ΠΟΛΟ

Eλλάδα-Ιταλία 11-10

Eλλάδα-Ιταλία 11-10

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι με την Ιταλία στην πρεμιέρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν. Την Τετάρτη (29/7, 09.30) η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες (videos).

Προ ολίγων ημερών ο Αλέξανδρος Γούνας μιλούσε για τη δύναμη των "13" της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. Στην πρεμιέρα της εθνικής ομάδας των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν διαπιστώσαμε τη δύναμη της ομάδας. Ενωμένη και δυνατή μπορεί να φτάσει πολύ μακριά, ίσως κάπου καλύτερα από την 6η θέση στο προηγούμενο παγκόσμιο στη Βαρκελώνη το 2013.

Η εθνική ομάδα επικράτησε 11-10 της Ιταλίας στο πρώτο από τα τρία ντέρμπι (σ.σ. τα άλλα δύο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την οικοδέσποινα Ρωσία) στον Β' Όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έκανε το πρώτο βήμα ακόμα και για την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά του τουρνουά.

Με δεκατρείς αποβολές φόρτωσαν οι διαιτητές τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, όμως η άμυνα των διεθνών στο λιγότερο ήταν υποδειγματική με επιτυχέστερο παράδειγμα το εκπληκτικό μπλοκ του Κυριάκου Ποντικέα στην εκπνοή του αγώνα και ενώ οι Ιταλοί πήγαιναν για να διαμορφώσουν το 11-11 στα έξι δευτερόλεπτα.

waterpolo.hu Waterpolo, enfermos del balón amarillo Waterpolo Pallanuoto Italy vs Greece, last minute of the game

Posted by Spreading Waterpolo on Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Το μπλοκ του Κυριάκου Ποντικέα

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Η εθνική ομάδα προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο με το γκολ του αρχηγού Χρήστου Αφρουδάκη στο τέλος της ελληνικής επίθεσης. Ο Αφρουδάκης που έχασε μέρος της προετοιμασίας εξαιτίας της πολύμηνης διαμάχης με την ομοσπονδία (ΚΟΕ), ήταν ο πρώτος σκόρερ με τρία γκολ. Πέτυχε το γκολ που έκρινε τον αγώνα, ευστοχώντας σε πέναλτι τρία λεπτά πριν από το τέλος (3:06).

Οι Έλληνες προηγήθηκαν με διαφορά τριών γκολ (8-5) στα μισά του τρίτου οκταλέπτου, πέτυχε μόλις ένα γκολ στο διάστημα που ακολούθησε με τον Γιάννη Φουντούλη και πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης είδε τη Setebello να ισοφαρίζει (9-9) με τέρματα των Φιλιόλι και Μπαράλντι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Με σερί 4-1 οι Ιταλοί επανήλθαν στη διεκδίκηση της νίκης.

Με το δεύτερο γκολ του σήμερα ο Κώστας Μουρίκης διαμόρφωσε το 10-9 (4:16) και το πανηγύρισε έντονα, σπρώχνοντας τον προσωπικό του αντίπαλο. Ο Λουόνγκο ισοφάρισε ξανά (10-10) για να ακολουθήσει το πέναλτι του Αφρουδάκη, η υπερπροσπάθεια στην άμυνα με την αυτοθυσία του Ποντικέα και τον εξαιρετικό κάτω από τα δοκάρια, Κώστα Φλέγκα.

Italy vs Greece 10-11 penalty by Afroudakis

Posted by Spreading Waterpolo on Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Ο Αφρουδάκης διαμορφώνει το τελικό 11-10

Ακολουθεί ξεκούραση 24 ωρών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και προετοιμασία ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής την Τετάρτη (29/7, 09:30) και τον κρίσιμο αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αργότερα την οικοδέσποινα Ρωσία.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 2-1, 3-2, 2-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 3, Δελακάς, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος.

ΙΤΑΛΙΑ (Σ.Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Φιλιόλι 2, Τζορτζέτι 2, Φοντέλι, Τζιάκοπο, Πρεσιούτι, Τζίτο, Λουόνγκο 2, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι 1, Ντελ Λούνγκο.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου οι Ηνωμένες Πολιτείες του Ντέγιαν Ουντόβισιτς επικράτησαν με 7-6 της Ρωσίας.

Βαθμολογία

1.Ελλάδα 2β. (11-10)

2.ΗΠΑ 2 (7-6)

3.Ιταλία 0 (10-11)

4.Ρωσία 0 (6-7)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ