ΠΟΛΟ

Ελλάδα - Ισπανία 9-12: Άντεξε για 20 λεπτά η Εθνική

WORLD LEAGUE ÃÕÍÁÉÊÙÍ / EUROPA CUP / ÅËËÁÄÁ - ÉÓÐÁÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
WORLD LEAGUE ÃÕÍÁÉÊÙÍ / EUROPA CUP / ÅËËÁÄÁ - ÉÓÐÁÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα των γυναικών άντεξε για περίπου είκοσι λεπτά απέναντι στην Ισπανία η οποία τελικά επικράτησε με 9-12 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού. Για τις θέσεις 5-8 η Ελλάδα.

Δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική των γυναικών. Η αντιπροσωπευτική μας ομάδα άντεξε για περίπου είκοσι λεπτά απέναντι στην Ισπανία η οποία τελικά επικράτησε με 9-12 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού.

Έτσι, η Εθνική ομάδα των γυναικών θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του ζευγαριού ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Γαλλία για τις θέσεις 5-8 την Πέμπτη (23/1, 15.30).

Το ματς: Οι Ισπανίδες ήταν εκείνες που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 2-0 με τέρματα από τις Κλάρα Εσπάρ και Ορτίθ. Η απάντηση της Εθνικής ήταν άμεση και δια χειρός Μαργαρίτας Πλευρίτου, η οποία με τρία διαδοχικά τέρματα έβαλε μπροστά στο σκορ την γαλανόλευκη με 3-2. Η Ισπανία με γκολ από τις Λέιτον και Γκαρθία βρήκε λύσεις για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο μπροστά στο σκορ με 4-3.

Η Εθνική συνέχισε να ήταν καλή στην άμυνα, όμως δυσκολευόταν στην επίθεση. Η Ισπανία προηγήθηκε δύο φορές με δύο γκολ χάρη σε τέρματα της Κλάρα Εσπάρ και τη Φόρκα, αλλά το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στο έξι πέντε με τις Διαμαντοπούλου και Ελευθερία Πλευρίτου να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα από ελληνικής πλευράς. Η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το εξαιρετικό 4/6 στην παίκτρια παραπάνω και αυτό τη βοήθησε να μείνει κοντά στο σκορ.

Στα μισά της τρίτης περιόδου η Μυριοκεφαλιτάκη με εξαιρετικό γυριστό έφερε το ματς στα ίσα, όμως η Ισπανία αντέδρασε. Οι Ισπανίδες με τρία τέρματα στην παίκτρια παραπάνω κατάφεραν να ξεφύγουν με 9-6 και να αποκτήσουν ξεκάθαρο προβάδισμα για τη συνέχεια του ματς.

Η Ισπανία κατάφερε να εκμεταλλευτεί την επιθετική ανομβρία της Εθνικής για περίπου οκτώ λεπτά για να ανεβάσει τη διαφορά στα πέντε τέρματα (6-11). Κάπως έτσι έβαλε τέλος στην υπόθεση πρόκριση με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να διαμορφώνει το τελικό 9-12.

Ελλάδα - Ισπανία 9-12

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 1-3, 3-3

Ελλάδα: Χ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 4, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου 1, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

Ισπανία: Έστερ, Μπαχ, Α. Εσπάρ 1, Ορτίθ 4, Ταράγο, Γκονζάλεθ 1, Κ. Εσπάρ 2, Πένια, Φόρκα 1, Κρέσπι, Γκαρθία 2, Λέιτον 1, Σάντσεθ

Παραπάνω: 6/12, 5/10

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Ολλανδία - Σλοβακία 22-2

Ρωσία - Ιταλία 13-7

Ελλάδα - Ισπανία

Ουγγαρία - Γαλλία

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Ολλανδία - Ρωσία

- Ισπανία

ΘΕΣΕΙΣ 5-8

Ιταλία - Σλοβακία

- Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ