ΠΟΛΟ

Ασημάκη: "Πανάξια πρόκριση"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΤΟΒΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΤΟΒΑ EUROKINISSI SPORTS

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Χρυσή Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Παυλίδης μίλησαν για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 της Euroleague.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού θα βρεθεί στο Final 4. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Χρυσή Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Παυλίδης μίλησαν για την πρόκριση επί της Πάντοβα.

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Ολυμπιακού, η Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε: "Σαφέστατα είναι πανάξια η πρόκριση της ομάδας μας στο Final 4 της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης γιατί είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ίσως καλύτερη από αυτό που δείχνουμε μερικές φορές στο νερό, γιατί και σήμερα κάναμε κάποια λάθη, αν και βάλαμε πολύ ψυχή στον αγώνα, σε αυτό συντέλεσε και ο κόσμος μας, γιατί πραγματικά η πίστη που δείχνει στην ομάδα μας είναι αυτό που μας δίνει και εμάς πραγματικά την ώθηση γιατί ίσως κάποιες φορές πιστεύουν και περισσότερο από εμάς και είναι συγκινητικοί όλοι τους και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Από εκεί και πέρα ήταν μια περίεργη πρόκριση, σήμερα πήραμε τη νίκη στα πέναλτι, στην Ιταλία, ενώ κερδίζαμε και ελέγχαμε τον αγώνα, ο παράγοντας διαιτησία και σαφέστατα και κάποια δικά μας λάθη συντέλεσαν στο να έρθει ισόπαλος ο αγώνας στην Ιταλία. Ωστόσο κρατάμε το σημαντικό που είναι ότι καταφέραμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να είμαστε στο Final 4 και ξεκινάμε ουσιαστικά από το μηδέν γιατί θέλουμε να κάνουμε και πάλι ότι καλύτερο και να διεκδικήσουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο και σαφέστατα έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε ακόμα".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης επεσήμανε: "Νομίζω ότι έπρεπε να έχουμε καθαρίσει την πρόκριση από το προηγούμενο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλύτεροι. Είχαμε μια μεγάλη διαφορά να διαχειριστούμε. Διάφορες καταστάσεις και δικά μας λάθη δεν επέτρεψαν την ομάδα να γυρίσει με ένα πολύτιμο πλεονέκτημα. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα πάει έτσι οι Ιταλίδες εκτός του ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα δεν έχουν και πολλά πράγματα να χάσουνε. Ήρθαν εδώ πέρα μέσα να παίξουν το παιχνίδι τους. Κάποια στιγμή ενώ η άμυνά μας στο λιγότερο ήταν πάρα πολύ καλή είχαμε ένα 0/4, δεχθήκαμε τρία γκολ σερί και τις έβαλε αυτό μέσα στο παιχνίδι και περάσανε και ένα γκολ μπροστά αλλά νομίζω ότι από εκεί και πέρα ήταν θέμα ψυχής. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει στην κανονική διάρκεια.

Πήγαμε στο πεναλτι. Το κάναμε πιο δραματικό από ότι έπρεπε. Η Χρυσή απέδειξε ότι είναι μια τεράστια τερματοφύλακας εκεί που «έκαιγε» η μπάλα εκεί που είμασταν πίσω στο σκορ έπιασε τρία πέναλτι σερί. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και να αφιερώσουμε τη νίκη στο σύλλογό μας που χθες είχε τα γενέθλιά του. Και θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε για να αφιερώσουμε στον Ολυμπιακό αυτή τη νίκη και την πρόκριση και ελπίζω, θέλω να πιστεύω στο Final 4 να κάνουμε κάτι καλύτερο να αφιερώσουμε ίσως και κάποιο τρόπαιο. Είναι πολύ ψυχοφθόρο. Να σας πω την αλήθεια έχασα πολλά από το παιχνίδι. Δεν έβλεπα, δεν είχα την συγκέντρωση που έπρεπε.

Θέλω να ευχαριστήσω το Θεόδωρο μέσα από την ψυχή μου, ξέρω σε τι διαδικασία τον έβαλα, ήταν σίγουρα πιο αγχωμένος σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έχει παίξει με τη δική του ομάδα σκεφτόταν ότι αν αποκλειόμασταν θα του έμενε αυτός ο αποκλεισμός. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν αυτό. Τον ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας και υπόσχομαι να μην τον ξαναβάλω σε τέτοια διαδικασία ξανά. Ο κόσμος σήμερα ήταν φοβερός. Μου θύμισε το Final 4 που κερδίσαμε εδώ πέρα, είχαμε περισσότερο ψυχή από τότε. Ειλικρινά αν δεν ήταν ο κόσμος δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι εκεί που ήμασταν πίσω στο σκορ και στα πέναλτι ειδικά ήταν κάτι το φοβερό, ειλικρινά το λέω και ανατριχιάζω".

Μανωλιουδάκη: "Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας"

Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της αρχηγού. Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη τόνισε αρχικά: "Χαρήκαμε ιδιαίτερα αυτή την πρόκριση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Χρυσή η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο μεγάλη τερματοφύλακας είναι. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε και τώρα θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Δεν μας αντιπροσωπεύουν αυτά τα δύο παιχνίδια με την Πάντοβα. Το σημαντικό είναι ότι δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι. Ακόμα και όταν είμαστε πίσω το παλεύουμε"

Για το παιχνίδια και για τη συνέχεια είπε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Πάντοβα είναι μία καλή ομάδα που παίζει αρκετά σκληρά. Κοιτάω μόνο το ταμπλό και ότι κερδίσαμε. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα γιατί ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να πιστέψουμε παραπάνω στους εαυτούς μας".

Για την τρίτη συνεχόμενη παρουσία σε Final 4 δήλωσε: "Είναι σημαντικό για το γυναικείο πόλο στην Ελλάδα ότι κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο Final 4 είτε αυτό είναι της Euroleague είτε το LEN Trophy. Για να μείνει μία ομάδα στην ιστορία πρέπει να είναι σταθερά στην κορυφή. Το πρώτο βήμα είναι η συνεχόμενη παρουσία σε Final 4 και στη συνέχεια οι κατακτήσεις των επάθλων".

Τέλος, η Χρυσή Διαμαντοπούλου η οποία ήταν καθοριστική με τις επεμβάσεις στα πέναλτι είπε: "Δεν υπήρχε περίπτωση να χάναμε αυτό το παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας και μέσα στο σπίτι μας. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Σε μερικά σημεία φανήκαμε λίγο νωθρές, αλλά καταφέραμε να δείξουμε τι ομάδα είμαστε. Όπως έχει πει και ο προπονητής μας είμαστε από μέταλλο και αυτό το αποδεικνύουμε στις δύσκολες στιγμές. Το περιμέναμε πως και πως αυτό το παιχνίδι. Είχαμε άγχος λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στο Final 4. Θα πάμε στο Final 4 και θα τα δώσουμε όλα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ