ΠΟΛΟ

Αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο η Εθνική Νέων Ανδρών

Αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο η Εθνική Νέων Ανδρών

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μινσκ αφού νίκησε στον τελικό με 14-12 επί του Μαυροβουνίου.

Με εξαιρετική εμφάνιση για τρία οκτάλεπτα η Εθνική ομάδα πόλο Νέων Ανδρών κατέκτησε την κορυφή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας επικρατώντας στον τελικό με 14-12 επί του Μαυροβουνίου.

Το ξεκίνημα της Εθνικής στον τελικό ήταν νωθρό και το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Μαυροβούνιου. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 πριν ο Ρομπόπουλος πετύχει το πρώτο τέρμα για την Ελλάδα μετά από πέντε λεπτά αγώνα. Οι Μαυροβούνιοι συνέχισαν να βρίσκουν τρόπο να σκοράρουν και κατάφεραν να προηγηθούν δύο φορές με τρία τέρματα (4-1, 5-2) με τον Γκιουβέτση να μειώνει στο τελικό 5-3 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα παρουσίασε το γνωστό πρόσωπο της. Οι Μαυροβούνιοι κράτησαν το προβάδισμα δύο τερμάτων μέχρι τα μισά του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Γκιουβέτσης μείωσε αρχικά σε 7-6, για να φέρει το ματς στα ίσα ο Παπαναστασίου 1.44' για το τέλος του ημιχρόνου. Μάλιστα, δύο δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το οκτάλεπτο ο Αλαφραγκής έδωσε προβάδισμα στην Εθνική για πρώτη φορά.

Μάλιστα, με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Παπαναστασίου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την Ελλάδα. Οι Μαυροβούνιοι δεν άφηναν όμως την Εθνική να ξεφύγει με περισσότερα από δύο τέρματα, αφού συνεχώς μείωναν στο γκολ. Τελικά, όμως, ο εξαιρετικός Γκιουβέτσης με δύο δικά του γκολ ανέβασε τη διαφορά στο +3 (12-9) με 1.31 να απομένει για το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Από εκεί και πέρα η Εθνική ομάδα έπαιξε έξυπνα με το χρόνο και κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη με 14-12.

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 12-14

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-5, 2-4, 3-2

Μαυροβούνιο: Φρανέτα 1, Ντζ. Ράντοβιτς 5, Μάτκοβιτς 3, Ντ. Ράσκοβιτς 1, Τσέτσκοβιτς 1, Μιγιούσκοβιτς 1

Ελλάδα: Ρομπόπουλος 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Αλαφραγκής 1, Καλογερόπουλος 1, Κάκαρης 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ