ΠΟΛΟ

Επιχορηγήσεις 2020: Επίθεση ΚΟΕ στον Αυγενάκη

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου EUROKINISSI

Η ΚΟΕ με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη για την επιχορήγηση του 2020 και την μείωση που υπάρχει σε αυτήν.

Η μείωση στις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών για το 2020 έχει φέρει αντιδράσεις. Μετά τον ΣΕΓΑΣ ήρθε η σειρά της ΚΟΕ να βγάλει ανακοίνωση και να επιτεθεί στον Λευτέρη Αυγενάκη για την απόφαση να μειωθεί το ποσό της επιχορήγησης.

Σχετικά με τις ανακοινωθείσες, από το υφυπουργείο Αθλητισμού, επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών για το 2020, η ΚΟΕ, ανακοινώνει:

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: “Με μεγάλη έκπληξη μας, χτες (3/6) γίναμε κοινωνοί των επιχορηγήσεων για το 2020, στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Διαπιστώσαμε μάλιστα ότι, ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ, σε σχέση με το 2019, είναι μειωμένος κατά 183.000 ευρώ, ή ποσοστό 8%.

Οι λόγοι δε της έκπληξης μας αυτής, είναι:

Τους προηγούμενους μήνες, πληροφορηθήκαμε με ικανοποίηση ότι για τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών θα ισχύσει, πλέον, νέο αξιοκρατικό, διαφανές, αντικειμενικό και με μετρήσιμους δείκτες, σύστημα αξιολόγησης, που αποτυπώνει την δραστηριότητα τους. Το γνωστό μας πλέον σύστημα “Χίλων”.

Με διαδικασίες του ίδιου του υφυπουργείου Αθλητισμού, στην αξιολόγηση αυτή η ΚΟΕ αναδείχτηκε ότι είναι η ΠΡΩΤΗ και με τη βούλα πια, Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία!!

Συνεπώς τίθεται το εύλογο ερώτημα. Η μείωση του προϋπολογισμού της για το 2020, για την ΠΡΩΤΗ δηλαδή Αθλητική Ομοσπονδία στη χώρα μας, συμβαδίζει άραγε με ότι προβλέπει το σύστημα “Χίλων”;

Αυτή η απορία μας γίνεται ακόμη πιο έντονη από τη στιγμή που διαπιστώνουμε ότι αρκετές Αθλητικές Ομοσπονδίες, χαμηλότερα και μακράν της ΚΟΕ στην αξιολόγηση του συστήματος “Χίλων”, έλαβαν αύξηση της επιχορήγησης τους!

Η Ομοσπονδια, στον προϋπολογισμό της για το 2020, που απέστειλε στην ΓΓΑ σύμφωνα με τον νόμο, τον περασμένο Οκτώβριο, περιελάμβανε ίδια έσοδα της συνολικού ύψους 1.150.000 ευρώ.

Με την πανδημία του covid – 19 και την οικονομική, εκτός των άλλων, καταστροφή των σωματείων μας που επέφερε, η ΚΟΕ στο πνεύμα της αλληλεγγύης να βοηθηθούν και να στηριχτούν στη δύσκολο αυτή περίοδο που διανύουμε, αποφάσισε (27/4) να τα απαλλάξει από την καταβολή παραβόλων κ.λπ, βάσει των οποίων βγαίνει το ως άνω ποσό των ιδίων εσόδων της.

Αυτή την οικονομική απώλεια της ΚΟΕ, προς όφελος των Σωματείων της, την υπολόγισε άραγε το Υφυπουργείο Αθλητισμού ως περαιτέρω απώλεια εσόδων της Ομοσπονδίας για το 2020; Όπως αποδεικνύεται φυσικά και όχι.

Λόγω της πανδημίας του covid – 19 και της ματαίωσης των συμμετοχών των Εθνικών μας ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, είναι βέβαιο ότι η ΚΟΕ θα απωλέσει ένα επί πλέον ποσό 200.000 ευρώ από τους χορηγούς της, ως αυτό φαίνεται στον κατατιθέντα προϋπολογισμό της στη ΓΓΑ για το 2020

Με τα πιο πάνω δεδομένα, η μείωση του προϋπολογισμού της ΚΟΕ, κατά 183.000 ευρώ, ή 8%, είναι πολλαπλάσια αυτής για το 2020!

Ερωτούμε λοιπόν: Αυτή είναι η οικονομική αρωγή και στήριξη της Πολιτείας, προς την ΠΡΩΤΗ Αθλητική Ομοσπονδία της χώρας, όπως το σύστημα “Χίλων” απέδειξε;

Για όσους μάλιστα το αγνοούν, η ΚΟΕ, αναπτύσσει και καλλιεργεί έξι (6) Αθλήματα, από τα οποία τα πέντε (5) Ολυμπιακά, με 24 συνολικά Εθνικές Ομάδες τους, με πληθώρα διεθνών κι εσωτερικών διοργανώσεων.

Της αξίζει άραγε τέτοια αντιμετώπιση, σ' ότι αφορά την οικονομική της επιβράβευση από την Πολιτεία;

Εν τέλει, αυτό που εμείς συμπεραίνουμε είναι ότι, οι ελπίδες μας πως επιτέλους θα υπήρχε στον Αθλητισμό αξιοκρατική και ίση μεταχείριση, με τον πολυδιαφημισμένο επικοινωνιακά σύστημα αξιολόγησης “Χίλων”, ήταν τελικά “φρούδες ελπίδες”!! ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ