ΠΟΛΟ

Ασταμάτητη η Χίος, άλμα εξάδας για Απόλλων και Υδραϊκό

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΧΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΧΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Χίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει αφού επιβλήθηκε στη Γλυφάδα με 5-4 επί του ΑΝΟΓ. Βήμα για τα πλέι οφς στην Α1 πόλο των ανδρών έκαναν Απόλλων Σμύρνης και Υδραϊκός.

Συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα Α1 Ανδρών της υδατοσφαίρισης ο ΝΟ Χίου. Η ομάδα του Μιχάλη Λαζαρίδη πήρε ακόμα μια σπουδαία νίκη και μάλιστα εκτός έδρας, επικρατώντας με 5-4 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο πλάσιο της 20ής αγωνιστικής.

Έτσι το συγκρότημα του νησιού της μαστίχας κρατάει γερά την 3η θέση της κανονικής περιόδου, δύο στροφές πριν από τη λήξη της, ενώ απομακρύνει κι άλλο από τη συμμετοχή στα πλέι ο οφ τον σημερινό αντίπαλό της, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος.

Με πολύ καλή άμυνα και τον τερματοφύλακά της Φίλιππο Καραμπέτσο σε μεγάλη μέρα, η ομάδα της Χίου πήρε προβάδισμα (με κορυφαίους τους Ρουστάμοφ και Πανταζόπουλο), που το έφτασε στο 3-5, λίγο πριν από το φινάλε και απλώς οι Γλυφαδιώτες μείωσαν με πέναλτι στο τελικό 4-5.

Ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την κατάταξή του στην πρώτη 6άδα και τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και του φετινού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών έκανε ο Υδραϊκός.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη νίκησε εύκολα με 9-3 τον Πανιώνιο, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής, το Σάββατο (14/4) το μεσημέρι, έφτασε τους 28 βαθμούς, θα είναι σίγουρα μέσα στους πρώτους έξι, δυο στροφές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδυ, αλλά περιμένει να δει τι θα κάνουν απόψε και οι υπόλοιποι διεκδικητές των πλέι οφ.

Οι Υδραίοι επέβαλαν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους, με καλή άμυνα και με τον Φλέγκα σε καλή μέρα, αλλά και με πλουραλισμό στην επίθεση. Και με κορυφαίο σκόρερ τον Χαραλαμπόπουλο με 3 γκολ, έφτασαν στη νίκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε μια σπουδαία νίκη, στην έδρα του, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, που τον κρατάει σε επαφή με τα πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Επιβλήθηκαν πιο άνετα απ' ό,τι δείχνει το τελικό με 9-7, οι Απολωνιστές επί του ΝΟ Χανίων, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής, έφτασαν στους 28 βαθμούς (ισόβαθμοι με τον Υδραϊκό) και αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη 6άδα με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, καθώς το Παλαιό Φάληρο (που είναι στους 27) έχει πολύ δύσκολο αγώνα, αργότερα το βράδυ, με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Απόλλωνα δεν είχε στον πάγκο τον προπονητή του Γιάννη Κατρουτζανάκη, που είναι άρρωστος, ενώ και ο βοηθός προπονητής Ιντζές ήταν τιμωρημένος. Έτσι, με τους παίκτες στον πάγκο κάθισε μόνο ο έφορος Ζάχος Αφρουδάκης. Αλλά και από τον ΝΟ Χανίων έλειπε ο τιμωρημένος πρώτος προπονητής Ηλίας Μαχαίρας και στον πάγκο ήταν ο βοηθός Μανούσος Βιζυράκης.

Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 6-2 (με κορυφαίο σκόρερ τον Μοσκόφ, που πέτυχε τελικά 4 γκολ), ενώ στο τρίτο οκτάλεπτο ο ΝΟ Χανίων προσπάθησε να επιστρέψει (κορυφαίος του ο Αβέρκα με 4 γκολ), αλλά δεν κατάφερε παρά να μειώσει στο τελικό 9-7. Με τραυματισμό στον ώμο αποχώρησε νωρίς από το παιχνίδι ο Κατσουλάκης του ΝΟ Χανίων.

Στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας ο Ολυμπιακός έκανε μία ακόμα προπόνηση ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στο Παλαιό Φάληρο και επιβλήθηκε με 15-3. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γούνας με τρία τέρματα.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΟΚ ΟΦΗ ΛΟΓΩ ΣΚΟΝΗΣ

Δεν έγινε ο αγώνας ΠΑΟΚ - ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα στις 15.00 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Κι αυτό διότι η αποστολή του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να αναχωρήσει με την προγραμματισμένη πτήση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, λόγω της σκόνης. Ο αγώνας θα οριστεί εκ νέου από την ΚΟΕ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου - Ολυμπιακός 15-3

Τα οκτάλεπτα:1-3, 0-3, 1-5, 1-4

ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Φυτάλης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής, Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος, Κάκαρης 1, Αθανασίου, Τσαχειλίδης, Τρούλος, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Λιαπάκης, Παζαΐτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 2, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος , Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας 1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ 4-5

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-2, 1-0.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς, Τζελάτης, Παπανικολάου, Αλεξίου, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος 1, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης 1, Φωτόπουλος, Σκουμπάκης, Σαλτέρης, Λεμπέσης, Δουρίδας.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 1, Ρουστάμοφ 2, Τεσάνοβιτς, Καζάζης, Καρακάσης, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 2, Παπούκας, Σωτηράκης, Καλογεράκος, Πέττας, Αϊβαλιώτης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 9-7

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-1, 1-3, 2-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς, Μητρόπουλος, Φωκάς, Μοσκόφ 4, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος Γ., Λέκιτς 2, Παπάκος, 1, Δερμιτζάκης Δ. 2, Δερμιτζάκης Χρ., Καστανάκης, Ρέππας, Γαννουρής.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ: Λεβεντάκης, Φλώρος Ανδ., Παπαδόπουλος, Νάστραν 1, Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης, Χαριτάκης 2, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Μαραγκουδάκης, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης, Αβέρκα 4, Χάλαρης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9-3

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-0, 2-0, 2-1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης, Στελλάτος, Χατζηκυριακάκης 2, Τοράκης, Μπλάνης 2, Βιτέλας, Αργυρόπουλος Κ., Χαραλαμπόπουλος 3, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Σολεμανιπάκ 2, Γραμματικός.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Μαντής, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Νιαρχάκος, Κουτσιαλής, Μπργκούλιαν 1, Κουλιεράκης, Ζουρίδης, Φαναριώτογλου, Παπαποστόλου 1, Σταυρόπουλος, Βέκκος, Ποταμιάνος, Σιάχος, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/4

Υδραϊκός - Πανιώνιος 9-3

Απόλλων Σμύρνης - ΝΟ Χανίων 9-7

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ αναβλήθηκε

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χίου 4-5

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου - Ολυμπιακός 3-15

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/4

19.30 Εθνικός - ΝΟ Βουλιαγμένης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 60

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 48

3. ΝΟ Χίου 39

4. Εθνικός 34

5. Υδραϊκός 28

6. Απόλλων Σμύρνης 28

……………………………………

7. Παλαιό Φάληρο 27

8. ΑΝΟ Γλυφάδας 24

……………………………………

9. ΠΑΟΚ 22

10. ΝΟ Χανίων 19

11. Πανιώνιος 16

12. ΟΦΗ 3

* ΠΑΟΚ και ΟΦΗ έχουν ένα ματς λιγότερο

** Εθνικός και Βουλιαγμένη παίζουν την Κυριακή.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/4)

ΝΟ Χίου – Εθνικός

ΝΟ Βουλιαγμένης - Πανιώνιος

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Υδραϊκός

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

ΝΟ Χανίων – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ