ΠΟΛΟ

"Από την άμυνα χτίζονται οι ομάδες..."

"Από την άμυνα χτίζονται οι ομάδες..."

Τι δήλωσαν οι Γιώργος Μορφέσης, Αλεξάνδρα Ασημάκη και Ελευθερία Πλευρίτου μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Ουγγαρίας με 8-5 για τον Β' όμιλο των Προκριματικών του Europa Cup στον Βόλο.

Δυνατή και ψυχωμένη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών πέτυχε μια τεράστια νίκη επί της Ουγγαρίας (8-5) και έκανε το 2 στα 2 στον Β' όμιλο των Προκριματικών του Europa Cup στον Βόλο, στηριζόμενη κυρίως στην εκπληκτική της άμυνα. Κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, το δήλωσε ξεκάθαρα:

"Από την άμυνα χτίζονται οι ομάδες. Ήμασταν πολύ καλοί στε αυτόν τον τομέα και ιδίως στον παίκτη λιγότερο, αλλά και στην τερματοφύλακα. Στην επίθεση είχαμε και λάθος επιλογές, αλλά είναι λογικό αφού είναι νωρίς ακόμη. Έχουμε καιρό να βελτιωθούμε. Προσπαθούμε να βάλουμε καινούργια πράματα στο παιχνίδι μας και αυτοί οι αγώνες εδώ μας βοηθάνε να μονταριστούμε, κυρίως για τις μάχες που έρχονται το προσεχές καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

Δύο από τα ωραιότερα γκολ πέτυχε η αρχηγός, Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία όμως "κληρονόμησε" και ένα τραύμα στη μύτη από γονατιά αντιπάλου λίγο πριν από το δεύτερο προσωπικό της τέρμα. Η αρχική ιατρική γνωμάτευση ήταν πως δεν υπήρξε σπάσιμο. Η διεθνής φουνταριστός, δήλωσε:

"Είναι μια πολύ σημαντική νίκη και για λόγους ψυχολογίας. Το Europa Cup είναι η πρώτη διοργάνωση της χρονιάς. Οι νίκες αυτές, λοιπόν, μετράνε και ακόμα περισσότερο διότι η πρώτη θέση στον Όμιλο μας εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του Φάιναλ Σιξ της διοργάνωσης. Έγινε, μάλιστα, απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά και λόγω φιλοσοφίας αρέσκεται σε έναν τρόπο παιχνιδιού που έχει πολύ σκοράρισμα και εμείς καταφέραμε να την περιορίσουμε αρκετά.

Στην επίθεση πετύχαμε κάποια ωραία γκολ, αλλά έγιναν και κάποια λάθη εκεί. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, αλλά είναι λογικό σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε ακόμα, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και καθώς προερχόμαστε από διαφορετικές ομάδες με διαφορετικές νοοτροπίες. Ήταν, όμως, μια καλή νίκη, από αυτές που δίνουν ψυχολογία στις ομάδες και αυτό έχει σημασία".

Εκ των κορυφαίων και η Ελευθερία Πλευρίτου, που είπε: "Ο πρώτος στόχος μας ήταν η νίκη επί της Ουγγαρίας. Πλέον, με την Ιταλία, δεν θέλουμε απλά να εξασφαλίσουμε την πρωτιά, αλλά και να την κερδίσουμε. Μας βοηθάει πολύ όταν παίζουμε έτσι άμυνα. Θέλαμε να το κάνουμε αυτό κόντρα στην Ουγγαρία, δηλαδή να την πρεσάρουμε, γιατί ξέρουμε ότι παίζει δυναμικά και αυτός ήταν ένας τρόπος να την περιορίσουμε σημαντικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ