ΠΟΛΟ

Γούνας: "Έχω πρόταση από τον Ολυμπιακό"

Γούνας: "Έχω πρόταση από τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διεθνής πολίστας Αλέξανδρος Γούνας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την εμπειρία του στην ιταλική Σαβόνα, για τον Ολυμπιακό και αν θα επιστρέψει στους “ερυθρόλευκους”, αλλά και την εθνική ομάδα .

Ήταν ένας από τους τρεις εκπροσώπους μας στο ιταλικό πρωτάθλημα και μάλιστα ήταν δεύτερος σκόρερ του Καμπιονάτο. Ο Αλέξανδρος Γούνας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την εμπειρία του στην ιταλική Σαβόνα, για τον Ολυμπιακό και αν θα επιστρέψει στους “ερυθρόλευκους”, αλλά και την εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3:

Για την εμπειρία του στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε στην Σαβόνα: “Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Όλα τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι και αυτό είναι σημαντικό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό. Παίζει ο Ολυμπιακός μόνος του και ακολουθούν οι άλλες ομάδες που έχουν και αυτές διαφορές μεταξύ τους. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις κάθε Σάββατο σημαντικά παιχνίδια και αυτό δίνει κίνητρο σε έναν αθλητή”.

Για την πρώην ομάδα του τον Ολυμπιακό: “Οι παίκτες που αποτελούσαμε τον ελληνικό κορμό που Ολυμπιακού παίζαμε πολλά χρόνια μαζί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν οι διακρίσεις. Σίγουρα όποιος ξένος και να έρθει δύσκολα θα καλύψει αυτή την ομογένεια που χάθηκε και αυτό φάνηκε Σίγουρα οι ξένοι που ήρθαν είναι μεγάλα ονόματα, αλλά τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Είναι σημαντικό σε μια ομάδα να υπάρχει ομοιογένεια και όλοι να παλεύουν ως σύνολο. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η Προ Ρέκο που δίνει εκατομμύρια και έχει τους καλύτερους ξένους και δεν καταφέρνει να περάσει στους τελικούς. Σε όλα τα σπορ οι ελληνικές ομάδες θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι καλό από την ομοιογένεια και έτσι θα επωφελούνταν και οι εθνικές ομάδες”.

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στον Ολυμπιακό: “Γενικά θέλω σε ότι κάνω στη ζωή μου να περνάω καλά και μετά κοιτάζω τα χρήματα που βέβαια τα χρειάζομαι για να ζήσω. Είμαι ευγνώμων που στη ζωή μου μπορώ και κάνω το χόμπι μου. Στην απόφασή για την ομάδα στην οποία θα μεταγραφώ εκτός από το πόσο καλή είναι η ομάδα θα παίξει ρόλο και το πόσο θα αγωνίζομαι. Σίγουρα υπάρχει κρούση από τον Ολυμπιακό, όπως και από άλλες ομάδες. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πάρει κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Μέσα στις επόμενες ημέρες πάντως θα ξέρω τον επόμενος προορισμό μου”.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να παίξει στο εξωτερικό: “Όταν χώρισαν οι δρόμοι μας με τον Ολυμπιακό, εγώ ήθελα άλλα πράγματα και η ομάδα άλλα. Όπως προείπα, ήταν σημαντικό για μένα να παίζω. Θέλω όσο παίζω πόλο να το ευχαριστιέμαι. Ήθελα να είμαι χαρούμενος και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους έφυγα. Δεν έχει σημασία ότι ήμουν 2ος σκόρερ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι ότι προσπαθούσε όλη η ομάδα για να μπορέσω εγώ να σκοράρω στο τέλος. Η ομοιογένεια είναι πολύ σημαντική και μπόρεσα και τη βρήκα και στην Ιταλία, στην Σαβόνα”.

Για την εθνική ομάδα: “Έφυγαν ο Μανώλης Μυλωνάκης και ο Χρήστος Αφρουδάκης που ήταν πολύ σημαντικοί παίκτες μας. Πιστεύω όμως ότι η Ελλάδα έχει ταλέντο και αυτό φάνηκε στο World league. Είναι νωρίς να πούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Θα δούμε πως θα αντεπεξέλθουν και τα καινούργια παιδιά”.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ