ΠΟΛΟ

Διαθεσόπουλος: "Αντισυνταγματικές και οι διατάξεις περί ηλικιών"

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με επιστολή του προς την ΕΟΕ τονίζει ότι πέρα από την αναδρομικότητα και οι διατάξεις περί ηλικιών που υπάρχουν στον αθλητικό νόμο είναι αντισυνταγματικές.

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Διαθεσόπουλος απέστειλε προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με κοινοποίηση σε όλες τις Ομοσπονδίες - μέλη της ΕΟΕ, την παρακάτω επιστολή, σχετική με το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση.

Σε αυτή τονίνζει τονίζει ότι πέρα από την αναδρομικότητα και οι διατάξεις περί ηλικιών που υπάρχουν στον αθλητικό νόμο είναι αντισυνταγματικές.

Αναλυτικά η επιστολή: "Κύριε Πρόεδρε,

​όπως σας έγινε γνωστό, βρίσκεται στη διαβούλευση το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού.

Φυσικά δεν σχολιάζω το γεγονός ότι βγήκε εν μέσω Δεκαπενταύγουστου, διακοπών και Κορωνοιού, γιατί τη μόνη λέξη που μπορώ να πω είναι «ντροπή».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ε.Ο.Ε,, που πρέπει να είναι καταλυτική σε αυτόν τον πόλεμο που δέχονται, μέσω του Νομοσχεδίου, το αθλητικό κίνημα, οι αθλητικές Ομοσπονδίες, οι άνθρωποι που τις διοικούν και που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι και μέλη της Ε.Ο.Ε., είναι καινοφανείς, αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και ενάντια στις θεμελιώδεις αρχές του Καταστατικού Χάρτη της Δ.Ο.Ε.

Ενόψει αυτής της κατάστασης, της θλιβερής και άνευ προηγουμένου για τον Ελληνικό Αθλητισμό, ζητώ τα ακόλουθα :

1. Να συγκληθεί, επειγόντως, Ολομέλεια της ΕΟΕ και αν δεν είναι δυνατόν να εκφραστεί η ΕΟΕ, διά των μελών της Ολομέλειάς της, σε θέσεις κατά του Νομοσχεδίου.

2. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η Ε.Ο.Ε. να σεβαστεί τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Ολομέλειάς της απαρέκλιτα, σε ό,τι αφορά τα όσα επιχειρούνται με τα αθλητικά νομοσχέδια και σχετικές τροπολογίες.

3. Ως μέλος και εκπρόσωπος της Δ.Ο.Ε. στην Ελλάδα, η Ε.Ο.Ε, να στηρίξει τις θεμελιώδεις αρχές του Καταστατικού Χάρτη της Δ.Ο.Ε. (επέχοντος θέση διεθνούς δικαίου για τον αθλητισμό) σε ό,τι αφορά την αυτονομία, το αυτοδιοίκητο των αθλητικών οργάνων και φορέων, ως και την απαγόρευση Κυβερνητικών παρεμβάσεων στην εκλογή των οργάνων αυτών. Αυτό είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Ε.Ο.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 2, περ. (α) του Καταστατικού της και φυσικά αυτό ΔΕΝ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ.

4. Η αναδρομικότητα δεν είναι η μόνη αντισυνταγματική διάταξη του Ν 4639/2019, ούτε του προς διαβούλευση Νομοσχεδίου, περισσότερο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ είναι οι διατάξεις περί ηλικιών και λοιπών περιορισμών στην εκλογή των οργάνων των Ομοσπονδιών.

Εάν δεν τηρηθούν και δεν ληφθούν υπόψιν τα πιο πάνω από οποιονδήποτε μετέχει και εκπροσωπεί την Ε.Ο.Ε., αυτό αποτελεί παράβαση, όχι μόνο αθλητικών διατάξεων και αθλητικής δεοντολογίας, αλλά και παραβάσεις που εμπίπτουν σε διατάξεις πέραν των αθλητικών και οτιδήποτε συνεπάγεται αυτών.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε. & μέλος Ε.Ο.Ε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ