ΠΟΛΟ

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός και κόντρα στο Ανόβερο

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΑΝΟΒΕΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΑΝΟΒΕΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός υπέταξε και το Ανόβερο για το Champions League και συνεχίζει να προπορεύεται στον Α' όμιλο, έχοντας αφήσει πολύ πίσω Ντινάμο και Μπρέσια.

Πάει "τρένο" ο Ολυμπιακός στον Α' Όμιλο του ευρωπαϊκού Τσάμπιονς Λιγκ στην υδατοσφαίριση ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πέμπτη νίκη τους σε έξι αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς επικράτησαν με 11-7 επί του Ανόβερου της Γερμανίας, στο κολυμβητήριο του Πειραιά, το βράδυ του Σαββάτου (13/1) και παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν εντυπωσιακά διαστήματα στο παιχνίδι, αλλά και κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Μπήκαν δυνατά και με προσεγμένη άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση κατάφεραν να προηγούνται με 6-0 στο ημίχρονο. Στη συνέχεια χαλάρωσαν και έδωσαν δικαίωμα στη γερμανική ομάδα να μειώσει σε 7-3, αλλά και πάλι αργότερα πήραν μεγάλη διαφορά, 9-3. Στα τελευταία λεπτά οι Γερμανοί μείωσαν στο τελικό 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-0, 1-3, 4-4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

ΑΝΟΒΕΡΟ (Κάρστεν Σεχάφερ): Σένκελ, Τσόρουσιτς, Μπουκόφσκι 1, Ρεάλ 1, Μπργκούλιαν Νταρ. 2, Ράντοβιτς 1, Γιόκιτς, Πρόις, Σέκουλιτς, Εστράνι 1, Μπαν, Βίνκελχορστ 1, Σούκιτς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

6η αγωνιστική (13/1)

Ντινάμο Μόσχας - Μπρέσια 9-9

Γιουγκ - Όρβοσι 12-10

Ολυμπιακός - Ανόβερο 11-7

Παρτίζαν - Μπαρτσελονέτα 5-15

ΒΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 16

Ντινάμο 11

Μπρέσια 10

Γιουγκ 10

Μπαρτσελονέτα 9

Όρβοσι 6

Ανόβερο 6

Παρτίζαν 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

7η αγωνιστική (24/01)

Μπαρτσελονέτα - Ανόβερο

Όρβοσι - Ντινάμο Μόσχας

Μπρέσια - Παρτίζαν

Ολυμπιακός - Γιουγκ

Βλάχος: "Ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση στο Final 8"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: "Πραγματοποιήσαμε ένα ακόμα βήμα για την πρόκρισή μας στο Final 8. Θα δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε και τα επόμενα δυο παιχνίδια με τη Γιουγκ, ένα εδώ και ένα στην Κροατία είναι καθοριστικά για την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Επίσης θα μας δώσουν μια εικόνα, απέναντι στην καλύτερη ίσως ομάδα του ομίλου, για το που βρισκόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Στο παιχνίδι που ακολουθεί με τη Γιουγκ στην έδρα μας θέλουμε να είμαστε πολύ καλοί και καλούμε από τώρα τον κόσμο μας να έρθει και να κατακλύσει το Παπαστράτειο για να δει δυο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Εμείς εδώ τα παιχνίδια τα ζούμε διαφορετικά και θέλουμε να δούμε την ομάδα μας να παίζει καλό πόλο και να κερδίζει ένα μεγάλο αντίπαλο".

Γενηδουνιάς: "Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί"

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: "Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί και ότι αυξήσαμε τη διαφορά στην πρώτη θέση. Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Ήταν θετικό για εμάς ότι πήραμε το προβάδισμα με έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Από κει και πέρα δεχθήκαμε επτά στο δεύτερο, ίσως χαλαρώσαμε λίγο, πράγμα που δεν πρέπει να συμβαίνει στην έδρα εμας. Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τη Γιουγκ θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ