ΠΟΛΟ

"Επίθεση" Βουλιαγμένης σε Βλάχο και ΚΟΕ

"Επίθεση" Βουλιαγμένης σε Βλάχο και ΚΟΕ

Η Βουλιαγμένη διαμαρτύρεται επίσημα για τη μη κλήση του Χρήστου Αφρουδάκη στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας των ανδρών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Τι είπε ο πρώην αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Sport24.gr.

Ο Σάκης Κεχαγιάς έφυγε, ο Θοδωρής Βλάχος ήρθε, αλλά ο Χρήστος Αφρουδάκης παραμένει εκτός εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ανδρών είχε αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τη μη κλήση του στον πρώτο αγώνα του World League. Είχε ανακοινώσει πως όσο καιρό θα βρισκόταν στη θέση του εθνικού προπονητή ο Κεχαγιάς, δεν θα επέστρεφε.

Η αποχώρηση και άλλων παικτών σε συνδυασμό με την άσχημη ατμόσφαιρα εξώθησαν τον Κεχαγιά ουσιαστικά σε παραίτητη από την ΚΟΕ και ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Μορφέση έχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της εθνικής ομάδας. Τον διαδέχθηκε ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Ο νέος προπονητής δεν έχει καλέσει τον Αφρουδάκη σε κανένα από τα παιχνίδια, ενώ το όνομα του απουσιάζει από τις κλήσεις 21 παικτών για προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν. Ο σύλλογος που ανήκει ο Αφρουδάκης, η Βουλιαγμένη, εξέφρασε επίσημη διαμαρτυρία για μη κλήση του στην εθνική ομάδα, με αφορμή την τοποθέτηση του Βλάχου στην ιστοσελίδα waterpolonews.gr.

Η ανακοίνωση της Βουλιαγμένης:

" Έπειτα απο την τελευταία κλήση των αθλητών στην Εθνική ομάδα των Ανδρών απο τον Ομοσπονδιακό προπονητή Θοδωρή Βλάχο θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την επαναλαμβανόμενη μή κλήση του αθλήτή μας Χρήστου Αφρουδάκη μέχρι πρότινος αρχηγού της Εθνικής Ομάδος.

Αναρωτιέται κανείς με ποιά κριτήρια γίνονται οι κλήσεις στην Εθνική Ομάδα των Ανδρών που εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Αν τα κριτήρια είναι μονο αγωνιστικά, τότε ο καθένας καταλαβαίνει πως ο Χρήστος κατά γενική ομολογία όλων των ειδικών και μή, θα πρέπει να είναι στην Εθνική Ομάδα αφού αποτελεί αγωνιστικό κόσμημα για την χώρα μας που με τις ικανότητες του και την εμπειρία του θα έδινε έναν άλλο αερά στην Εθνική Ομάδα.

Επειδή προφανώς η μή κλήση του δεν αφορά την αδιαμφισβήτητη αγωνιστική του αξία όπως δήλωσε και χθές ο Κύριος Βλάχος, αλλά θέματα που έχουν να κάνουν με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, πιστεύουμε οτι στην Εθνική Ομάδα πρέπει να αγωνίζονται πάντα οι καλύτεροι με στόχο τα καλύτερα αγωνιστικά αποτελέσμα για την Ελλάδα.

Όταν λοιπόν απο τα πλέον επίσημα χείλη του Ομοσπονδιακού Προπονητή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών ομολογείται ότι η μη κλήση του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ομάδας Χρήστου Αφρουδάκη δεν οφείλεται σε αγωνιστικούς λόγους, αλλα σε λόγους που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τους ακριβείς και πραγματικούς λόγους διότι εκτός όλων των αλλών, παραβιάζεται κατάφορα η αρχή της ισονομίας των Ελλήνων Αθλητών.

Παρακάτω οι ακριβείς δηλώσεις του Ομοσπονδιακού Προπονητή Θεόδωρου Βλάχου στο waterpolonews.gr

«Δεν είναι αγωνιστικός ο λόγος που δεν κάλεσα τον Χρήστο Αφρουδάκη.

Είναι ένα εξωαγωνιστικό πρόβλημα μεταξύ του Αφρουδάκη και της ομοσπονδίας και δημιουργήθηκε προτού έρθω εγώ στην εθνική ομάδα.

Η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί πριν αναλάβω εγώ την εθνική δεν έχει αλλάξει, επομένως δεν μπορούσα να τον έχω ομάδα".

Το Sport24.gr αναζήτησε τη γνώμη του ίδιου του Αφρουδάκη, ο οποίος ως επικεφαλής του συνδέσμου υδατοσφαιριστών (ΣΕΑΥ) ασχολείται με τη διοργάνωση του πρώτου All Star Game το επόμενο Σάββατο (13/6) στη Γλυφάδα. " Παρακολουθώ τις εξελίξεις και επιφυλάσσομαι να απαντήσω", ήταν το σχόλιο του Αφρουδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ