ΠΟΛΟ

Εξαιρετική η Εθνική κόντρα στη Ρωσία

Εξαιρετική η Εθνική κόντρα στη Ρωσία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία γεμάτη εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών η οποία επιβλήθηκε με 11-6 επί της Ρωσίας στο πλαίσιο του "Θέτις Καπ".

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε σήμερα το πρωί η Εθνική μας ομάδα Γυναικών, που επικράτησε της αντίστοιχης της Ρωσίας με 11-6 για την πρώτη αγωνιστική του «Θέτις Καπ», που διεξάγεται στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και αποτελεί το τελευταίο «τεστ» πριν το προολυμπιακό τουρνουά.

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη από την αρχή του αγώνα και, χάρις στην καλή αμυντική της λειτουργία μάλιστα, κράτησε ανέπαφη την εστία της σε όλο το πρώτο οκτάλεπτο, που ολοκληρώθηκε με σκορ 3-0 υπέρ της. Οι διεθνείς μας συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να είναι εξαιρετικές στον παίκτη λιγότερο, «μπλοκάροντας» τις Ρωσίδες.

Το τελικό 6-11 μοιάζει να είναι δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι και, κάνοντας μια μεστή εμφάνιση, πήρε την νίκη ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «Θέτις Καπ».

Η Εθνική μας προηγήθηκε 5-1 και 6-2 στο σκορ και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκε από την αντίπαλο της. Ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας από το 1995 που υπάρχει προϊστορία μεταξύ των δύο Εθνικών ομάδων.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του αγώνα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο Νέας Σμύρνης, κύριο Σταύρο Τζουλάκη, από τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Στα αξσημείωτα επίσης της πρεμιέρας, το κατάμεστο Δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης, με την ενθουσιώδη παρουσία και σχολείων της πόλης που δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Κεχαγιάς: "Εξαιρετική εμφάνιση σε όλους τους τομείς"

Μετά την άνετη επικράτηση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Κεχαγιάς, η διεθνής Χριστίνα Κότσια αλλά και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που παρευρέθηκε στο κολυμβητήριο, προέβησαν σε δηλώσεις.

"Σήμερα κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση σε όλους τους τομείς. Αν κάποιος από τους τομείς του παιχνιδιού δεν πάει καλά για την ομάδα σου, το γινόμενο είναι μηδέν. Εμείς σήμερα ευτυχώς ήμασταν πολύ καλοί στα πάντα, με αποτέλεσμα να πάρουμε αυτή τη νίκη. Φαίνεται, επίσης, σιγά-σιγά η βελτίωση της ομάδας, που έχει προκύψει μέσα από την δουλειά που έχουμε κάνει όλοι μας. Προσδοκούμε αυτή η δουλειά να αποδώσει «καρπούς» και στο Προολυμπιακό τουρνουά" τόνισε ο Ομοσπονδιακός προπονητής.

Ρωσία - Ελλάδα 6-11

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-3, 3-3, 1-2

Ρωσία: Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 2, Γκορμπούνοβα 1, Ιβάνοβα 1

Ελλάδα: Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 1, Ελ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ