ευκαιρία να παίξουν απέναντι στη Σερβία για τις θέσεις 5-6. Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει το Σάββατο (27/07, 08:00) με τη Γερμανία που ηττήθηκε με 17-16 στα πέναλτι (12-12 κ.δ.) από τη Σερβία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Εθνική μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μουρίκη, αλλά η Αυστραλία αντέδρασε και πήρε δύο φορές το προβάδισμα με 2-1 και 3-2, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο οκτάλεπο και παρότι η Αυστραλία ξέφυγε δύο φορές με δύο γκολ (4-2, 5-3), κατάφερε να μπροστάρηδες τους Καπότση, Αργυρόπουλο και Κανακάκη να κάνει την ανατροπή και να προηγηθεί με 7-5.

Ωστόσο, στο τελευταίο οκτάλεπτο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαθε γενικό... μπακ άουτ, με συνέπεια να μην πετύχει ούτε ένα γκολ. Οι Αυστραλοί ήταν ελάχιστα πιο εύστοχοι, σημείωσαν ένα τέρμα και πήραν τη νίκη με 9-8 και παράλληλα την ευκαιρία να διεκδικήσουν την 5η θέση της διοργάνωσης.

Πρώτοι σκόρερ για την Ελλάδα ήταν οι Μάριος Καπότσης και Χριστόδουλος Κολόμβος που σημείωσαν από δύο τέρματα, ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κωνσταντίνος Μουρίκης και Αλέξανδρος Γούνας. Θυμίζουμε πως για την Εθνική δεν αγωνίστηκε ο Άγγελος Βλαχόπουλος που υπέστη κάταγμα στα πλευρά στον αγώνα με την Ιταλία.

Αυστραλία – Ελλάδα 9-8 (3-2, 2-3, 3-3, 1-0)

Αυστραλία (Έλβις Φάτοβιτς): Ντένερλι, Κάμπελ 2, Φορντ Τ., Κέις 3, Πάουερ, Έντουαρντς Λ., Ροουτς, Γιάνγκερ 2, Φορντ Α. 1, Πουτ, Χάουντεν, Έντουαρντς Μ. 1, Χρύσανθος.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ